Cum aparam ciresele de atacul pasarilor

Cum aparam ciresele de atacul pasarilor ?  Pasarile adora ciresele coapte si suculente. Mai ales ciresele precoce. Si uneori poate ca nici nu te vei putea bucura de ciresele tale pentru ca pasarile ti-au luat-o deja inainte. Ai vrea sa aperi ciresele de atacul pasarilor, fara sa le ranesti ? Iata cateva idei care te vor ajuta sa limitezi daunele.

Cum aparam ciresele de atacul pasarilor

1. Apeleaza la naftalina. Naftalina era folosita pe vremuri pentru dulapuri pentru a alunga moliile, dar si pentru a le parfuma. Dar, naftalina este un adevarat repulsiv pentru pasari deoarece pasarile nu apreciaza deloc parfumul degajat de aceasta. Pentru asta, ai nevoie doar de flacoane de plastic, pe care sa le gauresti pe lungime. Pune in gauri naftalina si agata sticlele de ramurie ciresilor.
2. Sperietorile. Cele clasice nu sunt eficiente. Dar poti incerca sa faci o « sperietoare » din CD-uri. Reflexiile luminoase ale acestora nu vor lasa pasarile sa mai stea pe cires.
3. Plasa de protectie contra pasarilor este cea mai clasica metoda pentru a apara ciresele de atacul pasarilor. Aceasta trebuie sa fie insa solida din nylon, deoarece una mai fragile se va desira foarte repede.
4. Poti apela la hering. Da, este o tehnica mai veche dar suprinzatoare. Pasarile nu apreciaza deloc mirosul degajat de hering.
5. Uleiul de cade sau de ienupar este un repulsiv natural foarte eficient contra pasarilor. Acestea nu apreciaza deloc mirosul acestuia. Poi imbiba un sifon sau un material cu acest ulei si sa le pui pe ramurile ciresilor.
6. Porneste radioul. Pasarile nu agreeaza deloc prezenta oamenilor si nu se vor apropia de ciresi daca vor auzi pe cineva langa ei. Deci poti pune un radio in preajma ciresilor si sa il lasi pornit.
7. Iar daca vrei hrani pasarile, acestea nu vor mai simti nevoia sa se delecteze cu ciresele. Pune-le le dispozitie seminte la indemana si atunci nu vor mai fi tentate sa «atace » ciresele.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score