Motocoase ieftine si bune pentru orice gradina

Motocoase ieftine dar care sa-si faca si treaba, cam asta isi doresc mai toti gradinarii amatori sau profesionisti. Nu este deloc usor sa gasesti un produs care sa fie si ieftin si in acelasi timp sa facasi minuni asta este un lucru clar. Dar ne putem prioritiza bugetul si obtiunile in functie de ce avem nevoie.

Daca avem o curte de dimensiuni mici nu o sa merite sa cumparam o motocoasa cu motor puternic si mai degraba o sa optam pentru o motocoasa ieftina cu optiuni mai putine si cu un motor de putere mai mica.

Motocoase ieftine si bune pentru orice gradina

Cele mai populare motocoase ieftine si bune

Motocoasa de umar Ruris DAC 210, 1.7 CP, Motor TEZ in  2 timpi, diametru de taiere 20 cm

Motocoasa Ruris DAC 210 este printe putinele motocoase ieftine pe care le gasim in magazinele romanesti. Este de productie romaneasca si puteti gasi foarte usor si piesele sau consumabilele pentru ea. Face parte din produsele cele mai cautate de pe piata romaneasca chiar daca este un produs pentru utilizare semi-profesionala. Producator: Ruris. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 1.7 cp. Capacitate cilindrica: 43 centimetri cubi. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor: 1.2 litri. Diametru taiere: 20 cm. Tip taiere:  cu lama. Greutate: 7.5 kg

Avantaje: greutate mica, usor de utilizat, consumabile ieftine si usor de gasit pe piata din Romania

Dezavantaje: consum ridicat de carburant, tipul de taiere nu poate modificat sip e fir de naylon.

Motocoasa pe benzina Heinner VMC001, 1.2l, 2.2 CP, 52cmc, diametru de taiere de 28 cm

Cumpara acum

Motocoasa Heinner VMC001 este inca o unealta ideala pentru gradinarii profesionisti dar si amatori. Are un diametru de taiere de pana la 28 de cm si un system de prindere care o face o unealta comod de utilizat. Are un sistem tip rucsac de purtare care o face foarte usor de utilizat. Taierea ierbii se poate face atat cu lama de metal cat si cu fir de naylon.

Producator: Hainner. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 2.2 cp. Capacitate cilindrica: 52 cmc. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor:1.2 litri. Diametru taiere:28 cm. Tip taiere: cu lama de metal, fir de naylon. Greutate: 9 kg. Accesorii produs: fir de naylon, lama metalica, maner tip D, sistem prindere tip rucsac.

Avantaje: diametru mare de taiere, sistem de prindere care o face o motocoasa usor de manevrat

Dezavantaje: greutate mare, produce zgomot si fum destul de mult.

 Motocoasa de umar YPAN, 43 CC, motor benzina 5 CP, diametru de taiere de 25.5 cm

Motocoasa YPAN este una dintre cele mai puternice motocoase pe benzina cu motor 2 timpi. Este fabricata in Federatia Rusa si este cunoscuta ca fiind o masina rezistenta in timp si facuta din materiale si piese rezistente. Are o putere de taiere de 43 CC la un consum optim de carburant. Diametrul maxim de taiere este de 25.5 cm.

Producator: YPAN Russia. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 5 CP. Capacitate cilindrica: 43 cmc. Alimentare: benzina. Diametru taiere: 25.5 cm. Tip taiere: cu fir de naylon si cu lama. Greutate: 7 kg. Accesorii produs: scule pentru montaj, disc vidia, bidon pentru amestec, disc 2 dinti, disc 3 dinti, ham, tambur fir automat.

Avantaje: diametrul de taiere mare, multe accesorii in pachte, putere mare a motorului, greutate mica.

Dezavantaje: consum ridicat de carburant.

Motocoasa Stern GGT1600D, 1.9 CP, 51.7 cmc, diamtru de taiere de 25.5 cm

Cu un motor de 1.9 CP, motocoasa Stern GGT1600D este ideala pentru taierea ierbii, arbustilor si a buruienilor de orice fel din gradina dumneavoastra. Vine la pachet cu: 1 lama cu 3 dinti, 1 ham pentru fixarea aparatului, 1 pahar pentru amestecarea benzinei cu uleiul de motor, 1 mosor cu guta.

Producator:  Stern. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 1.9 CP. Capacitate cilindrica:  51.7 cmc. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor: 1.25 litri. Diametru taiere: 25.5 cm. Tip taiere: cu lama. Greutate: 9.67 kg. Accesorii produs: bidon preparare benzina – ulei, cutit taiere, mosor cu guta.

Avantaje: consum mic de carburant, diametru de taiere mare, multe accesorii incluse in pret.

Dezavantaje:  greutate mare a produsului care poate duce la o manevrabilitate greoaie.

Motocoasa de umar Ruris DAC 310, 2.5 CP, Motor TEZ, 2 timpi, diamtru de taiere de 20 cm

 

Motocoasa de umar Ruris DAC 310 este foarte buna in indebartarea ierburilor sau a buruienilor foarte inalte dar si in cosirea fanului. Datorita sistemului de prindere foarte bine gandit, in timpul utilizarii confortul nu are prea mult de suferit.

Producator: Ruris Romania. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 2.5 CP. Capacitate cilindrica: 52 cmc. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor: 1.2 litri. Diametru taiere: 25 cm. Tip taiere: cu lama. Greutate: 8 kg. Accesorii produs: harnasament dublu. Lama cu 3 dinti, maner independent stanga / dreapta, maner multifunctional pentru comanda si control.

Avantaje: Fabricatie romaneasca, multe consumabile fiind usor de gasit pe piata, diametru de taiere mare, sistem de prindere perfomant pentru un confort ridicat

Dezavantaje: greutate medie, motorul destul de slab comparative cu alte motocoase ieftine de pe piata.

Motocoasa Einhell GH-BC 43 AS, 1.7 CP, motor 2 timpi, , 42.7 cmc, diametru de taiere de 25.5 cm

O motocoasa foarte puternica in ciuda motorul destul de slab ca putere, foarte utila si in zone mai greu accesibile din gradina. Pentru performante mai mari o puteti utila cu o lama cu 4 dinti. Sistemul de pornire este unul foarte usor de utilizat iar protectia impotriva accidentelor ii confera un plus in fata celorlalte motocoase de pe piata. Este cunoscuta si ca o motocoasa usor de depozitat, datorita unui arbore divizat care o face demontabila in 2 parti pentru depozitare.

Producator: Einhell. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 1.7 CP. Capacitate cilindrica: 42.7 cmc. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor: 1 litru. Diametru taiere: 25.5 cm. Tip taiere: lama. Greutate: 8.9 kg.

Avantaje:  sistem de pornire usor de utilizat, sistem de protectie impotriva accidentelor, diametru bun de taiere, posibilitatea de depozitare si transport usoara.

Dezavantaje: greutate putin cam mare, pretul putin mai ridicat fata de celelalte motocoase ieftine de pe piata dar optiunile si materialele de calitate o fac o alegere buna la pret.

Motocoasa de umar VION professional 52cmc, 5 CP, motor 2 timpi, taiere cu disc VIDIA

motocoase ieftine si bune, motocoasa

 Motocoasa de umar Vion este una dintre cele mai puternice motocoase de pe piata, cu un motor in 2 timpi de 5 CP poate angrena o forta de taiere mare in eliberarea terenurilor de buruieni, arbusti, etc. Sistemul de taiere este unul foarte complex, pot fi utilizate lame, fir de naylon dar si disc Vidia. Hamul professional o face foarte usor de manevrat fara a avea neplaceri din cauza greutatii.

Producator: Vion. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor:  5 CP. Capacitate cilindrica:  52 cmc. Alimentare: benzina. Diametru taiere: variabil in functie de accesoriu. Tip taiere: lama, fir de naylon, disc Vidia. Greutate: 8 kg. Accesorii produs: harnasament professional, fir taiere, disc Vidia, lama pentru taiere.

Avantaje: putere mare a motorului, accesorii variate pentru taiere, ham profesional pentru o manipulare usoara, porneste usor.

Dezavantaje: consum putin cam mare, pretul putin cam mare.

Motocoasa Progarden JR-4300B-1 – 1.7 CP, 42.7 cmc, motor 2 timpi, diametru de taiere 25.5

Un utilaj simplu dar care va poate ajuta in indepartarea buruienilor din gradina. Are in motor in 2 timpi de 1.7 CP si co capacitate cilindrica de 42.7 cmc. Sistemul de taiere poate fi sip e baza de lama dar si pe baza de fir de naylon pentru ierburile mai subtiri. Vine la pachet cu o multime de accesorii care va vor ajuta in utilizarea mai usoara a motocoasei.

Producator: Progarden. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 1.7 CP. Capacitate cilindrica: 42.7 cmc. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor: 1.2 litri. Diametru taiere: variabil. Tip taiere: fir, lama. Greutate: 7.2 kg. Accesorii produs: ham pentru sustinere, surubelnita pentru montaj, bidon pentru ulei, lama cu 3 dinti, tambur cu guta.

Avantaje: greutate mica, utilizare pentru taiere atat cu for cat si cu lama

Dezavantaje: putere mica a motorului, poate fi folosita doar pentru gradinile cu suprafete mici.

 Motocoasa de umar Ruris 270 C, 1CP, motor Khumma, 2 timpi, 26 cmc, diametru de taiere 20 cm

motocoase ieftine si bune

O motocoasa ieftina si cu putere mica, ideala pentru gradinile cu suprafete mici. Utilizarea foarte usoara o face una dintre cele mai cautate motocoase de piata romaneasca. Greutate redusa impreuna cu un harnasament professional o fac cea mai usor de manevrat motocoasa, ideala pentru utilizatorii mai putin profesionisiti.

Producator: Ruris. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 1 CP. Capacitate cilindrica: 26 cmc. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor: 0.65 litri. Diametru taiere: 20 cm. Tip taiere: fir sau lama. Greutate: 7 kg.

Avantaje: greutate mica, harnasament professional pentru o utilizare usoara, pornire usoara, modelul ghidoanelor creat special pentru utilizare usoara.

Dezavantaje: puterea motorului mica.

Motocoasa Hecht 129 BTS, 26 cmc, 1.1 CP, cu motor in 2 timpi

motocoase ieftine si bune

Hecht 129 BTS este motocoasa pe care orice gradinar amator si-o poate dorii. Are o greutate de doar 5.9 kg si un rezervor de nici jumatate de litru. Avantajul principal al acestei motocoase ieftine este manipularea ei foarte usoara. Motor de putere mica te va ajuta sa cosesti gazonul din gradina plus alte ierburi care au crescut pre mult.

Producator: Hecht. Functionare motor: 2 timpi. Putere motor: 1.1 CP. Capacitate cilindrica:  26cmc. Alimentare: benzina. Capacitate rezervor: 0.45 litri. Tip taiere: fir si lama. Greutate: 5.9 kg. Accesorii produs:

Avantaje: greutate foarte mica, pornire usoara, usor de utilizat de catre gradinarii amatori.

Dezavantaje: motorul are putere mica.

Sfaturi de retinut inainte de a alege o motocoasa

  • Pretul este un factor important dar nu decisiv. Nu este o regula ca tot ce este scump este bun dar nici ca tot ce este ieftin merita sa-l cumperi.
  • Nu alege brand-uri de produse pe care nu le cunosti, exista posibilitatea ca dupa cateva utilizari sa ramai cu ochii in soare.
  • Nu iti trebuie utilaje puternice daca tu ai o gradina mica, incearca sa alegi un utilaj care iti este tie util si nu altora.
  • Service-ul utilajului este un factor foarte importan, urmareste la ce produse exista service-uri autorizate in zona in care locuiesti.
  • Mare grija la siguranta ta, gradinaritul cu utilaje nu este o joaca de copii. Alege un produs care iti ofera si protectie in timpul utilizarii!
  • Greutatea unui aparat iti va ingreuna munca cu mult. Daca nu ai nevoie de o motocoasa puternica ar fi bina sa alegi una care nu cantareste mult ( un motor mai putin puternic inseamna si o greutate mai mica ).
  • Manevrabilitatea unei motocoase ieftine este un factor important. Daca nu reusesti sa o manevrezi usor degeaba dai banii pe ea ( va ajunge intr-un garaj fara sa o mai folosesti vreodata ).
  • Sfatul meu este sa cumperi produse romanesti pentru ca o sa gasesti consumabile in orice magazin si nu trebuie sa alergi dupa service pe oriunde.
  • Nu te speria sa cumperi online ! De ce ? Este mult mai comod sa comanzi un produs din fata calculatorului si nu vei fi influentat de catre agentul de vanzari care nu vrea decat sa-si vanda marfa.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score