Idei despre ingrijrea si inmultirea la Iasomiei (Jasminum spp)

Idei despre ingrijrea si inmultirea la Iasomiei (Jasminum spp). Iasomia este o floare incantatoare, o planta cataratoare, foarte populara pentru florile sale in nuante de alb incantor, foarte parfumate. Iar alaturi de trandafir, este o planta foarte populara pentru domeniul parfumeriei.

 ingrijrea si inmultirea la Iasomiei

Iasomie (Jasminum spp)

Sfaturi despre ingrijrea si inmultirea la Iasomiei

Dar Iasomia este in acelasi timp, o planta care nu necesita foarte multa ingrijire. Are nevoie de o udare regulata dar nu excesiva. Vara, pamantul ar trebui sa fie mereu umed. Iarna se uda doar o data pe saptamana. In ambele cazuri, apa nu ar trebui sa stagneze pe pamant. Trebuie sa ai grija in acelasi timp sa nu ii uzi frunzele atunci cand o uzi. Dupa ce floarea a incheiat inflorirea, ar fi bine sa incerci sa o cureti si sa o aerisesti. Inlatura ramurile mai batrane, mai ales. Va capata astfel un aspect mai frumos si va inflori mai des.

 

Daca ai ales o varietate mai sensibila la frig, o poti aduce inauntru intr-o incapere mai luminoasa, dar nu foarte calduroasa. In perioada infloririi poti adauga plantei ingrasamant o data la 15 zile. In afara infloririi, planta nu are nevoie de ingrasamant.

Parazitii ce afecteaza cel mai des Iasomia sunt purecii sau paianjenii mici rosii. De asemenea, poate sa fie atacata de putregaiul cenusiu.

Cum se inmulteste Iasomia? Foarte simplu. Prin marcotaj sau butasi. Cum functioneaza marcotajul? La inceputul primverii alege o ramura mai joasa, mai lunga si mai viguroasa care porneste de la baza plantei. Da jos frunzele tot la 20 de cm pe o lungime de 5 cm si fa o incizie superficiala pe fiecare parte desfrunzita. Ingroapa o parte din ramurile lungi si seapara mai apoi planta nou daca au aparut radacini.

Prin butasi. Taie o ramura cu o lungime de 15 cm, lasand pe ramura o singura frunza taiata pe jumatate. Pune ramura intr-un ghiveci cu pietris pe fund pentru drenaj si cu un amestec de pamant si turba.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score