Cum se planteaza pomii fructiferi in gradina

Pomii fructiferi merita din plin sa se regaseasca in orice gradina. Primavara, florile lor abundente si minunate sunt o veritabila placere pentru ochi, pe langa latura lor gurmanda. Iti doresti si tu sa te bucuri de niste pomi fructiferi minunati la tine in gradina? Iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vine vorba despre plantarea lor. Iar recoltarea si degustarea propriilor fructe este un moment care nu se compara cu nimic altceva.Ce pomi fructiferi trebuie sa alegi ? Acest lucru depinde in general, de regiunea in care traiesti dar si de varietatile care sunt disponibile pe piata.

Despre plantarea pomilor fructiferi

1.Spatiul disponibil reprezinta si el un criteriu la fel de important.
2. Pomii mai mici au nevoie de un spatiu intre ei de 3-4 metri. Cei cu dezvoltare medie de un spatiu intre 5-8 metri iar cei care cresc foarte mari si se dezvolta foarte mult de un spatiu intre 10-15 metri.
3. In general, pomii fructiferi se planteaza toamna. Dar asta nu inseamna ca nu poti planta pomii tai fructiferi si iarna, cand gerul inca nu si-a facut aparitia sau primavara devreme.
4. Iar inainte de a planta pomii fructiferi, cel mai bine ar fi sa stabilesti un plan pentru a determina amplasarea lor.
5. Dar inainte de a planta un arbore fructifer, va trebui sa il pregatesti.
6. Poti pregati pomii fructiferi prin fasonare, adica prin inlaturarea radacinilor care au avut de suferit sau prin rehidratarea lor.

Cum se planteaza pomii fructiferi

1.Sapa groapa. Aceasta trebuie sa fie de cel putin 50X50X50 cm. Pamantul ar trebui sa fie asezat pe o parte si cealalta a gropii. Este foarte important ca groapa sapata sa fie fertilizata cu ingrasamant.
2. Inainte de a pune pomii frcutiferi in groapa sapata, va trebui sa inmoi radacinile lor intr-un fel de « mocirla » rezultata din amestecul de pamant galben, apa si balegar de vaca.
3. Nu uita ca punctul de altoire al pomului fructifer trebuie sa se afle la nivelul solului sau cu 2-3 cm deasupra si ca pomii trebuie sa fie asezati cu punctul de altoire inspre nord.
4. Ai mare grija la radacini atunci cand adaugi pamant sau cand il tasezi.
5. Dupa ce ai plantat pomii, fa deasupra pamantului un fel de musuroi de care te va ajuta sa reglezi adancimea.
6. Fiecare pom fructifer are nevoie de un tutore pentru a creste drept si viguros.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score