Solutii anti-insecte pentru gradina sau casa

Solutii anti-insecte chimice (sunt substantele chimice care se folosesc in combatere), naturale (plante sau diverse amestecuri pentru combaterea insectelor din casa si gradina) sau aparatele anti-insecte (lampile uv care atrag insectele de tot felul si le electrocuteaza, aparatele cu ultrasunete car tin insectele la distanta). Sunt 3 solutii simple pe care am sa le prezint mai jos si pe care merita sa le incerci fara vrei ezitare.

Solutii naturale anti-insecte

  1. Folosirea de plante anti-insecte in gradina sau in ghiveci pentru varianta de combatere de interior. De retinut ca aceasta metoda nu este una de a scapa definitiv ci doar pentru a tine la distanta insectele. Ca plante care pot fi folosite sunt: Iedera Suedeza, Venus Flytrap ( planta carnivora care prinde muste ), Izma, Rozmarin ( tine tantarii la distanda ), Cimbrul , Busuiocul, Mararul, Urzica, Lavanda, Regina noptii, Galbenele, Pufuleti, Muscata, Iasomia, Catusnica, Iarba de lamaie, Roinita.

Ca recomandare personala va pot spune ca arborele  Paulownia tomentosa este ideal ca solutie anti-insecte. „Paulownia tomentosa,, este un arbore care, prin frunzele sale, emana un miros imperceptibil pentru oameni, dar foarte ucigator pentru insecteld din vecinatate. Asta inseamna ca daca aveti un arobore in curte, pe o raza de cativa zeci de metri insectele nu se mai apropie.

Paulownia tomentosa

Paulownia tomentosa este un arbore folosit impotriva insectelor.

  1. Solutii casnice pentru combaterea si alungarea insectelor din casa sau gradina.
  • lamaie fiarta: cateva felii de lamaie fierte amestecate cu apa si pulverizati prin camera;
  • uleiuri esentiale: amesteca ulei de lavanda cu menta, eucalipt sau lamaie cu apa, solutia rezultata o poti pulveriza prin incaperile cu probleme.
  • otet incins: cateva picaturi de otet peo tava sau oala incinsa vor alunga toate mustele din bucatarie, mirosul rezultat este insuportabil pentru muste.
  • scortisoara: putina scortisoara amestecata cu apa, solutia care a rezultat pulverizeaza cu ea prin toata casa.
  • frunze de nuc: arde cateva frunze de nuc intr-un bol de sticla sau de inox, cu frunzele arzand plimbate prin toata casa, pe langa efectul aromatic va alunga si tantarii din casa.
  • ustuoi pisat: cativa catei de usturoi pisati si tinuti langa pat va alunga toti tantarii asta daca vei rezista mirosului.

Solutii chimice anti-insecte

  1.  Fendona 15 SC este un insecticid cu o eficacitate ridicata in combaterea tantarilor, mustelor dar si a gandacilor din casa. Actioneaza prin contact si ingestie asupra insectlor combatute. Substanta activa este Cipermetrin. Metoda de aplicare: se aplica 20 – 30 ml intr-un litru de apa si se pulverizeaza in incaperile infestate cu insectecte. 
  2. K-Othrine WG 250 este un insecticid piretroid din aceasi gama ca si cel de mai sus. Substanta activa este deltamethrin ( o substanta chimica care distruge sistemul imunitar al insectelor  ) Si acest produs actioneaza prin constact si ingestie in plus are si o remanenta de pana la 3 luni. K-Othrine WG 250 este printre putinele insecticide care pot fi folosite la interior si este omologat pentru :scoli, spitale, industria alimentara sau industria farmaceutica. Motoda de aplicare: se aplica 20 g la 8 0 litri de apa si se pulverizeaza in locurile vizate.

Aparate anti-insecte


1.Aparat portabil cu led UV anti-insecte:
 insectele sunt atrase de lumina uv a ledului si sunt electrocutate de grilajului aparatului in momentul cand se aproprie prea mult. Este un produs ecologis deoarece nu elibereaza substante toxice care sa polueze zona in care este folosit. anti insecte 2Caracteristici: LED uv economic, poate fi folosit cu baterii sau acumulatori, are o durata de viata de pana la 30 000 ore, pachetul contine aparatul anti insecte, manual de utilizare, cablu usb, perie pentru curatare si manualul de utilizare.

<< Click aici pentru a incerca acest produs! >>

2. Aparat împotriva insectelor, gândacilor, rozătoarelor, șoarecilor, ţânţarilor, puricilor, moliilor, păianjenilor: este un dispozitiv care actioneaza prin ultrasunete pentru indepartarea insectelor. Este un dispozitiv pur ecologic pentru ca nu foloseste vreo substanta chimica in combaterea insctelor. Produsul este complet inofensiv pentru oameni, animale sau pasari. anti insecteCaracteristici: acopera o suprafata de pana la 40 metri patrati, nu utilizeaza substante chimice, fregventa este reglabila pentru tipul de daunator, nu este periculos pentru oameni, animale si pasari .

<< Click aici pentru a incerca acest produs!>>

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score