Cum se poate realiza cultivarea spanacului in ghiveci

Dorinta anumitor persoane de a cultiva spanac la ele acasa, este din ce in ce mai ridicata. Iar unele plante se preteaza de minune la acest lucru, altele mai putin.

Spanacul este o planta cu frunze mari, un veritabil superaliment, care, creste foarte bine in ghiveci la tine acasa. Bogat in acid folic, in fibre, in vitaminele A si K, spanacul este foarte bun pentru inima si pentru a lupta contra pierderilor de memorie legate de inaintarea in varsta.

Cum se poate realiza cultivarea spanacului in ghiveci
Cultivarea spanacului in ghiveci

Spanacul adora conditiile moderate, deci sa fie nici prea cald, nici prea rece, are nevoie de un colt cat mai insorit, dar care sa fie la temperatura ambientala, la fel ca si restul camerei.

In plus, are nevoie de un ghiveci mai adanc, unde sa poata sa isi intinda radacinile.

Atuunci cand vrei sa semeni spanacul in ghiveci, traseaza spatii cu o adancime de 2-3 cm si cu 25 de cm intre ele. Pune peste seminte un strat de 2-3 cm de pamant si taseaza. Uda apoi uor pamantul. Semintele vor incolti dupa doua saptamani. Dupa 3 saptamani incep sa apara deja frunzele.

Pamantul poate sa fie compost sau orice tip de pamant din comert sau din padure. Atunci cand uzi spanacul, ai grija ca apa sa nu ajunga cumva pe frunze. Si daca poti sa acoperi pamantul cu paie sau cu resturi vegetale si mai bine.

Vei putea recolta astfel mai apoi spanacul, in masura nevoilor tale. Daca vei taia frunzele mai mari vei vedea cum magia opereaza si cum isi vor face aparitia frunzele noi.

Vei putea consuma spanacul crud, in salate sau in sucuri smoothie. Sau se poate prepara in cele mai delicioase supe, tarte sau pizza. variantele sunt infinite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*