Cum sa cultivi salata verde in pungi de plastic reciclate

Cum sa cultivi salata verde in pungi de plastic, o intrebare pe care o sa incerc sa va raspund prin filmuletul prezentat mai jos. Aceasta practica este folosita mai mult pentru cei cu spatii foarte mici si care isi doresc diferite legume prospete pentru ei si familie.

Ideaia de mai jos poate fi folosita foarte simplu si pentru gradinaritul urban sau pentru cei care au curtile foarte mici. De ce in pungi de plastic ? Pentru ca sunt genul de produse pe care fiecare dintre noi le avem in casa si de multe ori le aruncam la gunoi. Este o solutie simpla si foarte buna pentru mediul inconjurator pentru ca nu mai trebuie sa aruncam pungile de plastic.


Ce ne trebuie: pamant de flori, seminte de salata, pungi de plastic si o masa unde sa putem pune pungile de plastic pline cu pamant de flori. Pentru inceput, trebuie sa crestem rasadul de salata intr – o rasadnita pe care o putem improviza destul de simplu si fara probleme.  Dupa ce avem un rasad de salara verde destul de viguros trebuie sa umplem pungile cu pamant pentru a planta rasadul in ele. Ca si regula, trebuie un rasad, maxim 2 pentru fiecare punga.

De retinut: este recomandat sa folosim un fertilizant, pentru ca substantele nutritive din pamantul pe care il avem in pungi este foarte posibil sa se iroseasca destul de repede. Puteti sa folositi sa stropiti la radacina fiecarei saltate, Cropmax sau Microfert U (diluat cu apa).

Salata verde (Lactuca sativa), sau laptuca, este o planta legumicola anuala sau bienala, din familia Asteraceelor. Este cultivata indeosebi ca leguma pentru salate, folosita in stare cruda. Este foarte apreciata si consumata tot timpul anului, fiind crescuta in sere si solarii

Cum sa cultivi salata verde in pungi de plastic

#1 Planteaza semintele de salata intr-o rasadnita (improvizata)

Cum sa cultivi salata verde in pungi de plastic

#2 Umple pungile cu pamant

Cum sa cultivi salata verde in pungi de plastic

#3 Dupa ce rasadul este destul de viguros, il poti transplanta in pungi

Cum sa cultivi salata verde in pungi de plastic

#4 Fiecare punga cu rasadul ei, udati bine rasadurile dupa plantare.

Cum sa cultivi salata verde in pungi de plastic

#5 Salata verde in pungi de plastic

Sursa: Home & Garden 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply