O idee originala de construirea unui perete viu din iedera

Nimic nu se compara cu un perete din iedera pentru a acoperi o fatada mai urata sau cu un gard verde din iedera, pentru a veni cu un plus de verdeata intr-un spatiu plin de betoane.

Iedera pe un perete sau in loc de gard, este o idee somptuoasa si nu numai. In perioada in care peretii vegetali de tot felul sunt foarte la moda, iedera reprezinta cea mai simpla si mai practica modalitate de a „imbraca” un perete. Frunzele sale verzi sunt persistente deci te vei bucura de frumusetea sa intreg anul.

In plus, aceasta planta este extrem de rezistenta, indiferent de climat, rezistand foarte bine atat la un climat mai geros, cat si la unul mai uscat. Iar intretinerea sa este minima.

Te vei convinge si tu de faptul ca iedera este o veritabila comoara pentru casa ta, un veritabil ecosistem viu, deoarece poate adaposti si hrani o multime de animale si de insecte, participand in acelasi timp la echilbrul mediului.

Iedera este foarte rustica si de o vigoare exceptionala. Creste foarte repede in gradina si are cea mai mare putere izolanta.

Sursa imagini: 1001gardens.org

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score