10 plante pe care trebuie sa le ai in gradina

Pentru ca in fiecare gradina este bine sa avem si plante care sa ne ofere anumite avantaje si de asemenea un plus de confort, sunt cateva plante care este bine sa le cultivi in propria ta gradina. Foarte multi gradinari le recomanda ca fiind foarte importante pentru orice gradina datorita avantajelor si beneficiilor pe care le ofera mai ales din punct de vedere al aspectului placut.

Lavanda (Lavandula) – cu denumirea de Lavandula angustifolia ofera un plus de frumusete si energie in gradina. Cei mai multi dintre gradinari au plantat aceasta planta intre trandafiri, aceasta combinatie fiind foarte intalnita datorita unor avantaje mai putin cunoscute.

lavandaMuscata (Pelargonium) – este foarte cunoscuta datorita modului simplu de a o intretine si de asemenea datorita furmusetii sale. Mai este cunoscuta si pentru faptul ca ofera un miros foarte placut.

Lemongrass (Cymbopogo) – este cunoscuta sub numele de iarba de lamaie si este apreciata printre gradinari datorita aspectului sau foarte voluminos care ofera un plus de energie.Lemongrass (Cymbopogo)Geranium (Geranium) – aceasta este o alta planta foarte apreciata de gradinari datorita frumusetii sale. De cele mai multe ori este atractia gradinii tale mai ales daca este plantata in locurile potrivite.

 

Busuiocul (Ocimum basilicum) – acesta mai este cunoscut ca si Ocimum basilicum si pentru faptul ca este intalnit mereu langa rosii. In plus, are un miros aparte fiind preferat de majoritatea bucatarilor.

Venus Flytrap (Dionaea muscipula) – desi nu este foarte intalnita, gradinarii care au plantat-o in gradina afirma faptul ca este un mare plus impotriva tantarilor si mustelor.

Regina noptii (Nicotiana alata)– cunoscuta ca fiind floarea perfecta langa care sa-ti petreci noptile este apreciata si pentru aspectul lor placut dar mai diferit.

Margaretele (Leucanthemum vulgare) – cunoscuta pentru multele sale specii este consideratade multe persoane un adevarat simbol al frumusetii gradinelor.

plante

Stanjenel (Iris)– este cunoscut pentru culorile sale diversificate si de asemenea irisul iti ofera acel plus de culoare in gradina ta.

plantePetunia (Petunia)  – aceasta este o alta planta care este cunoscuta pentru aspectul sau foarte placut si de asemenea viu si colorat.

 

Petunia (Petunia)

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score