La ce distanta se planteaza rosiile

Ai cautat la ce distanta se planteaza rosiile? Exista o multime de varietati de rosii, rosia fiind  foarte usor de cultivat, care se pot planta atat in solar sau in gradina, cat si in ghivece in terasa sau pe balcon.

1.Pentru ca recolata sa fie abundenta, este necesar sa tii cont de anumite lucruri si reguli si aici intra si distanta la care se planteaza rosiile in solar sau gradina.
2. Rosia este o leguma care adora soarele si temperaturile foarte placute pentru a se dezvolta asa cum trebuie.
3. Solul trebuie sa fie unul lejer, usor umed si bine drenat.
4. Iar cea mai importanta regula de respectat este amplasarea plantelor care trebuie sa fie plantate in gradina, respectanduse o distanta intre 30-40 de cm intre plante si 70-80 de cm intre randuri.
5. Pentru lucrari de ingrijire mai usoare se poate utiliza schema cu randuri duble, avem grupate 2 randuri mai apropiate de  60-70 cm si spatiul intre randurile grupate de 90 cm.
6. Norma estimativa de plantat este de 3600 plante la 1000 mp.
7. In acesz fel, plantele se vor dezvolta foarte repede, vor putea respira si vor putea creste fara sa se jeneze unele pe altele. Iar aceasta distanta permite in acelasi timp prvenirea aparitiei unor boli.
8. Adancimea de plantare este aleasa in functie de inaltimea rasadurilor, tomatele alungite se pot planta ceva mai adanc.
9. Plantarea se poate face cu sapa sau cu plantatorul conic.10. In timpul plantarii este recomandat pe cat posibil sa se evite deteriorarea perisorilor de pe tulpina, frunze, etc.
11. Lucrarile de plantat se efectueaza doar dimineata sau spre seara cand soarele nu este puternic. Se pot face si pe tot parcursul zilelor inorate.
12. Plantarea rosiilor in gradina se efectueaza doar atunci cand nu mai exista pericol de inghet pe timpul noptii, atunci cand si noaptea sunt peste 10 grade.

Ti-a fost util articolul La ce distanta se planteaza rosiile? Iti recomandam si alte articole despre gradina pe care le poti studia…

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score