Care este diferenta dintre sera si solar

Care este diferenta dintre sera si solar ? Pentru multi, la prima vedere, o sera si un solar sunt acelasi lucru. Insa, cu toate acestea, exista unele diferente, atat in privinta functionalitatii cat si in privinta pretului.

1.Sera si solarul se disting prin functionalitate, structura, forma, activitate dar si adancimea la care sunt construite in sol. Exista sere ce au doar scop decorativ.
2. Solarul este vazut de multi drept o improvizatie agriculturala care ofera putin mai mult confort decat sera si vine in forma unui tunel lung la suprafata.
3. Un solar reprezinta o structura tip schelet care este confectionat din lemn, metal sau PVC. Scheletul respectiv este acoperit cu una sau cu doua folii transparente si rezistente la razele UV.
4. Structura unui solar este una destul de simpla, bazata pe tuburi curbate sau bare, in forme diferite si infipte in pamant. Amenajarile speciale si fundatia nu exista. Inauntru se va forma o incinta inchisa, asemeni unui tunel, capacit la ambele capete.
5. Se numeste solar deoarece se bazeaza pe o sursa de caldura provenita de la soare. Solarul nu beneficiaza de o sursa de incalzire alternativa soarelui. Solariile reprezinta structuri temporare deoarece folia necesita o inlocuire periodica.

Care ar fi diferenta dintre sera si solar

1. Sera beneficiaza de o fundatie si reprezinta o structura permanenta, are si instalatii de incalzire, complet indepenendente de soare.
2. Pentru construirea unei sere ai nevoie de o autorizatie de constructie. Amenajarea unei sere necesita o investitie mai ridicata deoarece sera este construita pentru a fi rezistenta in timp.
3. Sera are in plus fata de un solar este incalzirea cu masa lemnoasa sau gaz, cu energie electrica si pardoseala extrem de solida. Cel mai adesea, culturile sunt dispuse pe bancuri. Sistemul de irigatie este absolut necesar, cel prin picurare fiind cel mai eficient.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score