5 daunatori teribili din orice gradina

Daunatorii din gradina ta de foarte multe ori iti pot cauza mari probleme si de asemenea pagube pe care le-ai putea evita foarte usor. Astfel, din acest articol vei afla cum sa eviti problemele cauzate de 5 daunatori si care sunt acestia.

  1. Gandacul de Colorado ( Leptinotarsa decemlineata )

gandacul de coloradoAcest daunator este cunoscut in toata tara si este cel mai cunoscut daunator care afecteaza in special cartoful. Ei isi depun pe partea inferioara a frunzei toate ouale si le depun de 2 sau de 3 ori pe an. Se inmultesc foarte repede ceea ce constituie o mare problema pentru gradinari mai ales cand acestia ataca o suprafata mare din gradina.

Cele mai mari probleme cauzate sunt la nivelul frunzelor care sunt atacate de la exterior la interior. Poti scapa de acest daunator prin diverse tratamente la nivelul tuberculilor la plantare sau prin tratamente de avertizare cu Calypso 480 SC

  1. Musculita alba (Trialeurodes vaporariorum )

musculita albaAcesta fiind un alt daunator foarte periculos mai ales datorita faptului ca ataca de obicei legumele din solare. Datorita acestui daunator legumele tale se vor dezvolta foarte incet, culturile vor avea un aspect bolnavicios si productia va scadea semnificativ.

  1. Buha verzei (Mamestra brassicae )

buha verzeiDe obicei acest daunator ataca varza si conopida, acestea fiind cele mai atacate legume de acest daunator. Ouale sunt depuse pe partea inferioara a tuturor frunzelor si numarul lor poate ajunge chiar pana la 200.  Poti scapa de acest daunator  prin stropirea frunzelor cu Decis 2.5 EC.

  1. Coropisnita (Gryllotalpa gryllotalpa )

coropisnitaAcest daunator este foarte cunoscut pentru faptul ca ataca plantele in primele doua saptamani de la plantarea lor. Marea problema cu acest daunator face referire la radacina plantelor care sunt distruse in totalitate. Poti sa scapi de problemele cauzate de acest daunator prin folosirea de Mesurol 4G pe o perioada de aproape o luna.

  1. Fluturele alb al verzei (Pieridae )

Fluturele alb al verzeiEste raspandit pe toata suprafata tarii noastre si corpul sau ajunge la o lungime de 20 mm. Marea problema la acest daunator este faptul ca ataca in grup mai ales omizile tinere. In urma atacurilor plantele raman fara frunze iar recolta va scadea semnificativ.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score