Top 6 plante care purifica aerul in orice casa

Inconjurati din toate partile de produse toxice, incercam mereu tot felul de produse pentru purificarea aerului. Dar ca de obicei, metodele naturale sunt cele mai bune si mai eficiente. In acest caz, plantele de interior, care pot purifica aerul in orice casa.

Deci plantele nu trebuie sa fie alese doar pentru virtutile lor decorative sau estetice. Sunt foarte versatile si eficiente atunci cand vine vorba despre purificarea aerului.

Top 6 plante care purifica aerul in orice casa

Cateva plante care purifica aerul in orice casa

Plantele de interior au capacitatea de a purifica aerul din casa transformand compusii organici volatili nocivi, care sunt responsabili de numeroase probleme respiratorii sau boli. Poluantii sunt absorbiti cu ajutorul frunzelor si sunt mai apoi transportati inspre radacini. Iar micro-organismele din sol vor transforma toate aceste elemente nocive in produse inofensive. In plus, pot imbunatati si nivelul de umiditate din locuinte.

6 plante care purifica aerul

Iedera (Hedera Helix)

1. Iedera (Hedera Helix), este cea mai frumoasa planta pe care poti miza atunci cand vrei sa respiri un aer curat. Este alegerea ideala pentru cei care au animale. In plus, poate sa absoarba compusii precum xilenul, formaldehida sau toluenul. Dar asta nu este totul. Este cea mai buna idee si daca sunt fumatori in casa. Are capacitatatea de a absorbi substantele cancerigene din fum si poate purifica spatiile mai mici.

Dracena (Dracaena)

Dracaena marginata este o specie de Dracena

2. Dracena (Dracaena) are frunze lungi si subtiri cu dungi albe, reusind sa reziste foarte bine la interior fara razele soarelui si cu udare moderata. Este luminoasa, este eleganta si incepe sa purifice aerul din incapere din momentul in care este asezata la locul sau.

Calathea Zebrina (Calathea Zebrina)

Calathea Zebrina (Calathea Zebrina)

3. Calathea Zebrina (Calathea Zebrina) este o planta minunata decorativa care va filtra foarte bine particulele daunatoare din aer. Este foarte apreciata pentru frunzele sale cu un aspect vargat. Deci nu are cum sa treaca neobservata in casa ta.

Lavanda (Lavandula)

Lavanda (Lavandula)

4. Lavanda (Lavandula). Parfumata si colorata, Lavanda este alegerea excelenta atunci cand ai nevoie de un aer plin de prospetime si curat intr-o incapere. Asezata langa fereastra, Lavanda, care are nevoie de foarte putina apa, te poate ajuta sa lupti in acelasi timp si contra stresului sau nervozitatii.

Aloe Vera (Aloe Vera)

Aloe Vera (Aloe Vera)

5. Aloe Vera (Aloe Vera), o comoara plina de beneficii. Aloe Vera este o planta plina de beneficii, o veritabila farmacie la indemana ta. La fel ca si cactusii, te poate ajuta sa lupti contra undelor electromagnetice dar si contra acarienilor. Este deci perfecta in dormitor.

Pamierul Areca (Areca)

Pamierul Areca (Areca)

6. Pamierul Areca (Areca). Palmierul Areca este fara indoiala cea mai populara sau mai cunoscuta varietate de palmier. Este foarte usor de intretinut, este gratios, este mere verde si vine cu un plus de exotism pentru casa ta. In plus, se descurca de minune atunci cand vine vorba despre purificarea aerului din casa.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply