in

Cel mai bun insecticid pentru plosnite

Cauti cel mai bun insecticid pentru plosnite? Exista mai multe tipuri de plosnite, insa cea pe care o cunoastem este reputata pentru mirosul neplacut emanat. Din momentul in care plosnita se simte in pericol, emite acest miros pentru a se proteja de pradatori. Glandele sale odorifere emit secretii urat mirositoare care incita atacatorul sa o lase in pace. Plosnita verde este o specie care cauzeaza cele mai multe probleme intr-o gradina sau intr-o livada.

Daca plosnita de pat reprezinta o veritabila problema pentru om, plosnita verde este complet inofensiva dar se hraneste exclusiv cu vegetale ceea ce inseamna ca poate provoca o multime de neplaceri in gradina. Fructele si legumele pot fi atacate. Drept urmare, ataca florile si plantele ornamentale insa consecintele sunt mai putin grave in cazul unei legume atacate care, adesea necrozata, se dezvolta greu.

Plosnita verde are o dimensiune de aproximativ 12mm, o forma bombata si o culoare dominanta brun roscat. Se hraneste cu mere, dovlecei, varza, cereale si locuieste de obicei in padure. Ciclul de viata al acestei insecte dureaza, in general, 4-9 saptamani insa se poate prelungi pana la un an. Larva seamana cu adultul si trebuie sa se hraneasca dupa toate cele cinci naparliri ceea ce poate dura 14-30 de zile. Plosnita este ovipara. Femela poate face pana la 200 de oua, intr-un ritm de cateva oua pe zi, timp de doua luni. Ouale eclozeaza dupa doua saptamani. Din 30 de larve doar una singura reuseste sa supravietuiasca de obicei.

Plosnita locuieste la exterior insa unele specii prefera sa hiberneze la interior. In momentul in care temperatura incepe sa scada (toamna), incepe sa caute adapost, doarme pe timp de iarna, se trezeseste primavara, se reproduce, si, din momentul in care temperatura este suficient de ridicata, iese la exterior. Chiar daca plosnita verde intra in casa, aceasta nu este o plosnita de casa. Doar plosnita de pat traieste cu adevarat intr-o casa. Mai jos o sa regasiti o lista foarte bine pusa la punct cu cel mai bun insecticid pentru plosnite.

1. Biototal 10EC

Biototal 10 EC

Vezi Oferta ! ; Vezi Oferta 2 !  

Biototal 10EC este un insecticid profesional cu efect de soc. Este un produs destinat profilaxiei sanitar-umane, avand un spectru larg de actiune insecticida si un efect extrem de rapid, un efect de soc cum spuneam mai sus in ceea ce priveste dezinsectia spatiilor cu un grad ridicat de infestare: gandaci, de bucatarie, muste. Insa, se poate dovedi la fel de folositor in combaterea unor alte insect precum capuse, purici, plosnite, tantari, molii, furnici, etc.

Biototal 10EC se aplica in urmatorul mod diluat in apa:

  • 30ml de substanta concentrata la 1000ml apa cu scopul combaterii insectelor taratoare si pentru tratamente cu un grad de infestare ridicat;
  • 15ml de substanta concentrata la 1000ml apa cu scopul combaterii insectelor zburatoare;

2. Sanitox CE

Sanitox CE

Vezi Oferta ! ; Vezi Oferta 2 !

Sanitox reprezinta o solutie universala impotriva insectelor, un insecticid cu substanta activa cipermethrin si tetramerthin, cu un spectru larg de actiune care poate fi folosit cu usurinta de oricine. Spatiile tratate cu acest insecticid nu prezinta niciun fel de pericol pentru oameni sau pentru animalele de companie. Este extrem de eficient impotriva gandacilor care au capatat, de-a lungul vremii, imunitate la alte tipuri de insecticide.

Insecticidul omoara gandacii de bucatarie, puricii, plosnitele, mustele, tantarii, moliile sau omizile si se poate folosi fara riscuri in depozitele de alimente, hoteluri, mijloacele de transport, birouri sau hoteluri.

3. Taifun Master

https://degradina.com/wp-content/uploads/2020/12/logo-emag.jpg

Vezi Oferta ! ; Vezi Oferta 2 !

Taifun Master reprezinta un insecticid universal sub forma unei otrava lichide, ideal impotriva unui numar mare de insect precum gandacii rosii, negri, americani, gandaci de pat, plosnite, purici, muste, paduchi, tantari, furnici, termite, paianjeni sau tantari.

Cu ajutorul insecticidului Taifun Master vei reusi sa iti protejezi familia si pe cei dragi tie pe termen lung de insecte. Taifun Master este un insecticid concentrat care se dilueaza intr-un litru de apa impotriva insectelor taratoare/mergatoare sau in doi litri de apa in cazul in care vrei sa elimini insectele zburatoare. Pentru aplicarea facila a insecticdului Taifun Master se va monta un cap pulverizator pe sticla.

4. Microsin

Microsin

Vezi Oferta ! ; Vezi Oferta 2 ! 

Microsin este un insecticid existent pe piata sub forma de emulsie concentrata, pe baza de apa, de solvent, pe baza de piretroizi, cu un efect imediat dar si persistent in timp. Este un produs destinat sanatatii si igienii publice. Microsin este un insecticid care ofera o maxima siguranta in timpul manipularii si vine cu un impact minim asupra mediului inconjurator.

Se poate dilua usor cu apa si se foloseste pentru combatarea insectelor zburatoare si taratoare (tantari, muste, viespi, gandaci de bucatarie, purici, plosnite, molii sau carii de lemn). Se poate folosi pentru tratamentele in aer liber dar si in spatii inchise, avand o eficienta de pana la 4-6 saptamani.

5. K-Othrine WG 250

Insecticid K-Othrine WG 250, 20 g

Vezi Oferta !

Este un insecticid ce are ca substanta active deltamethrinul  care este un izomer ce prezinta o eficienta deja dovedita in distrugerea sistemului imunitar al unei game variate de insecte daunatoare. Se gaseste sub sub forma de granule dispersabile in apa ceea ce favorizeaza o remanenta prelungita.

Nu este inflamabil si nu lasa urme dupa aplicare. Se comercializeaza intr-un ambalaj reciclabil. Este un insecticid care actioneaza prin contact si prin ingestie, penetreaza deosebit de rapid stratul protector de chitina a insectelor. Pe scurt, le paralizeaza sistemul nervos si le provoaca moartea intr-un final. Actioneaza asupra unor dunatori precum gandaci, muste, tantari, purici, plosnite, molii sau furnici. K-Othrine WG 250 poate fi considerat unul dintre insecticidele care poate fi numit cel mai bun insecticid pentru plosnite.

6. Solfac Combi NF

Solfac Combi NF

Vezi Oferta !

Solfac Combi NF este un insecticid concentrat care contine doi piretroizi sintetici si combinati cu un agent de tip sinergic. Esbiotrinul este substanta care confera un efect de soc imediat, soc care este urmat de un knock-down consistent.

Deltametrinul este fotostabil garantand o activitate de anihilare si de control eficient al daunatorilor. In plus, are o activitate reziduala buna. Piperonii butoxid amelioreaza acitivitatea biocida de contact si protejeaza ingredientele active atat contra degradarii enzimatice dar ajuta si piretroizii sa ajunga in corpul insectei. Principala sa caracteristica este efectul sau imediat, rapid si letal, combinata cu activitatea reziduala lunga, de pana la 90 de zile.

7. K-Othrine SC 25

K-Othrine SC 25

Vezi Oferta !

K-Othrine SC 25 este un insecticid piretroid care este destinat combaterii insecticidelor zburatoare si taratoare. Are ca substanta activa deltamethrin, care este un izomer cu o eficienta dovedita in distrugerea sistemului imunitar al insectelor daunatoare.

Se gaseste pe piata sub forma de suspensie concentrata, o conditionare care ii ofera un raport optim intre eficienta biologica si siguranta in aplicare. Este biodegradabil, nu pateaza. Actioneaza prin contact si prin ingestie, paralizeaza sistemul nervos al insectelor si le provoaca moartea. Asigura un efect de soc rapid si un tip de actiune indelungat, pana la 90 de zile.

Cum aleg cel mai bun insecticid pentru plosnite

Putem alege sa luptam contra plosnitelor din gradina sau din casa cu produse naturale sau cu produse chimice. Mai intai, va trebui sa determinam care este rata lor de infestare pentru a determina care este cea mai buna modalitate de a le extermina. Insecticidele pot sa fie destul de eficiente pe termen lung,cu o actiune foarte rapida, chiar imediata. In functie de gradul de infestare, insecticidul poate sa fie ori de contact, ori sistemic. Sau se poate folosi o combinatie intre cele doua.

Cel mai bun insecticid contra plosnitelor ar trebui sa fie insa unul care sa actioneze prin contact si ingestie. Sau unul care ataca ceulele nervoase ale acestor insecte. Plosnitele vor paraliza astfel si vor muri treptat.

Amestecul de ingrediente al celui mai bun insecticid pentru plosnite ar trebui sa aiba un grad destul de scazut de toxicitate. Produsul ales, ar trebui de asemenea sa omoare plosnitele in toate stadiile lor, de la oua, pana la larve si adulti. Poti alege de asemenea sa folosesti si un insecticid universal care se gaseste sub forma de fiole si care are un spectru larg de actiune si de utilizare.

De retinut: insecticidele se pot aplica in zonele cu infestari foarte  grave doar cu pompa de stropit sau cu atomizorul .

Se mai poate apela la un insecticid pe baza de ciflutrina, deltametrina sau bendiocarb. Dar, in cazul acestui insecticid o singura aplicare sau un singur tratament nu este de ajuns. Trebuie repetat din saptamana in saptamana sau din 10 in 10 zile. Pentru  a scapa definitiv de plosnite specialistii ne recomanda sa apelam la insecticide de soc, insecticide care se aplica prin pulverizare. Este primordial sa se pulverizeze toate zonele unde plosnitele s-ar putea ascunde. Solutia care se dizolva in apa se recomanda a fi pulverizata in urmatoarele 24 de ore. Odata trecuta aceasta perioada, solutia devine ineficienta, isi va pierde din proprietati.

In combatarea plosnitei se recomanda insecticidele aerosol, adica insecticidele care produc un film asemanator termonebulizarii, acesta patrunde in spatii mai greu accesibile. Acest tip de insecticid are rolul de a irita plosnita, o face sa iasa din ascunzatoare si astfel va intra in contact cu solutia pulverizata in prealabil. Cu ajutorul acestui tratament se vor elimina in mod eficient toti adultii.

Rezultate foarte bune impotriva plosnitelor ofera si insecticide precum K-Othrine sau Solfac. In functie de intenstitatea atacului se va regla concentratia de lichid insa intotdeauna trebuiesc respectate instructiunile de pe ambalaj. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca orice tratament cu insecticid la exterior dureaza pana in momentul in care ploua. Dupa aceea va trebui sa se repete tratamentul cu insecticid.

Intrebari despre plosnite

Ce sunt plosnitele?

Plosnitele sunt insecte parazite care pot afecta destul de tare calitatea vietii oamenilor. Plosnitele ne pot invada atat spatiul personal, locuintele, cat si culturile de pe camp sau din gradini.

Plosnitele sunt insecte care pot sa aiba intre 12-17 mm lungime si 7-10 mm latime. La noi in tara avem nu mai putin de 1000 de specii de plosnite, printre care cele mai cunoscute sunt plosnitele de camp, de padure, plosnita cerealelor si plosnita de pat.

Plosnita de pat (Cimex lectularius) este o insecta hematofaga parazita a omului si a pasarilor (gaina si porumbelul), cu aripi atrofiate, din subordinul heteropterelor, de culoare bruna-rosiatica, cu corpul oval, turtit dorso-ventral si miros urat caracteristic, care traieste si isi depune ouale prin crapaturile peretilor sau ale mobilelor si iese noaptea pentru a se hrani cu sangele omului sau al pasarilor, iar in timpul zilei ramane ascunsa. Plosnita de pat nu este cunoscuta ca fiind vectorul vreunei boli, dar intepatura ei se poate infecta.

Plonistele isi pot petrece iarna la noi in case, la cald. Si din luna aprilie apar pe pereti sau pe tavanele caselor si in gradina mai ales. Se pot gasi si sub covoare, in spatele tablourilor sau in ramele ferstrelor. Pe timp de primavara, se pot observa mai ales pe langa ferestre, deoarece incearca sa iasa pentru a se putea reproduce.

Sunt cunoscute mai ales pentru mirosul pe care acestea il degajeaza pentru a se proteja. Glandele sale produc un miros puternic atunci cand se simt in pericol. Sunt cele mai neplacute secretii care le salveaza cu adevarat viata. Perioada lor de reproducere se poate intinde pe toata perioada estivala. O plosnita poate depune oua de pana la sase ori intr-un sezon, cate 20-30 de oua, de fiecare data. Adutlii traiesc cateva luni, pana la un an

Plosnitele produc numeroase pagube pentru culturi, dar nu sunt periculoase pentru oameni. Plosnitele se hranesc cu seva vegetalelor pe care le invadeaza. Iar profesionistii in domeniul gradinaritului sau amatorii, gasesc din ce in ce mai mult ploniste la ei pe culturi. Plosnitele prefera mai ales plantele de rosii, dar si cele de vinete sau de ardei, de castraveti, de soia sau de fasole.

Plosnitele pot ataca toate partile plantelor. Pot aparea intepaturi pe fructe sau unele deformari vizibile. Dar intepaturi pot sa apara si la baza bobocilor de floare care ajung pana la urma sa se usuce din cauza lor. Intepaturile pot sa apara si in partea de sus a plantelor, care duc la ofilirea lor.

De ce apar plonistele?

Originare din Asia, plosnitele au aparut in toata lumea cu ajutorul oamenilor. Plosnitele se hranesc in general cu vegetalele din gradina. Mai ales cu merele, cu vinetele, rosiile, verzele sau cerealele. Sunt atrase deci de legumele din gradina si se instaleaza la noi in case pentru a hiberna.

Pentru plosnite, legumele si fructele din gradina reprezinta deci un adevarat festin. Plosnitele sunt mereu in grup, niciodata singure. Sunt insecte care se folosesc de feromoni de agregare, semnale chimice care le fac sa se adune. In mediul natural, fac asta in grote sau in gauri. Dar deoarece sunt din ce in ce mai adaptate in mediul urban, incep sa faca asta si in case sau gradini.

In gradina se poate preveni aparitia lor verificandu-se in mod regulat spatele frunzelor de mar, de par, de varza, dar si plantele de rosii, de vinete si de ardei. In acest fel, se vor putea elimina ouale depuse de femele.

Unde se ascund plosnitele?

Ca si habitat plosnita de casa prefera zonele intunecate si linistite din apropierea gazdei. Se ascunde in locurile greu accesibile si la colturile mobilei, a saltelei sau a patului. Este atrasa de dioxidul de carbon si de caldura pe care o emit oamenii.

Plosnitele se hranesc in general cu vegetalele din gradina. Mai ales cu merele, cu vinetele, rosiile, verzele sau cerealele. Sunt atrase deci de legumele din gradina si se instaleaza la noi in case pentru a hiberna. Dar, pot hiberna si in gradini, sub frunzelemoarte. Pentru plosnite, legumele si fructele din gradina reprezinta deci un adevarat festin. Dar, ravagiile pe care le lasa in urma lor, sunt devastatoare. Pot sa atace si plantele din interiorul caselor, pe care le distrug pur si simplu.

Plosnitele sunt mereu in grup, niciodata singure. Sunt insecte care se folosesc de feromoni de agregare, semnale chimice care le fac sa se adune. In mediul natural, fac asta in grote sau in gauri. Dar deoarece sunt din ce in ce mai adaptate in mediul urban, incep sa faca asta si in case sau gradini.

Se regasesc insa si in livezile cu pomi unde pot ataca arborii care produc fructe cu seminte si cu samburi, precum merele, ciresele, caisii, prunii sau piersicile, dar si pe culturile mai mari si chiar pe vita de vie. In regiunile mai calde, fac ravagii in culturile de orez sau de soia. Dar sunt foarte interesate si de castraveti sau de fasole unde pot provoca importante deformari.

Ti-a placut articolul despre cel mai bun insecticid pentru plosnite? Iti recomandam sa citesti si articolul despre cea mai buna otrava de sobolani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cea mai buna otrava de sobolani

Atomizor ieftin si bun, TOP atomizoare ieftine

Atomizor ieftin si bun – TOP 10 – Ghid 2021