
Chiar daca ai experienta in gradinarit, de fiecare data cand primesti mici sfaturi este bine sa ti cont de ele. Cu ajutorul acestora vei reusi sa-ti simplifici munca in gradina sau chiar sa ti-o faci mai placuta. In cazul de fata, iti voi prezenta 7 sfaturi pentru gradinarit utile zilnic.
- Pentru a iesi din situatia in care ai udat prea tare o parcela de gazon, una din cele mai recomandate si practice solutii este folosirea unei furci. Astfel, cu ajutorul acesteia poti face gauri in parcela udata prea intens si astfel problema zonelor cu mocirla va disparea in cateva zile.
- Una din cele mai vizibile dovezi care demonstreaza faptul ca gazonul are nevoie de o aerisire cat mai rapida, este aparitia muschiilor. In cazul de fata , aerisirea se face prin curatarea gazonului de iarba galbena si nefolositoare.
- Pentru o sanatate mai mare a gazonului e nevoie sa fie tuns o data la cel putin 10 zile si in zonele cu gazon rarefiat trebuie sa fie plantat din nou.
- De asemenea, trebuie sa fii atent la bolile pe care un gazon le poate avea. Cea mai recomandata solutie in acest caz, este eliminarea gazonului bolnav si resemanarea acestuia in spatiile din care a fost indepartat.
- Pentru a evita ca liliacul de vara sa fie afectat de ger in totalitate, este recomandat sa fie tuns doar dupa trecerea iernii. De fiecare data cand liliacul nu a fost tuns, crengile lui vor avea o crestere in sus si foarte inalta. Acest aspect este unul foarte important pentru gradinari datorita faptului ca cei mai multi au plantat cel putin un liliac pentru a-l admira si pentru a se bucura de florile sale.
- Buruienile trebuie sa fie smulse, in caz contrar ele pot saraci solul si vor prelua nutrientii care sunt esentiali fructelor si legumelor din gradina. De asemenea, buruienile sunt inestetice intr-o gradina, de aceea, toti gradinarii recomanda sa fie smulse.
- Un ultim aspect face referire la ingrasamintele organice. Ele sunt recomandate pentru ca implica costuri reduse, sunt naturale si au numeroase beneficii in gradina.