Sfaturi despre pastrarea muscatelor pe timpul iernii

Sfaturi despre pastrarea muscatelor pe timpul iernii. Muscatele sunt plante minunate, care ne incanta privirile pe balcoane, pe terasa sau in gradina intreaga vara. Dar dupa cum bine stiti, muscatele nu rezista la temperaturi scazute. Deci va trebui sa le intretii sau sa le pastrezi altfel pe perioada iernii. In plus, intretinerea lor pe timp de iarna ar trebui sa fie mai scrupuloasa si mai metodica.

1 Iarna, muscatele din jardiniere trebuie sa fie aduse in casa inainte de primele semne de inghet si puse intr-un loc mai racoros si uscat, intre 6 si 13 grade.
2. Verifica inainte ca acestea sa nu fie atacate de paraziti sau alte micro-organisme care trebuie sa fie inlaturate.
3. Tot in aceasta perioada ar fi bine sa se taie toti lastarii de la muscate.
4. Iarna, muscatele nu au nevoie de apa. Dar daca incaperea in care le pastrezi pe timp de iarna este foarte uscata, le poti uda o data pe luna.
5. Curata muscatele, inlaturand frunzele uscate.
6. Atunci cand noile frunze isi fac aparitia, poti duce din nou jardinierele la lumina si sa incepi sa le uzi din nou.
8. Stii insa cum se pastrau pe vremuri muscatele pe timp de iarna? Inainte de caderea brumei sau de primele semne de gel sever, erau scose din pamant, curatate de acesta si agatate cu radacinile in sus in pivinita unde erau pastrate si legumele. Se credea ca astfel se trimite mai multa energie inspre tije. Intr-adevar, se pastrau perfect in pivinta, deoarece era un loc intunecos, umed si rece.
9. Muscatele se pot pastra insa foarte bine si la o fereastra luminoasa deoarece aceasta reproduce mai bine conditiile in care acestea traiesc in tara lor de origine, Africa de Sud.
10. Si daca au fost tratate asa cum trebuie iarna, in anul ce vine te vor rasplati din nou cu un curcubeu minunat de flori.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply