6 cele mai bune soiuri de mere pentru clima din Romania

Oare cine nu adora sa muste dintr-un mar foarte suculent? Crezi foarte mult in proverbul « Un mar pe zi tine doctorul la distanta »? Atunci poti planta la tine in gradina, un mar sau mai multi, de ce nu. 6 cele mai bune soiuri de mere pentru clima din Romania.

Despre meri

1.Merii sunt pomi fructiferi foarte rustici, domestici chiar, care se intalnesc peste tot la noi in tara.
2.Un pom fructifer, care nu este deloc exigent, cu o multime de soiuri, dintre care unele se adapteaza de minune climei din Romania.
3.Dar soiurile de mere numara nu mai putin de 1000 de varietati. Gurmande, acidulate, tonice, echilibrate sau rustice… exista varietati de mere pentru toate gusturile.
4.Toate au gusturi diferite, culori diferite, perioade de recoltare diferite si bineinteles, un gust foarte diferit.
5.Dar atunci cand alegi, pe langa faptul ca trebuie sa tii cont de varietatea de mere, de particularitatile lor, de savoarea lor, dar de spatiul disponibil (foarte important pentru distanta de plantare), mai ai cateva elemente pe care trebuie sa le iei in considerare.
6.Merii nu au mari pretentii atunci cand vine vorba despre sol. Acesta poate sa fie argilos, nisipos, etc.
7.Dar pentru cele mai bune rezultate, cel mai bine ar fi sa alegi cele mai bune soiuri de meri adaptate pentru clima din Romania.

Cele mai bune soiuri de mere pentru clima din Romania

1. Soiul Frumos de Voinesti este un soi de vigoare mare, cu un gust dulce si aroma discreta, cu o pulpa crocanta in nuante de alb-crem. Soiul are un aspect foarte atractiv. Din acest motiv este foarte apreciat pe piata. Sa nu mai vorbim despre gust…
2. Soiul Ardelean este un alt soi de mere cu o vigoare medie, cu cea mai fina aroma si cu un gust dulce-acrisor, care are o pulpa crocanta in nuante de alb-galbui. Este un soi destul de pretentios dar are o productie mare si constanta iar fructele sale sunt de o calitate superioara.
3. Soiul Ciprian este un soi de vigoare medie, cu fructe dulci si acidulate, cu un minunat gust armonios si cu o pulpa in nuante de alb – galbui, foarte crocanta.
4. Soiul Generos (Poly), este un soi de mere extrem de rezistent, mai ales atunci cand vine vorba despre daunatori, cu un gust foarte placut, echilibrat, putin aromat, cu o pulpa in nuante de galben. Acest soi are o mare valoare comerciala datorita marii sale capacitati de pastrare.
5. Soiul Idared ofera cele mai suculente fructe, cu un gust acidulat, usor acrisor inspre dulce si cu o pulpa in nuante de alb. In plus, fructele sunt foarte fragede si au calitati gustative excelente. Este un soi ideal pentru consum cu o aroma extraordinara. Acest soi de mere este un soi ideal pentru marmelada, compot, tarte, sosuri, supe sau placinte.
6. Soiul Jonathan este un soi mai sensibil, destul de suculent si de crocant, cu o pulpa alb-galbui. Dar este cel mai dulce si mai apreciat soi de mere cu cea mai intensa aroma. In plus, este cel mai bun atunci cand vrei sa obtii un suc din el.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score