15 idei de aranjamente din plante suculente

Plantele suculente sunt alegerea ideala atunci cand esti incepator in domeniul gradinaritului si iti doresti sa incepi cu ceva simplu. Daca vrei sa te bucuri de cele mai frumoase plante suculente la tine acasa, nu trebuie sa faci mare lucru,. Ai nevoie de pamant, de apa si de lumina naturala. Dar poti sa te bucuri in acelasi timp de cele mai frumoase idei de aranjamente din plante suculente pentru casa ta.

Intr-adevar, poti face cele mai frumoase compozitii cu ajutorul plantelor suculente. Vor acoperi toata suprafata solului cu rozetele lor mari si groase iar frunzele lor au cele mai variate culori, putandu-se crea astfel cele mai frumoase combinatii de culori.

Combina plantele suculente cu pietricele pentru cele mai frumoase efecte. Poti pune fie pietricele adevarate, fie de plastic. Vei obtine un dublu efect. Atat estetic, cat si practic, deoarece pot actiona ca si un sol poros. Pentru un efect si mai frumos, poti adauga si muschi.

Mini- gradina intr-o vaza de sticla. Vasele nu trebuie sa fie neaparat de sticla. Cele din argint sau cele mai vintage sunt si ele foarte potrivite. Suculentele se potrivesc de minune cu cactusii si arata minunat in mijlocul mesei sau chiar pe post de decor de nunta. O mini gradina cu suculente si pietricele este pur si simplu adorabila.

Paharul de apa poate sa devina cel mai frumos ghiveci de flori. Nu ai nevoie de mare lucru pentru a obtine cel mai frumos aranjament intr-un pahar de apa- un strat de pietricele, unul de muschi si suculente de toate formele si culorile.

15 idei de aranjamente din plante suculente

Poti incerca sa creezi la tine acasa un  perete vegetal cu ajutorul plantelot suculente. Dar si cele mai frumoase terarii.

Sticlele de vin taiate si ele la fund si umplute cu pamant, pot deveni cele mai frumoase si mai originale ghivece de flori. Si pentru ca plantele suculente sunt foarte mici, acestea se pot planta chiar si intr-un suprt de lumanari, in locul acestora.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply