11 carti agricole gratuite (formate pdf)

Carti agricole pe care toti iubitorii de gradinarit si agricultura le cauta pentru a-si imbunatati cunostintele despre agricultura sau poate a incepe o mica afacere in domeniul agricol. Nu toata lumea implicata in aceasta industrie sau care doreste sa se implice  are studiile necesare pentru a o face. De cativa ani au aparut o multime de ghiduri pentru a te ajuta sa-ti infiintezi plantatia, livada, etc.

Mai jos am sa va prezint mai multe ghiduri create de binevoitori sau de catre agentiile statului si pe care nu trebuie sa le platiti cu bani grei.

 

Lista de carti agricole in format pdf

 1. „Pomi, Arbusti Fructiferi si Capsuni – Ghid Tehnic si Economic” ( click aici )  elaborat de catre Ministerul Agriculturii, Institutul pentru Cercetare si Dezvoltare in Pomicultura, Societatea Nationala a Pomicultorilor din Romania. In acest moment este cel mai complex ghid despre pomicultura oferit gratuit catre publicul larg. In el o sa gasiti principalele culturi pomicole si de arbusti fructiferi care pot fi cultivate in Romania ( Mar, Par, Gutui, Prun, Cires, Visin, Cais, Piersic, Nuc, Migdal, Alun, Castan, Capsun, Zmeur, Mur, Coacaz, Catina si multe alte culturi )
 2. „Producerea capsunilor” ( click aici ) este un ghid realizat de catre Surendra Dara care este Consultant in cresterea capsunilor si a legumelor la Universitatea din California. Micul ghid cuprinde toate etapele de la infiintarea de plantatiilor pana la recoltarea capsunilor.
 3. „Combaterea bolilor si daunatorilor vitei de vie” ( click aici ) este o mica brosura de 25 pagini oferita de catre Camera Agricola Vrancea in care sunt prezentate bolile si daunatorii la cultura de vita de vie.
 4. „Tehnologia de cultivare a platelor medicinale – aromatice” ( click aici )  este un curs de 52 pagini despre cultivarea principalelor culturi de de plante medicinale si aromatice. In carte o sa gasiti tehnologiile de cultivare pentru ( Galbenele, Craite, Cicoare, Armurariu, Anghinare, Menta, Cimbru, Levantica, etc ).
 5. „Cultura de ceapa verde” ( click aici ) este o mica brosura in care sunt explicate toate etapele de cultivarea si rcoltare. Ca punct forte fata de alte brosuri este capitolul cu soiurile si hibrizii recomandati pentru clima din Romania.
 6. „Flori cultivate in gradina” ( click aici ) Peste 180 de pagini cu explicatii despre cultivarea plantelor de gradina, inmultire, producerea de rasaduri si multe alte informatii foarte valoroase pentru orice gradinar.
 7. „Taierea pomilor” ( click aici ) este un curs din anul 1951 creat de catre Institutul de Cercetari Agronomice. O carte foarte veche dar informatiile sunt inca de actualitate si valoroase ( plus ca este si o carte agricola gratis ).
 8. „Taierea si conducerea vitei de vie pe langa casa” ( click aici ), tot  o carte veche dar foarte utila pentru pasionatii viticultura.
 9. „Cresterea iepurilor de casa” ( click aici ) este un ghid practic pentru cresterea iepurilor. ( avantajele cresterii iepurilor, hrana, bolile, )
 10. „Cresterea Chinchilei” ( click aici ), ghid pentru cei care vor sa demareze o afacere de cresterea chinchilei pentru blana.
 11. „Ghidul buruienilor monocotiledonate” ( click aici ), este un ghid informativ cu principalele buruieni monocotiledonate pe care le gasiti in gradina.

Nota:  Cartile agricole de mai sus nu pot fi comercializate in vreun fel. Cartile sunt oferite de diferite institutii sau persoane pentru a educa publicul iubitor de agricultura. Mai sus regasiti link-urile sursa de unde pot fi pot fi descarcate gratuit.

Top  carti despre agricultura pe care le poti cumpara online

 1. „Gradina de legume ecologice” ( click aici ) de Agnes Gedda: o carte interesanta despre gradinaritul ecologic, o multime de trucuri si sfaturi despre cum sa cultivati legumele in sistem ecologis.
 2. „Gradinaritul cu apa putina” ( click aici ) de David A: Sfaturi si idei inovoatoare despre cum sa irigati propria curte in asa fel incat sa nu consumati multa apa. Idei despre cum sa reduceti cu pana la 90 % consumul de apa din curte.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score