Sistem de colectare a apei de ploaie facut din butoaie

Sistem de colectare a apei de ploaie facut  din butoaie. Vrei sa economisesti apa pentru gradina ta sau pentru a avea cel mai sanatos gazon cu ajutorul ei ? In acest caz, un sistem de colectare a apei de ploaie este cel care iti va permite sa recuperezi apa care cade la tine pe acoperis si sa o refolosesti mai apoi. Si chiar daca nu vei putea folosi apa pentru gatit sau pentru baut, asta nu inseamna ca nu o poti folosi pentru udatul gradinii sau pentru a spala masina cu ea.

Sistemul de colectare a apei de ploaie se bazeaza pe un principiu foarte simplu – apa care vine de la jgheaburi sau de la burlane va fi recuperata cu ajutorul unui butoi dotat cu robinete prin care se poate scoate apa colectata. Dar stiai ca iti poti face singur la tine acasa propriul sistemul de colectare a apei cu doar cateva obiecte cumparate din magazin ?
Instaleaza un butoi sub un jgheab sau sub un burlan. Dar trebuie sa te asiguri de faptul ca apa in exces va fi evacuata asa cum trebuie si ca nu va provoca inundatii la tine in gradina. Dimensiunea butoiului depinde de dimensiunile casei tale. In general, marimea standard este de 200 de litri.
Alege materialul potrivit. Acesta poate sa fie cauciuc, plastic, lemn sau metal. Un butoi din lemn este cel care va conferi un aspect mai rustic gradinii tale, in timp ce butoaiele din plastic sau cauciuc par mai practice. Trebuie sa verifici pur si simplu daca materialul este etans si ca este capabil sa retina apa pentru mai mult timp fara scurgeri, rugina sau descompunerea elementelor chimice in apa.

Curata interiorul butoiului. Chiar daca este nou, verifica sa nu aiba inauntru reziduuri. Creeaza apoi gaurile pentru drenare, una deasupra butoiului si alta inspre partea de jos a butoiului. In partea de jos trebuie sa fie asezat robinetul. Capatul filetat al robinetului ar trebui sa primeasca o saiba. Aplica silicon pentru etansare si pune o panza de uita in partea de sus a butoiului sub capac, pentru a filtra impuritatile. Pune butoiul sub un jgheab si gata.

#1

#2

#3

#4

#5

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply