BUMPER 250 CE, fungicid sistemic pentru combaterea fainarii

BUMPER 250 CE este un fungicid sistemic cu o actiune preventiva si curativa, cu un spectru larg de actiune, ideal pentru combaterea diferitelor boli foliare și ale spicului în cazul cerealeor paioase si impotriva fainarii la mar, castraveti dar si la vita de vie.

BUMPER 250 CE reprezinta un fungicid fabricat in Romania avand drept substanta activa propiconazol. Dupa aplicarea fungicidului, acesta se absoarbe rapid in plante, asigurand o buna protectie a intregii plante, inclusiv in cazul cresterilor noi, pe o perioada de 21-35 de zile. Acest fungicid se va aplica prin stropiri foliare, in cantitati normale de apa.

Se poate aplica alaturi de alte produse – insecticide, fungicide, fertilizanti foliari – omologate pentru produsele respective, cu exceptia celor care au o reactie puternic alcalina. Specialistii recomanda inainte de stropire verificarea tabelelor de compatibilitate, inainte de a se prepara amestecurile in special. Vor fi aplicate maxim trei tratamente cu BUMPER 250 CE intr-un sezon vegetativ pentru preintampinarea aparitia formelor reziste ale patogenilor.

Chiar daca dispui de suprafete destinate culturii mari dar si plantatii viticole si pomicole este esential sa te preocupi de sanatatea acestora prin utilizarea celor mai bune produse de protectie a plantelor. BUMPER 250 CE este unul din acele produse, recomandate cu caldura de specialisti.

Fungicidul BUMPER 250 CE se poate achizitiona de la:

[wpsm_offerbox button_link=”http://bit.ly/BUMPER250CE” button_text=”VEZI PRET ” title=”Fungicid BUMPER 250 CE” thumb=”https://degradina.com/wp-content/uploads/thumbs_dir/emag-logo-1vge99ob4evlag4ijyfom4xufvr0nf58w4jtuh049wd8.png” ]

 Caracteristici

  • Substanta activa: 250g/l propiconazol
  • Conditionare / Formulare: concentrat emulsionabil

Bumper 250 CE este un fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa si cu spectru larg de actiune. Dupa aplicare, este absorbit rapid in plante si asigura o foarte buna protectie intregii plante, inclusiv pentru cresterile noi, pentru o perioada de 21-35 zile.

Mod de utilizare

Bumper 250 CE se aplica prin stropiri foliare, in volume normale de apa, la avertizare, la culturile de grau, orz de toamna, vita de vie, mar, castraveti. Tratamentele se aplica cu echipamente prevazute cu mijloace de agitare continua a solutiei de stropit si bine reglate pentru asigurarea unei  pulverizari cat mai fine pe toate organele aeriene ale plantelor. Eficacitatea cea mai buna se obtine cand tratamentele se fac preventiv, inainte de/sau la aparitia primelor simptome ale bolilor.

La grau si orz: se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente. La aparitia mai tarzie a simptomelor, se recomanda un singur tratament. La aparitia mai timpurie a primelor simptome de boala si in situatia mentinerii conditiilor favorabile intensificarii atacului, sunt necesare doua tratamente, la interval de 15-20 de
zile.

La vita de vie, mar si castraveti: se recomanda folosirea produsului inainte si dupa inflorit, la intervale de 15- 20 zile, in functie de conditiile climatice, sensibilitatea soiurilor si potentialul de infectie existent. La meri si vita de vie, pentru prevenirea atacului timpuriu de fainare, mai ales la soiurile foarte sensibile, Bumper 250 CE se poate aplica in amestec cu unul din produsele insecticide folosite pentru tratamentele care se fac in faza de incepere a dezmuguritului.

  • Grau: – doza la hectar 0.5 litri / ha –    fainare (Erysiphe graminis); rugina bruna (Puccinia recondita); septorioza (Septoria  tritici); fusarioza (Fusarium spp.); patarea si sfasierea frunzelor (Helminthosporium tritici repens). 
  • Orz de toamna: doza la hectar 0.5 litri / ha fainare (Erysiphe graminis); sfasierea frunzelor (Pyrenophora teres); rincosporioza (Rhynchosporium secalis).
  • Vita de vie: – 0.02 (0.2l /ha in 1000 litri apa – fainarea vitei de vie (Uncinula necator).
  • Mar: – 0.03 % (0.45 litri / ha in 1500 litri apa fainarea (Podosphaera leucotricha).
  • Castraveti: – 0.015 % ( 0.15 litri / ha in 1000 litri apa ) – fainarea (Shaerotheca fuliginea).

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *