Floarea Schelet (Diphylleia Grayi) – planta care devine transparenta atunci cand ploua

Floarea Schelet (Diphylleia Grayi). Avem o natura magnifica si misterioasa…. Ai auzit pana acum de Floarea Schelet? O floare rara, cunoscuta si sub numele de Diphylleia Grayi, transparenta prin natura sa? O planta exceptionala in acelasi timp, care face parte din familia Berberidaceelor. La prima vedere, aceasta planta pare obisnuita. Dar are o caracteristica unica. Petalele sale albe, devin transparente ca sticla la contactul cu apa de ploaie. Si dupa ce s-au uscat, florile sale revin la culoarea lor initiala!

Originara din partea de est a Statelor Unite, in Muntii Apalasi si din partea de est a Asiei- China si Japonia, aceasta planta se gaseste mai ales pe versantii impaduriti si cu o atmofera mai umeda, dar si in regiunile mai reci la sfarsit de primavara. Floarea Schelet se poate recunoaste dupa frunzele sale numeroase si voluminoase, in forma de umbrela, dar si dupa mici sai « ciorchini » de flori albe care incanta privirile pana la sfarsitul verii.

Floarea Schelet (Diphylleia Grayi)

Floarea Schelet a atatat curiozitatea si fizicienilor. Acestia si-ar dori foarte mult sa se inspire de la ea pentru a pune la punct anumite materiale super hidorofobe precum ochelarii de la costumul de scafandru care ar ramane astfel curati si transparenti chiar si sub apa, fiind capabili sa curete singuri. In orice caz, o echipa de la o Universitate din China are aceasta ambitie.

Deci Floarea Schelet este o floare cu o particularitate cum nu mai intalnim niciunde pe timp uscat, spatiul dintre celulele sale se umple cu aer, dand astfel impresia, prin reflexia difuzata de lumina de cele mai albe petale. Dar atunci cand ploua, apa penetreaza in acest spatiu modificand astfel indicele de refractie deoarece aerul a disparut de aici. Razele luminoase traverseaza astfel petelele fara sa fie oprite sau sau reflectate dand acestei flori o aparenta extraordinara.

Si chiar daca nu este o floare chiar atat de raspandita in gradini, trebuie sa stii ca se poate cultiva foarte usor daca jungi sa ii cunosti exigentele. Pentru a o cultiva trebuie sa ii asiguri un sol mai rece, umed si drenant dar si o expunere la umbra, la adapost de vantul mai puternic.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score