Dicopur M, erbicid sistemic de tip hormonal

Dicopur M este un erbicid sistemic, de tip hormonal, cu o fereastra larga de aplicare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de grau si orz. Este un erbicid selectiv, sistemic, de tip hormonal, care se absoarbe cu precadere pe cale foliara, putand fi preluat si prin radacini.

Caracteristici

 • Substanta activa: MCPA din sare de dimetilamina 750 g/l;
 • Utilizare: grau si orz;
 • Producator: Nufarm.

Substanta activa se transloca rapid in planta si se concentreaza in zonele meristematice de crestere. Erbicidul provoaca dereglarea cresterii celulelor si afecteaza respiratia. Viteza de translocare a erbicidului este conditionata de doza aplicata, talia buruienilor si, in mod special, de conditiile climatice (umiditate, temperatura), inainte si dupa tratament.

Dicopur M combate buruienile dicotiledonate anuale si perene: Amaranthus retroflexus (stir), Atriplex spp. (loboda salbatica), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Centaurea cyanus (albastrita), Chenopodium album (spanac salbatic), Cirsium arvense (palamida), Polygonum aviculare (troscot), Raphanus spp. (ridiche salbatica), Rumex acetosa (macris), Senecio vulgaris (spalacioasa), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Solanum nigrum (zarna), Sonchus arvensis (susai), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita), Vicia spp. (mazariche), Xanthium italicum (cornuti), etc.

Mod de utilizare

Dicopur M se aplica in postemergenta, in vegetatie, pe vreme calma, cand temperatura este de peste 15°C, conform omologarii produsului. In conditii de seceta, recomandam aplicarea volumului de solutie maxim recomandat. Erbicidul este compatibil cu alte erbicide, fungicide si insecticide. Inainte de folosire se recomanda efectuarea unui test practic de compatibilitate (cu respectarea dozelor indicate pe eticheta) sau/si consultarea tabelelor de compatibilitati. Se poate utiliza cu mult succes si atunci cand celelalte erbicide fenoxi nu mai pot fi administrate, momentul de aplicare fiind depasit. Se aplica o singura data pe sezon. Pentru eficienta maxima, dupa aplicarea tratamentului trebuie să treaca o perioada de circa 4 ore fara precipitatii. In conditii climatice normale nu exista restrictii in rotatia culturilor. Produsul se descompune pe cale biologica, persistenta sa in sol fiind de 1-4 saptamani.

Grau

 • 1 litru la hectar;
 • cantitatea de solutie necesara pentru aplicarea pe un hectar este cuprinsă intre 200-400 litri.
 • la culturile de grau si orz, tratamentele se efectueaza de la stadiul de 3 frunze pana la aparitia ligulei (BBCH 13 – 39).

Orz

 • 1 litru la hectar;
 • cantitatea de solutie necesara pentru aplicarea pe un hectar este cuprinsă intre 200-400 litri.
 • la culturile de grau si orz, tratamentele se efectueaza de la stadiul de 3 frunze pana la aparitia ligulei (BBCH 13 – 39).
9 Total Score
Dicopur M, erbicid sistemic de tip hormonal

Dicopur M este un erbicid sistemic, de tip hormonal, cu o fereastra larga de aplicare, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de grau si orz.

Performanta
9
Calitate
9
Usor de utilizat
9
Add your review
Ne-ar face placere sa iti publici parerea.

   LASA UN RASPUNS

   Scor total