9 flori care infloresc toamna in orice gradina

Toamna cu cele mai frumoase culori ale sale ofera un spectacol magic si exceptional. Dar cum ar fi sa creezi in gradina ta propriul tau spectacol, cu cele mai frumoase flori care infloresc toamna?

1.Anemonele japoneze (Robustissima)

Sunt plante ravisante cu frunze nuante de verde inchis care creeaza cel mai frumos contrast cu florile sale mari in nuante de alb pur.Anemonele japoneze (Robustissima)

2. Trandafirul (Rosa)

La fel de frumos atat vara cat si toamna. Trandafirul este prezent la sfarsitul verii dar poate sa fie la fel de sublim si toamna. Iar trandafirii cataratori sau buchetele maiestuoase de trandafiri in nuante de roz saud e rosu nu inceteaza sa ne incante simturile.Trandafirul (Rosa)

3. Aster (Aster)

Floarea in forma de steluta. Se mai numeste si Ochiul boului si este foarte rezistenta cu flori delicioase in nuante de roz, albastru, de mov sau de alb.Aster (Aster)

 

4. Mielareaua (Vitex Agnus Castus)

Sau Fructul Castitatii este cel care ofera in aceasta perioada un minunat spectacol in nuante de albastru, cu flori pozitionate la fel ca boabele de struguri.Mielareaua (Vitex Agnus Castus)

 

5. Yuca de gradina (Yucca Filamentosa)

Este o planta care inca mai continua sa infloreasca si toamna. O planta ornamentala deloc agresiva, care infloreste foarte des si care are cele mai frumoase flori in nuante de alb.Yuca de gradina (Yucca Filamentosa)

 

6. Dalia (Dahlia)

Este o planta spectaculoasa pentru gradina, voluminoasa si foarte colorata, o veritabila vedeta din orice gradina. Dalia nu este insa propriu-zis o floare de toamna, ci o floare a carei inflorire dureaza din vara pana cand vine inghetul. Numeroasele sale varietati, au o paleta de culori superba, fiind unele mai frumoase ca celelate. O alegere clasica, mereu apreciata.Dalia (Dahlia)

 

7. Crizantema (Chrysanthemum)

Margareta de toamna. Crizantemele nu se folosesc doar pentru a orna mormintele. Au cele mai frumoase culori vii sau pastelate, forme opulente si maiestuoase… in plus, este o floare rustica, foarte rezistenta in orice tip de sol.Crizantema (Chrysanthemum)

 

8. Brandusa de toamna (Colchicum autumnale)

Este o planta cu bulbi impresionanta, cu un parfum delicat, cu nuante de flori foarte elegante, asezate in grup.Brandusa de toamna (Colchicum autumnale)

 

 

9. Gladiola (Gladiolus)

Este o adevarata incantare pentru ochi. O planta superba, foarte eleganta, o alegere clasica pentru a obtine un veritabil curcubeu in gradina. Cateva informatii foarte utile o sa gasesti aici.Gladiola (Gladiolus)

Ti-a placut articolul despre cele 9 flori care infloresc toamna ? Iti recomandam sa citesti si articolul despre Cele mai bune pompe electrice de stropit pentru gradina si livada !

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score