
Soiuri de gutui romanesti pentru gradina. Are o silueta remarcabila si o inflorire minunata in primavara care il ajuta sa rivalizeze chiar si cu cele mai frumoase magnolii. Iar toamna il impodobeste cu cele mai frumoase culori iar mai apoi il acopera cu cele mai decorative si mai parfumate flori. In plus, este foarte usor de cultivat. Despre ce vorbim? Despre gutui, bineinteles.
Despre gutui
1 Robust si rustic, gutuiul este un arbore care se caracterizeaza prin dezvoltarea libera, anarhica chiar a ramurilor sale in nuante inchise care ii confera un aspect original si o dimensiune estetica foarte interesanta.
2. Florile sale minunate se tranforma in cele mai delicioase fructe, care mai sunt denumite si « mere de aur ». Sunt delicioase alaturi de mere sau de pere in compot, in tarte crumble sau chiar si alaturi de cartofi si de carne in cele mai delicioase preparate.
Soiuri de gutui romanesti
1. Soiul de Gutui Auriu este o varietate de gutui care are fructul foarte mare, usor rotunjit si piriform. Este un soi foarte suculent, in nuante de galbui, care se poate degusta intre lunile octombrie-decembrie.
2. Soiul de Gutui Aromate. Este un soi destul de rezistent la boli, destul de viguros, care se poate consuma intre lunile octombrie- ianuarie. Are o aroma excelenta si cel mai intens parfum.
3. Soiul de Gutui de Husi. Este un soi rustic, destul de productiv si foarte longeviv. Fructele sale se pastreaza pana in luna februarie.
Despre soiuri de gutui romanesti
1.Soiurile de Gutui romanesti pentru gradina sunt robuste, sunt rustice si sunt longevive.
2. In plus, sunt foarte autonome, au o buna toleranta atunci cand vine vorba despre sol si au fructe unice. Pe scurt, au o multime de atuuri atunci cand vine vorba despre gradina.
3. In plus, nu au nevoie de o intretinere speciala. Pentru a face fructe, nu au nevoie de tundere. Trebuie doar inlaturate iarna, ramurile uscate.