Cum pregatim Leandrul primavara dupa iernat ?

Cum pregatim Leandrul primavara dupa iernat ? Leandrul este cel mai frumos arbore, cu flori somptuoase in nuante de alb, de roz sau de rosu care ne infrumuseteaza gradina sau casa. Daca vrei sa te bucuri si tu cat mai mult de aceasta floare care ne duce cu gandul la mediterana si la exotism, iata ce trebuie sa faci pentru a pregati Leandrul pentru primavara dupa iernat. Leandrul este cea mai frumoasa planta si cea mai populara pentru interior. Frumusetea sa este cea care suscita mereu interesul si incantarea iubitorilor de plante.

Cum pregatim Leandrul (Nerium oleander) primavara dupa iernat

Leandrul (Nerium oleander)

1.Primavara, cand temperaturile au inceput sa creasca incet, trebuie sa incepi sa uzi Leandrul mai des. Atunci cand uzi planta, ai grija sa nu ii uzi frunzele.
2. Dupa ce minunata planta a iesit din repaus, poti incerca sa schimbi ghiveciul acestuia cu unul mai incapator. Este ocazia ideala de a schimba si pamantul si de a stimula astfel planta sa creasca mai frumoasa si mai sanatoasa.
3. Pune apoi ghiveciul intr-un loc cu lumina din abundenta, care sa ii aminteasca acestuia locul sau de origine. Acesta este cel mai bun negociator. Nu uita ca atunci cand schimbi ghiveciul trebuie sa folosesti manusi de protectie deoarece Leandrul este toxic.
4. Cu cat ii vei da mai multa lumina, cu atat te va rasplati cu mai multe flori. Poti sa pui din cand in cand plantei si ingrasaminte lichide pentru flori. De doua ori pe saptamana este de ajuns.
5. Daca este cazul, poti face si unele taieri, in cazul in care coroana sa nu este frumoasa sau aspectuoasa. Marcotajul aerian se poate face in luna aprilie.
6. Leandrul se va multumi cu un pamant de gradina bine drenat si cu o dare abundenta mai ales in perioada in care este inflorit. Este o planta rustica, o planta foarte frumoasa care are nevoie de putina ingrijire odata ce este bine instalat.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score