Ce sunt plantele anuale ? Explicatii si exemple de plante anuale

Ce sunt plantele anuale ? Explicatii si exemple de plante anuale.   Isi fac aparitia prin piete si prin magazine sau florarii si care ne incanta jardinierele cu cele mai frumoase flori si culori. Este vorba despre plantele anuale.

1 Sunt plantele care pornind de la seminte, isi efecueaza intreg ciclul vegetativ pe un an sau un sezon.
2. Plantele germineaza deci, cresc infloresc, fructifica si produc seminte pentru a se reproduce, apoi mor. Toate acestea intr-o perioada scurta de timp, care poate dura mai putin de un an, chiar intre 4 si 10 luni.
3. Semanate primavara, plantele anuale asigura o inflorire continua de vara pana toamna.
4.  Sunt frumoase efemere. O planta este denumita deci anuala atunci cand ciclul sau vegetativ integral este foarte scurt. Iar dupa ce frunzele sale s-au ofilit si isi raspandeste semintele, moare.
5. Atunci cand toate conditiile sunt reunite- temperatura, luminozitate, umiditate si pamant adecvat sunt reunite, semintele germinate pot produce alte plante cu acelasi ciclu de viata.
6.  Pot sa fie plantate in gradina alaturi de plantele perene care pot sa faca parte din decor timp de mai multi ani. Plantele perene sunt deci cele care asigura structura gradinii, de care se pot agata cateva plante anuale alese pentru culoarea lor si pentru frumusetea florilor lor.
7.  Prezinta avantajul de a creste si de a inflori foarte repede, necesitand foarte putina intretinere deci sunt ideale pentru a impodobi frumos jardinierele si stancariile.

Care sunt plantele anuale ? Cateva exemple de plante anuale

1.Flori anuale sunt: craitele, Creasta cucului, Canna, Carciumarese, Ciuboica cucului, , Degetel, Margaretele, Panselutele.

2.Legume anuale sunt: Tomata, Castravetele, spanacul, Vanata, Ardeiul.

Plantele anuale nu supravietuiesc deci pe timp de iarna, primavara sau vara atingand apogeul frumusetii lor. Radacinile, frunzele si florile lor dispar, ramanand semintele care daca nu sunt adunate pot sa creaaca din nou primavara.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply