Microfert Zinc, fertilizant pentru culturile cu carenta la zinc

MICROFERT ZINC reprezinta o solutie apoasa concentrata, de culoare galbuie, avand o compozitie nutritionala complexa, menita sa asigure fara probleme zincul necesar cresterii, dezvoltarii plantelor precum si formarii recoltelor in zonele si pe terenurile in care exista un deficit de acest nutrient care prejudiciaza potentialul productiv al culturilor cunoscute ca fiind mai sensibile.

Caracteristici

  • Substanta activa: Azot total (N) din uree – 90 g/l, Fosfor (P2O5) – 30 g/l, Potasiu, sub forma de oxid de potasiu (K2O), solubil in apa – 20 g/l Nutrienti secundari: Magneziu (Mg+2) solubil in apa – 4 g/l, Sulf (S) din SO-24 – 30 g/l Micronutrienti: Bor (B) – 1,5 g/l, Cupru (Cu+2) complexat cu acid citric – 0,1 g/l, Fier (Fe+2) complexat cu acid citric – 0,4 g/l, Zinc (Zn+2) complexat cu acid citric – 30 g/l;
  • Utilizare: fertilizant foliar lichid utilizat pentru asigurarea cu prioritate a zincului asimilabil necesar cresterii, dezvoltarii plantelor si formarii recoltelor in zonele cu deficit,
  • Producator: Alchimex.

MICROFERT ZINC este un fertilizant foliar acid cu o densitate de 1,27gr/cc/ 20 grade Celsius. Beneficiaza de un indice de salinitate scazut, este favorabil plantelor si in momentele in care fertilizarile se efectueaza pe timp de seceta. Se poate folosi si apa dura la prepararea solutiei de stropit.

MICROFERT ZINC este compatibil si se poate aplica alaturi de numeroase alte produse de uz fitosanitar. Dispune de o buna stabilitate la depozitare. Incepe sa inghete la temperatura de -15 grade Celsius, este inghetat complet la temperatura de – 20 de grade Celsius si se dezgheata complet la o temperatura de -4 grade Celsius. Produsul nu este unul toxic pentru oameni sau animale si, pe langa zincul usor asimilabil mai contine fosfor, potasiu, magneziu, bor, cupru, azot ureic, toate acestea sub cele mai asimilabile forme prin absorbtie foliara si radiculara, cu un rol fertilizant si pentru prevenirea altor carente ce pot afecta cresterea, dezvoltarea plantelor sau formarea recoltelor.

Mod de utilizare

MICROFERT Zinc este recomandat pentru utilizari foliare, in concentratie de 0,5-1% (0,5 l-1 l produs la 100 litri apa), in functie de sensibilitatea diverselor specii de cultura la deficitul de zinc si de intensitatea deficitului de zinc care se manifesta in diversele zone de cultura. La culturile mai sensibile (fasole, soia, porumb), aflate in zone cunoscute ca avand o intensitate mai mare a deficitului de zinc se recomanda 1-3 fertilizari foliare, in concentratie de 0,5-1% (0,5 -1 litru produs la 100 litri apa), concentratiile mai mici de (0,2-0,5%) fiind recomandate pentru culturile aflate in zone pedoclimatice cu o intensitate mai mica a deficitului de zinc. Se recomanda ca fertilizarile sa se faca inca din primele faze de crestere: la porumb, 1-3 fertilizari, prima in faza de 4-6 frunze, urmatoarele la intervale de 7-8 zile; la soia si fasole, 1-2 fertilizari, prima in faza de formare a 2-3 perechi de frunze trifoliate, a doua dupa 10-15 zile. La pomi, vita de vie si hamei fertilizarile foliare se fac incepand de la pornirea in vegetatie si se repeta la 10-15 zile in functie de sensibilitatea soiurilor si intensitatea carentei de zinc care se manifesta in plantatie.

La toate culturile mentionate, inclusiv in plantatii pomicole si viticole, aflate pe terenuri putin fertile, fara fertilizare la sol sau cu fertilizare redusa, fertilizarile cu MICROFERT Zinc se pot face in amestec cu MICROFERT U, la dozele recomandate, asigurandu-se astfel cantitati mai mari de azot, fosfor si potasiu necesare cresterii, dezvoltarii plantelor şi formarii unor recolte mai mari. La toate culturile, în conditii de seceta, tratamentele se fac cu volumele maxime de apa recomandate în tehnologiile specifice.

9.5 Total Score
Microfert Zinc, fertilizant pentru culturile cu carenta la zinc

MICROFERT ZINC este un fertilizant foliar acid cu o densitate de 1,27gr/cc/ 20 grade Celsius. Beneficiaza de un indice de salinitate scazut, este favorabil plantelor si in momentele in care fertilizarile se efectueaza pe timp de seceta. Se poate folosi si apa dura la prepararea solutiei de stropit.

Performanta
9.5
Calitate
9.5
Usor de utilizat
9.5
Add your review
Ne-ar face placere sa iti publici parerea.

      LASA UN RASPUNS

      Scor total