Ingrasamintele necesare pentru fertilizarea unui cires

Ingrasamintele necesare pentru fertilizarea unui cires.  Sa mananci fructe delicioase si sanatoase in fiecare zi este un lucru foarte bun. La fel ca si prepararea de compoturi sau de dulceturi. Iata deci de ce ar trebui sa plantezi la tine in gradina pomi fructiferi precum ciresii. Dar, acesti pomi fructiferi au nevoie de ingrijiri specifice pentru a te bucura de o recolta sanatoasa si abundenta.

Gradinarii adora ciresii mai ales pentru florile lor primavaratice si pentru fructele lor dulci minunate. Dar atunci cand vine vorba despre fertilizare, cu cat mai putin, cu atat mai bine.
Un sol bogat pentru fructe bogate si abundente. Pentru a te bucura cat mai mult de cele mai delicioase fructe, solul are nevoie de nutrienti precum azotul, calciul, fosforul, potasiul, magneziul sau oligo-elemente.  Arborii fructiferi au nevoie de azot pentru a forma partile verzi din planta, potasiul este un element vital pentru desfasurarea multor procese din planta si de fosfor care joaca un rol important in aparitia fructelor.

1.Ingrasamantul organic sau cel bio care este un ingrasamant natural de origine vegetala sau animala. Foarte bogat in azot cu eliberare lenta si prelungita, acesta este transformat mai intai in ioni minerali de catre bacterii si remineralizeaza foarte repede solul. Gunoiul fermentat de grajd este cel mai folosit. Deseurile organice din bucatarie sunt si ele foarte benefice pentru sol. Sunt foarte bogate in oligo-elemente deci pot hrani foarte bine solul. Zatul de cafea este o alta altenratuva naturala la care se poate apela. Pentru arborii frcutiferi se foloseste doar la inceput de primavara.
2. Ingrasamantul mineral sau chimic. Poate fi de origine minerala sau fabricat de industria chimica. Cel mineral aduce repede ciresului mineralele de care are nevoie.

Ingrasamintele necesare pentru fertilizarea unui cires

1.Pentru un cires tanar (cires pana in 8 ani), pentru fiecare metru care acopera coroana are nevoie de urmatoarele cantitati:

  • 4 kg de gunoi  grajd foarte bine fermentat o data la 2 ani;
  • in fiecare an 10 g azot, 6 g fosfor, 6 g potasiu.

2. Pentru un cires in varsta (trecut de 8 ani), pentru fiecare metru care acopera coroana are nevoie de urmatoarele cantitati:

  • 4 kg de gunoi de grajd foarte bine fermentat, o data la 2 ani;
  • in fiecare an, 15 g azot,  12 g fosfor, 12 g potasiu.

ATENTIE !!!

Gunoiul de grajd impreuna cu fosforul si potasiul sunt recomandate sa se incorporeze in sol toamna. Ingrasamintele pe baza de azot sunt recomandate primavara.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply