Cum folosești corect o mașină de carotat în funcție de tipul acesteia?

În ziua de azi, ne este greu să ne imaginăm lucrări de construcție sau de reparație fără serviciile de carotare și fără aparatele speciale destinate îndeplinirii acestor servicii. Găurirea unor suprafețe din diferite materiale se poate realiza cu ajutorul mai multor instrumente precum burghiu sau rotopercutor. Însă, cea mai sigură și mai eficientă metodă este aceea de a folosi mașina de carotat. O mașină de carotat reprezintă alternativa modernă a ciocanului rotopercutor și este indispensabilă pentru realizarea unor găuri cu un diametru mare, rapid și precis.

Cum aleg mașina de carotat potrivită?

Dacă ești interesat de o mașină de carotat și nu știi cum să o alegi pe cea potrivită, îți spunem noi chiar acum. Alegerea mașinii de carotat potrivite depinde de mai mulți factori:

  • Locul utilizării. Utilizatorul trebuie să determine dacă mașina va fi folosită la interior sau la exterior.
  • Diametrul de găurire. În funcție de dimensiunea deschiderii de creat, utilizatorul poate alege între un model portabil (pentru realizarea găurilor mici) și un model profesional, ideal pentru găurirea unor suprafețe cu diametrul de peste 350 mm.
  • Puterea dorită. Mașina de carotat se declină în mai multe versiuni, cu o putere diferită în funcție de nevoile fiecărui utilizator în parte (1800w, 2000w). Modelele mai puternice (de peste 4000w sunt ideale pentru lucrările mai grele, de mai mari dimensiuni.
  • Frecvența utilizării. Mașinile de carotat sunt concepute și studiate pentru o utilizare intensă. Aceste materiale sunt recomandate pentru profesioniști.

Folosirea corectă a mașinii de carotat

Pentru o mai bună precizie în timpul perforării și pentru a efectua carotarea în maximă siguranță, mașina de carotat trebuie fixată în mod adecvat. Diferitele fixații posibile sunt: cu talpa, în cazul modelului de mașină carotat cu talpă magnetică, fixarea cu ajutorul unui stativ sau fixarea cu ajutorul unei ventuze.

Chiar dacă mașina de carotat reprezintă o sculă electrică care folosește o carotă cu pastile diamantate atașate cu scopul de a crea găuri de precizie și este folosită în special pentru găurirea betonului, aceasta se poate folosi pentru găurirea oricărui material aproape inclusiv sticlă sau piatră. Carotarea se poate folosi în orice situație în care sunt necesare găuri precise, inclusiv în cazul creării de deschideri mai mari pentru conducte, găuri mai mici pentru diferite țevi sau cablaje, pentru crearea de găuri pentru ancorarea șuruburilor, etc. Găurile se pot crea la o adâncime aproape nelimitată.

Cum obțin o carotă perfect făcută?

Spre exemplu, dacă vrei să treci țevi prin pereți, să faci diferite găuri de scurgere sau să instalezi doze electrice, atunci mașina de carotat îți va fi mai mult decât utilă. Coroana urmează să decupeze o porțiune relativ circulară din materialul cu care lucrezi. Miezul îndepărtat reprezintă o bucată de material solid în comparație cu fragmentele mărunte rezultate din utilizarea burghiului. Dacă este să facem o comparație între un burghiu și o carotă, observăm că aceasta din urmă oferă un foraj mult mai rapid, mai fin și mai precis. Efortul este semnificativ mai redus în cazul mașinii de carotat.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score