Cel mai bun ingrasamant organic

Cauti cel mai bun ingrasamant organic? Ingrasamantul organic reprezinta o solutie ecologica si sustenabila pentru imbunatatirea fertilitatii solului si obtinerea unor recolte sanatoase. Acest tip de ingrasamant este obtinut din surse naturale, cum ar fi gunoiul de grajd, compostul, resturile vegetale si alte materiale organice. Diferenta majora intre ingrasamintele organice si cele chimice consta in compozitia lor. Ingrasamintele organice contin substante nutritive esentiale, precum azot, fosfor si potasiu, impreuna cu minerale si oligoelemente, care hranesc plantele si imbunatatesc fertilitatea solului. Aceste substante sunt eliberate treptat in sol de catre microorganisme benefice, cum ar fi bacteriile si fungii, oferind o nutritie constanta si echilibrata plantelor pe intreaga perioada de crestere.

Beneficiile ingrasamintelor organice sunt multiple. Acestea stimuleaza biodiversitatea si activitatea microorganismelor din sol, contribuind la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea plantelor. Ingrasamintele organice reduc riscul de poluare a apelor subterane si a suprafetelor, protejand astfel mediul inconjurator. De asemenea, plantele crescute cu ajutorul ingrasamintelor organice au un continut nutritiv mai ridicat si ofera produse agricole mai sanatoase si mai naturale.

Ingrasamintele organice reprezinta o alegere ideala pentru agricultura durabila si protejarea mediului inconjurator. Prin utilizarea lor, se poate obtine o productie agricola de calitate superioara, in armonie cu natura si cerintele consumatorilor preocupati de produsele ecologice. Astfel, ingrasamintele organice sunt o alternativa valoroasa si promitatoare in agricultura. Aceasta este o scurta introducere despre ingrasamantul organic, care prezinta in mare masura beneficiile si importanta sa in agricultura. Daca ai nevoie de informatii suplimentare sau de ajutor in dezvoltarea subiectului, te rog sa ma anunti!

TOP 5: cel mai bun ingrasamant organic

1. Ingrasamant organic Albatros Gold

Ingrasamant organic Albatros Gold

Cauta pe emag 

Albatros Gold este un ingrasamant organic de inalta calitate, produs in Romania, in judetul Alba. Acesta este obtinut din deseuri de pasare, oferind o solutie sustenabila si ecologica pentru hranirea plantelor. Recomandat in special pentru legume, pomi fructiferi si gazon, Albatros Gold furnizeaza o gama bogata de nutrienti esentiali pentru o crestere sanatoasa si o productie abundenta. Datorita originii sale organice, acest ingrasamant contribuie la imbunatatirea fertilitatii solului si la obtinerea de produse agricole naturale si de inalta calitate. Albatros Gold este o alegere excelenta pentru fermieri si gradinari preocupati de agricultura durabila si protejarea mediului inconjurator.

Compozitie: Umiditate: 15.03%; Substanță uscată: 84.97%; Substanță organică humificată: 74%; pH: 6.80; Materie organică: 77.01%; Azot organic: 3.68% (su); Carbon organic: 33.55% (su); Fosfor: 1.87% (su); Pentoxid de fosfor: 4.28% (su); Potasiu: 4.70% (su); Oxid de potasiu: 2-3%; Cupru: 75.8 mg/kg (su); Crom: 13.1 mg/kg (su); Nichel: 6.5 mg/kg (su); Mangan: 350 mg/kg; Zinc: 447 mg/kg (su); Cobalt: 10 mg/kg; Bor: 25 mg/kg; Molibden: 50 mg/kg; Calciu: 1.68%; Magneziu: 1.36%; Sulf: 0.834%; Acizi fulvici: 9%; Acizi humici: 10%; Anhidrida sulfurică: 1%; Bacterii aerobe total: 2164000000/gr; Bacterii anaerobe total: 1715000000/gr; Bacterii amonificante: 30-4010; Bacterii denitrificante: 15-2010; Bacterii celulolitice: 20-25*10; Capacitate de schimb cationic: 30-50 meq/100gr; Granulometrie: 0-2mm, 2-4mm, 4-8mm.

Recomandari de aplicare: Legume: 10-20 kg; Fructe: 15-25 kg; Sparanghel: 20-30 kg; Vită de vie: 15-25 kg; Cartofi: 20-25 kg; Capsuni: 10-15 kg; Flori de grădină: 10-12 kg; Trandafiri: 10-15 kg; Iarba: 10-12 kg; Conifere: 15-20 kg; Creștere pomi: 15-20 kg; Terenuri, parcuri: 15-30 kg; Terenuri săracacioase: 20-25 kg; Grâu: 1000-1200 kg/ha; Porumb: 1000-1500 kg/ha; Alte cereale: 800-1000 kg/ha.

2. Ingrasamant organic Plantella

Ingrasamant organic Plantella

Cauta emag 

Ingrasamantul organic Plantella este un produs de inalta calitate obtinut din compost de pasare si este disponibil sub forma de peleti. Acest ingrasamant este produs de compania Unichem, lider in Slovenia, recunoscuta pentru produsele sale de inalta calitate destinate ingrijirii si protectiei plantelor. Plantella este rezultatul unui proces de compostare atent controlat, in care deseurile organice provenite de la pasare sunt transformate intr-un ingrasamant bogat in substante nutritive esentiale. Peletii de Plantella ofera o modalitate usoara si eficienta de a furniza plantei o nutritie echilibrata si de a imbunatati fertilitatea solului. Utilizarea ingrasamantului organic Plantella ofera multiple avantaje. Acesta furnizeaza plantei nutrientii necesari pentru o crestere sanatoasa si o productie abundenta. De asemenea, contribuie la imbunatatirea structurii solului si a capacitatii acestuia de a retine apa si substantele nutritive. Prin utilizarea ingrasamantului organic Plantella, se promoveaza si protejeaza mediul inconjurator, deoarece nu contine substante chimice nocive.

Compozitie: N-5%;P-3%;K-2%;CaO-9%;MgO-1%+microelemente B, Cu, Fe, Mn, Mo, Z.

Recomandari de aplicare: Vita de vie, citrice, tomate, sparanghel, sfecla: 12 kg per 100 mp;  Pere, mere, piersica, capsuna, porumb: 15 kg per 100 mp; Pepene: 10 kg per 100 mp; Legume, flori: 25 kg per 100 mp.

3. Ingrasamant organic Bio Fertil

Ingrasamant organic Bio Fertil

Cauta pe emag

Ingrasamantul organic Bio Fertil este un produs obtinut prin infiintarea companiei in anul 2011 si este certificat de Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului (ICPA – Bucuresti). Acest ingrasamant organic este produs in Romania. Bio Fertil se remarca prin angajamentul sau fata de calitate si respectarea standardelor in domeniul agriculturii organice. Certificarea ICPA atesta faptul ca produsul respecta standardele de calitate si siguranta pentru protectia mediului si a resurselor naturale. Ingrasamantul organic Bio Fertil este conceput pentru a furniza plantei substantele nutritive esentiale necesare unei cresteri sanatoase si productive. Utilizarea acestui ingrasamant contribuie la imbunatatirea fertilitatii solului, inlocuirea substantelor nutritive si a elementelor esentiale pentru plante si promovarea unei agriculturi durabile si ecologice.

Compozitie: Azot (N): 30 mg/100g; Fosfor (P): 6 mg/100g; Potasiu (K): 5.4 mg/100g; Zinc (Zn): 102 mg/Kg; Cupru (Cu): 4.6 mg/Kg; Fier (Fe): 10.1 mg/Kg.

Recomandari de aplicare: CARTOF: 550 Kg la hectar; CASTRAVETE: 500 Kg la hectar; FASOLE: 500 Kg la hectar; SOREANCA: 450 Kg la hectar; PORUMB: 450 Kg la hectar; TOMATA: 550 Kg la hectar; VARZA: 550 Kg la hectar; VANATA: 550 Kg la hectar; VITA DE VIE: 300 g la butuc; PEPENE: 150 g la planta; CAPSUN: 250 g la tufa; ZMEUR: 250 g la tufa; FRUCTIFER: 500 g la pom; GAZON: 600 Kg la hectar; GRAU, RAPITA, ORZ, OVAZ: 450 Kg la hectar; ALTE PLANTE ORNAMENTALE: 200 g la planta in functie de pH.

4. Ingrasamant organic Toneli

Ingrasamant organic Toneli

Cauta pe emag

Ingrasamantul organic Toneli este un produs natural obtinut din dejectiile (gainat) ale pasarilor crescute in fermele Toneli, care beneficiaza de acces la sol si la aer liber. Aceste dejectii sunt colectate si supuse unui proces de maturare timp de cel putin 90 de saptamani. Dupa aceasta perioada, sunt peletizate pentru a facilita utilizarea si aplicarea in agricultura. Toneli este un ingrasamant certificat pentru agricultura ecologica, fiind atestat pentru utilizare in practici agricole sustenabile si respectuoase fata de mediu. Producatorul, compania Toneli, este cunoscuta in Romania ca unul dintre cei mai mari producatori de oua pentru consum. Fondata in anul 2001 in Buftea, judetul Ilfov, compania Toneli a dobandit o vasta experienta in industria productiei de oua si a dezvoltat o gama de produse asociate, inclusiv ingrasamantul organic Toneli. Calitatea si angajamentul fata de practici ecologice sunt valorile de baza ale companiei.

Compozitie: Umiditate: Max. 14.5%;  Materie organica prin pierdere la calcinare: Min. 59%; Azot: % su: 2.00 – 3.5;  Fosfor total: % su: 1.5 – 2.0; Potasiu total: % su: 3.5 – 5.5; Cadmiu: mg/kg: nd (nedetectabil);  Plumb: mg/kg: nd (nedetectabil).

Recomandari de aplicare: Castraveti: 600 g/mp; Ardei gogosar: 400-500 g/mp; Vinete: 200 g/mp; Pepeni galbeni: 450-600 g/mp; Tomate: 400 g/mp; Pomi fructiferi: 2-4 tone/ha; Flori: 200-450 g/mp.

5. Ingrasamant organic Orgevit

Ingrasamant organic Orgevit

Cauta pe emag 

ORGEVIT este un ingrasamant organic sub forma de granule de calitate exceptionala, cu dimensiuni de 4-5mm. Este o sursa optima de substante nutritive si humus, oferind toate micro si macroelementele necesare plantelor. Acest ingrasamant organic este produs exclusiv din surse organice de provenienta naturala, in special din deseurile de pasare. Acesta contine un procent ridicat de elemente organice esentiale pentru mentinerea fertilitatii solului. Folosind ORGEVIT, se promoveaza o fertilitate sanatoasa si durabila a solului. Firma MeMon, din Olanda, este producatorul acestui ingrasamant organic si a altor produse organice si organo-minerale, precum si amelioratori de sol. Compania are o vasta experienta si este activa pe pietele conventionale si ecologice. Produsele lor sunt distribuite in saptezeci de tari din Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Asia si America Latina. ORGEVIT se evidentiaza prin calitatea sa superioara, oferind un echilibru optim de substante nutritive si humus necesare pentru o crestere sanatoasa a plantelor. Pretul accesibil face ca acest ingrasamant sa fie o alegere viabila pentru fermieri si gradinari. Utilizand ORGEVIT, se promoveaza o agricultura sustenabila si se contribuie la mentinerea unui mediu sanatos si al unor plante prospere.

Compozitie: Azot total (N): 4%; PentaOxid de Fosfor (P2O5): 2.5%; Oxid de Potasiu (K2O): 2.3%; Calciu: 9.3%; Oxid de magneziu solubil in apa (MgO): 1.1%; Substante organice: 65%.

Recomandari de aplicare: Culturi in sere sau in solarii: 1.5 – 2 tone/ha; Legume in camp: 1 – 1.5 tone/ha; Livezi: 2 – 3 tone/ha; Vie: 1 – 1.5 tone/ha; Capsuni: 1 – 1.5 tone/ha; Gazon: 1 – 1.5 tone/ha.

Ce sunt ingrasamintele organice?

Ingrasamintele organice sunt substante naturale sau derivate din surse naturale care furnizeaza nutrienti esentiali plantelor pentru crestere si dezvoltare. Acestea sunt obtinute din materii organice, cum ar fi deseurile vegetale, animale sau microbiene. Principala diferenta intre ingrasamintele organice si cele chimice sau sintetice consta in faptul ca ingrasamintele organice sunt naturale si provin din surse regenerabile.

Compozitia ingrasamintelor organice variaza in functie de materiile prime utilizate si procesele de transformare. Acestea contin o combinatie de macroelemente, precum azot (N), fosfor (P) si potasiu (K), precum si microelemente si substante organice. Nutrientii sunt eliberati treptat in sol pe masura ce materia organica se descompune, furnizand plantei o sursa durabila de nutrienti.

Sursa principala a ingrasamintelor organice este materia organica de origine vegetala, animala sau microbiala. Aceasta include deseuri vegetale, deseuri animale, compost, humus, resturi alimentare, guano sau alte excremente de animale, precum si alte produse rezultate din procese de fermentare sau descompunere biologica. Aceste materii prime sunt obtinute din agricultura, fermele zootehnice, industria alimentara, precum si din surse naturale, cum ar fi guano-ul sau algele marine. Productia ingrasamintelor organice implica diferite procese, cum ar fi compostarea, fermentarea sau descompunerea controlata a materiilor prime organice. Aceste procese permit transformarea materiilor prime in ingrasaminte organice utilizabile, care sunt apoi imbunatatite si tratate pentru a asigura o calitate optima. Uneori, se adauga si alte substante naturale, cum ar fi bacterii benefice sau alte microorganisme, pentru a stimula procesele de descompunere si a imbunatati calitatea ingrasamantului.

Care sunt beneficiile utilizarii ingrasamantului organic?

Imbunatatirea fertilitatii solului. Utilizarea ingrasamintelor organice contribuie la imbunatatirea fertilitatii solului prin aportul de substante organice si nutrienti esentiali. Acestea furnizeaza microorganismelor din sol surse de hrana, favorizand activitatea acestora si dezvoltarea unui mediu propice pentru plante. Substantele organice din ingrasaminte ajuta la imbunatatirea structurii solului, cresterea capacitatii de retinere a apei si imbunatatirea circulatiei aerului.

Cresterea biodiversitatii si a activitatii microorganismelor din sol. Utilizarea ingrasamintelor organice stimuleaza biodiversitatea si activitatea microorganismelor benefice din sol. Acestea promoveaza dezvoltarea unui echilibru natural in ecosistemul solului, contribuind la ciclul nutrientilor si la descompunerea materiei organice. Activitatea microorganismelor benefice ajuta la eliberarea si transformarea nutrientilor in forme usor disponibile pentru plante.

Reducerea eroziunii solului si a poluarii apei.Utilizarea ingrasamintelor organice ajuta la reducerea eroziunii solului datorita capacitatii lor de a imbunatati structura solului si de a creste capacitatea acestuia de a retine apa. Prin promovarea formarii agregatelor solului si a retinerii apei, ingrasamintele organice contribuie la prevenirea scurgerii excesive a apei si a eroziunii solului. Astfel, se reduce riscul de poluare a apelor de suprafata prin scurgerea de nutrienti si substante chimice in exces.

Absenta sau reducerea reziduurilor chimice in produsele agricole. Unul dintre avantajele majore ale ingrasamintelor organice este absenta sau reducerea reziduurilor chimice in produsele agricole. Ingrasamintele organice sunt obtinute din surse naturale si nu contin substante chimice sintetice, cum ar fi pesticidele sau ingrasamintele chimice. Acest lucru reduce expunerea la substante chimice in procesul de productie si, in consecinta, poate reduce riscurile asupra sanatatii umane si a mediului.

In final, utilizarea ingrasamintelor organice aduce multiple beneficii, inclusiv imbunatatirea fertilitatii solului, cresterea biodiversitatii si activitatii microorganismelor din sol, reducerea eroziunii solului si a poluarii apei, precum si absenta sau reducerea reziduurilor chimice in produsele agricole. Aceste aspecte contribuie la promovarea unei agriculturi sustenabile si a unui mediu sanatos.

Te asteptam sa ne lasi un like, un share sau sa ne scrii un comentariu cu parerea ta despre cel mai bun ingrasamant organic din Romania !

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score