Cele mai impresionante 6 plante carnivore de apartament

Plante carnivore de apartament care te vor ajuta sa vii cu un plus de originalitate pentru apartamentul tau. Cum ar fi ca in acest caz sa inviti plantele carnivore la tine in apartament? O misiune delicata, dar nu imposibila, atunci cand stii ce sa alegi.

Sa nu te temi deci de infricosatoarea reputatie a plantelor carnivore de apartament. Sunt plante uimitoare, care par de temut, dar care sunt de fapt, organisme fragile, extrem de fascinante. Care sunt cele mai frumoase plante pe care le poti alege pentru apartamentul tau?

Top 6 plante carnivore de apartament

1.Venus Flytrap sau Dionaea Muscipula este cea mai celebra in univerul plantelor carnivore de apartament cu frunzele sale in forma de « capcane ». Este o planta originara din Statele Unite. Isi atrage prada degajand un miros particular iar perii sai se aduna, capturand-o. Are un mecanism foarte special deci, fiind una din cele mai spectaculoase plante ale regnului vegetal. O planta care ii va incanta atat pe cei mici cat si pe cei mari, care merita sa faca parte din colectia ta de plante.

Venus Flytrap - plante carnivore de apartament

Venus Flytrap este una din cele mai populare plante carnivore de apartament

2. Planta Cobra Darlingtonia californica. O planta carnivora, originara tot din Statele Unite, care are niste frunze care ne duc cu gandul la limba unui sarpe. Capcanele sale sub forma de tuburi ne duc cu gandul la capul unei cobre. Dar in conditii de apartament obisnuite, aceasta planta carnivora nu va rezista decat cateva luni.

Darlingtonia plante carnivore de apartament

Planta cobra a fost descoperita in anul 1841 in California, SUA.

3. Foaie Grasa sau Pinguicula. Este o planta carnivora, decorativa cu frunze grase si cleioase, cu ajutorul carora atrage prada.

Pinguicula plante carnivore de apartament

Pinguicula are 12 specii de plante carnivore in Europa si 9 specii in SUA.

4.Nephentes este o planta foarte frumoasa de apartament care are florile asemanatoare unei urne. Este o planta carnivora de origine tropicala care creste mai ales in paduri. Capcana sa este deci una uimtoare, insectele fiind capturate in urne viu colorate. Insectele, atrase de culorile sau de nuantele urnelor, cad in capcana, unde vor muri inecate, fiind mai apoi digerate.

Nephentes plante carnivore

Nepenthes este un gen de plante carnivore care cuprinde în jur de 150 de specii si numerosi hibrizi naturali si cultivati

5.Roua Cerului sau Drosera rotundifolia. O planta mai mica si mai delicata, care prinde insectele cu ajutorul unei seve lipicioase, care seamana cu roua. Insectele vor fi digerate mai apoi cu ajutorul tentaculelor. Dar este in acelasi timp si o planta foarte decorativa datorita frunzelor sale fine.

Drosera rotundifolia

Drosera rotundifolia este o planta carnivora raspandita in Europa, Asia si America de Nord

6.Sarracenia. Iata o alta planta carnivora foarte spectaculoasa, cu mai multe varietati, unele mai frumoase ca celelalte. Capcanele sale sunt magnifice. Seamana cu niste tevi sau trompete care atrag mustele si musculitele. Cele mai spectaculoase si decorative varietati pentru apartament sunt cu siguranta Fiona, Barba, Catesbaei sau Juthatip Soper.

Sarracenia

Sarracenia este o planta carnivora originara in America de Nord

Vei vede ca spectacolul oferit de plantele carnivore merita pe deplin. Sa te bucuri de frumusetea unei plante carnivore la tine in apartament, inseamna sa apreciezi pe deplin ingeniozitatea si maretia naturii. Sunt cea mai buna alegere atunci cand vrei sa vii cu un plus de exotism pentru interiorul casei tale. Vei fi uimit cu siguranta cand vei vedea cat de usor se pot adapta mediului de apartament. In plus, problema insectelor va fi rezolvata.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score