8 plante de apartament otravitoare pentru oameni si animale

Cei care vor sa aduca natura la ei in apartamente, uita cel mai adesea ca aceasta este extrem de puternica si ca are un potential destul de periculos. Iar unele plante de apartament care sunt vandute in comert sunt otravitoare si periculoase atat pentru oameni, mai ales copii, cat si pentru animalele de companie.

Nu vorbim aici despre plante care polueaza aerul, ci despre plante de apartament otravitoare care daca sunt ingerate devin extrem de periculoase.

Topul cu cele 8 plante de apartament otravitoare

 Aloe Vera (Aloe Vera). Cel mai adesea cultivata in ghiveci, Aloe Vera este o planta de interior foarte usor de cultivat si foarte decorativa. Dar, in contact cu pielea, seva sa poate sa duca la eruptii cutanate. Iar in cazul in care frunzele sau tijele sale sunt ingerate, apare o diaree foarte puternica.

Aloe Vera 04.2020

#1 Aloe Vera

Begonia (Begonia). Chiar daca begoniile sunt cele care ne incanta cu explozia lor de culori, acestea sunt toxice in cazul in care sunt ingerate. Duc la senzatii de arsura in gat, dificultati respiratorii si chiar si la simptome de gastroenterita.

#2 Begonia

Azaleea (Rhododendron). Azalaea este o planta extrem de frumoasa, dar si de toxica, deoarece toate partile sale contin rasini toxice. Iar frunzele sunt cele mai otravitoare. In cazul in care se ingereaza florile de Azalee, acestea vor provoca stari de voma si de greata si vor irita intreg sistemul dgestiv.

#3

Filodendron (Philodendron). In spatele frunzelor sale generoase, se ascunde un veritabil pericol, pentru copii mai ales. O frunza rontaita sau ingerata duce la arsuri sau edem la limba. Iar daca vei atinge frunzele si te vei freca la ochi mai apoi te vei confrunta cu probleme de vedere.

#4 Filodendron

Ficus (Ficus). O planta decorativa pentru apartament prin excelenta, Ficusul, poate provoca prin ingerare sau contact cu seva sa, o reactie alergica sau o iritare a canalului gastro-intestinal.

#5 Ficus

Floarea Steaua Craciunului (Poinsettia, Euphorbia pulcherrima). Cu frunzele sale de un rosu-viu, planta Poinsettia este cea care inveseleste casa multor persoane. Dar trebuie sa aveti mare grija deoarece seva sa poate sa duca la probleme gastro-intestinale precum diareea sau stari de voma. Celebra Floare a Craciunlui poate provoca si dermatite de contact.

Floarea Steaua Craciunului

#6 Floarea Steaua Craciunului

Leandrul (Nerium oleander). Chiar daca este o planta foarte frumoasa, cu flori minunate care ne duc cu gandul la Mediterana, frunzele si semintele sale sunt extrem de toxice. Pot duce la dureri extrem de puternice si probleme intestinale. Se pare ca unii oameni chiar au murit din cauza unor frigarui preparate pe lemn de leandru si ca unii incearca sa se sinucida cu ajutorul leandrului. Frunzele sunt atat de puternice, incat una singura poate provoca o multime de neplaceri.

#7 Leandru

Dieffenbachia (Dieffenbachia). Este una din cele mai populare plante de apartament, ornamentala prin frunze. Dar toate partile acestei plante sunt veninoase si otravitoare. Ingerarea frunzelor sale duce la iritatii ale mucoaselor, dificultati in vorbire sau dificultati respiratorii, la hiper-salivare si ragusire. Un lucru foarte interesant- in Antichitate, aceste plante erau folosite pe post de intstrument de tortura.

#8 Dieffenbachia

Cu alte cuvinte, unele plante sunt foarte frumoase pentru a decora interiorul casei, dar trebuie sa ai mare grija cu plantere de apartament otravitoare pentru oameni si animale.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score