in

Casa din lemn cu consum de energie zero

Casa Soleta zeroEnergy este un nou concept de locuinte eco premium, dezvoltat de Fundatia Justin Capra pentru Inventii si Tehnologii Durabile (FITS). Prototipul functional finalizat al acestui concept, Soleta zeroEnergy One, se afla in Bucuresti, Romania. Urmand conceptele arhitecturale si constructive ale acestui prototip, o intreaga familie de locuinte Soleta, cu functionalitati multiple si de dimensiuni diferite, usor de adaptat la o serie de destinatii, precum acasa (utilizare permanenta sau vacanta), birou, gradinita sau sport/fitness. articulatiile au fost dezvoltate.

Casa din lemn
Vedere din living

Accesibil si versatil, cu un consum minim de energie, costuri de functionare reduse si un impact ecologic pozitiv, conceptul Soleta este o solutie alternativa viabila pentru tehnologiile conventionale de constructie a locuintelor. Casele Soleta sunt definite de o arhitectura neobisnuita, care inglobeaza un mediu luminos, sanatos, complet monitorizat.

Locuintele Soleta sunt construite din materiale naturale, disponibile local, regenerabile, cu exceptia termoizolatiilor din poliuretan si a placilor de gips-carton pentru finisarea peretilor interiori (acesta din urma poate fi inlocuit si cu placaj, din lemn natural).

Structura este din lipici- lemn stratificat, iar acoperisul este tot din lemn: placi traditionale de sindrila. Pardoselile sunt construite din lemn de pin, izolate termic cu inca un material nautral, celuloza. Peretii exteriori eleganti sunt realizati din scanduri de molid vopsite in alb.

Sursa imagini: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cateva sfaturi practice pentru alegerea corecta a hainelor pentru copii

Casa mica fara etaj de doar 21 mp