Cum protejam trandafirii pentru iarna si inghet

Cum protejam trandafirii pentru iarna si inghet. Trandafirii, chiar daca sunt plante rustice, destul de robuste, in perioada iernii, pot sa devina mai fragili in perioada iernii. Dar acest lucru nu este insa o fatalitate, deoarece cu doar cateva sfaturi de care vei tine cont in perioada iernii, vei reusi sa te bucuri de cei mai frumosi trandafiri cu cele mai frumoase flori in urmatoarea vara sau primavara.

Cum protejam trandafirii pentru iarna

1 Prima operatiune la care trebuie sa recurgi este scurtarea sau curatarea lor. Ramurile taiate de la trandafiri ar trebui sa aiba macar 50-60 de cm.
2. Tufa trebuie sa fie cat mai aerisita pentru ca munca de musuroire sa fie cat mai usoara.
3. Dar trebuie sa tii cont de un lucru, de la mijlocul lunii iulie ar trebui sa se stopeze folosirea de ingrasamant cu azot pentru trandafiri. In acest fel nu vei mai favoriza cresterea de noi ramuri care nu vor mai avea timp sa se intareasca pentru a rezista asa cum trebuie la frig.
4. Pe la mijlocul lunii noiembrie ar trebui sa se faca si musuroirea trandafirilor. Musuroiul ar trebui sa aiba o inaltime de cel putin 15 cm. Pamantul ar trebui sa fie insa cat mai fin si mai lejer.
5. Tufele de trandafiri ar trebui sa fie acoperite cu un strat de funze uscate sau de paie, care sa aiba 30-35 cm. Frunzele sunt un bun izolant si vor tine radacinile trandafirilor la cald.
6. In cazul in care temperaturile sunt extreme in regiunea in care locuiesti, poti apela la straturi groase de hartie, la rogojina, la plase de sarma sau la folii  microporoase.
7. Foliile microporoase sau izolante sunt cele mai bune pentru tufele de trandafiri, pentru trandafirii cataratori sau pentru cei care sunt pe tija.
8. Pentru ca trandafirii sa fie cat mai rezistenti iarna, ar trebui sa apelezi si la fungicide pe baza de cupru.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply