Cateva sfaturi utile pentru ingrijirea gazonului

Pentru a profita de cel mai frumos gazon tot anul, nu este niciun secret pentru nimeni ca acesta trebuie sa fie ingrijit intreg anul. Care sunt deci cele mai utile sfaturi pentru ingrijirea gazonului pentru a te bucura de un gazon mai verde si mai frumos decat cel al vecinului?

sfaturi utile pentru ingrijirea gazonului

La fel ca si o orhidee, o rosie sau orice alta planta, gazonul trebuie intretinut cu iubire si mare grija. Are nevoie de micile sale atentii pentru a-si pastra culoarea verde intensa si textura.

6 sfaturi utile pentru ingrijirea gazonului in fiecare an

  1. Gazonul trebuie tuns cat mai des, saptamanal chiar in perioada verii. Astfel vei reusi sa elimini buruienile si gazonul va avea un aspect estetic minunat. Cu cat gazonul va fi tuns mai des, cu atat va creste mai mult si mai frumos. Nu il tunde insa foarte scurt, mai scurt de cinci centimetri, pentru a nu-l fragiliza.
  2. Curata gazonul in mod regulat, pentru a inlatura muschii, buruienile si frunzele moarte. Ai grija mai ales la papadie care este foarte agresiva si care se inmulteste foarte repede.
  3. Uda gazonul dimineata devreme. In acest fel, vei permite gazonului sa absoarba apa inainte ca soarele sa o faca sa se evapore. Daca va avea suficienta apa, radacinile se vor dezvolta asa cum trebuie. In plus, va rezista mai bine in fata bolilor sau in fata unei perioade de seceta.
  4. Foloseste ingrasamant. Perioada ideala – primavara cand temperaturile cresc si cand iarba incepe sa creasca din nou.
sfaturi utile pentru ingrijirea gazonului 2

Fertilizarea gazonului

  1. Gazonul are nevoie de aerare si scarificare. In acest fel, te vei asigura de faptul ca gazonul va fi des si sanatos. O operatiune care trebuie sa aiba loc primavara si toamna care va ajuta gazonul sa devina mai viguros.
  2. Ai grija la zonele unde nu a crescut iarba sau unde s-a ars iarba. Poti incerca sa mai pui seminte pentru ca iarba sa creasca din nou si pentru a evita aspectul inestetic al gazonului.

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score