Top 7 soiuri de ciresi altoiti pentru gradina

Decorativi prin florile lor, dar extrem de deliciosi datorita fructelor lor incredibil de suculente, ciresii fac parte din categoria pomilor fructiferi care dau fructele care apar primele in fiecare an. Un pom fructifer extrem de apreciat de foarte multa lume, ciresul se adapteaza de minune in orice tip de gradina sau in livada, datorita numeroaselor sale soiuri.

Ciresele sunt suculente, carnoase, dulci, colorate, sunt foarte frumoase, sunt foarte bune si ne incanta in fiecare vara, in tarte, compoturi, dulceturi sau salate de fructe. Deci ciresii sunt pomi fructiferi foarte populari din gradina. Si chiar daca aceste fructe nu dureaza foarte mult, popularitatea lor este considerabila.

ATENTIE: informatiile de mai jos au doar rol consultativ, pentru cei care doresc sa comande material saditor o pot face de la Pepiniera VARSOLT Rozy.

Cele mai bune soiuri de ciresi altoiti pentru gradina

Ciresul Kordia. De vigoare mijlocie, Ciresul Kordia este o varietate mai tardiva de cires, aceasta ajungand la maturitate la aproape o luna dupa Burlat. Ciresele sunt foarte groase odata ajunse la maturitate, suculente si destul de crocante, ferme, in nuante minunate de rosu inchis.

Ciresul Bigarreau Burlat. In fiecare an, ciresele Burlat isi fac aparitia primele prin piete. Aceasta varietate de cires altoit pentru gradina are fructe mari si savuroase in nuante de rosu inchis.

Este un cires altoit foarte viguros, cu productivitate mare, fiind foarte fertil, care se cultiva peste tot sub toate formele. Fructele sunt de calitate superiora, crocante, sucultente, acidulate si dulci.

Ciresul Katalin este un soi de cires altoit obtinut in Ungaria cu fructe usor acidulate, cu o forma mai sferica. Fructele sale mari sunt in nuante de bordo inchis.

Ciresul Linda este o varietate de cires altoit pentru gradina, originar din Anglia, cu pulpa mai tare, suculenta, dulce dar si usor mai acrisoara. Pulpa este tare, crocanta si prezinta un gust tipic de cireasa. Nu e deci de mirare ca este un soi foarte popular in gradinile din Romania.

Ciresul Stella prezinta un fruct de o marime mijlocie sau mare, in nuante de rosu – bordo inchis. Are calitati gustative excelente si ofera fructe de o calitate superioara. Sunt ideale pentru compoturi si dulceturi.

Ciresul Gemesdorf este un soi de cires foarte popular, destul de viguros, care ofera fructe in nuante de rosu bordo inchis. Pulpa este foarte crocanta si zemoasa, usor acrisoara, cu un gust foarte placut.

Ciresul Van are fructe cu o pulpa foarte consistenta, fiind un soi foarte productiv cu un gust foarte bun. Fructele sale sunt foarte mari si au nuante de rosu stralucitor.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score