VIDEO: taieri la cires si visin efectuate primavara

Taieri la cires si visin efectuate primavara in plantatiile pomicole. Taierea pomilor fructiferi inseamna ingrijirea ce presupune indepartarea ramurilor care nu au crescut in conditii optime si scurtarea ramurilor, pentru a le permite ulterior sa se dezvolte. Ingrijirea pomilor se face in fiecare an si poate fi facuta cu scopuri diferite, respectiv: taierea pomilor pentru formare, taierea pentru regenerare si taierea pentru rodire.

Taieri la cires si visin efectuate primavara

Fiecare taiere se realizeaza cu o foarfeca speciala pentru gradina si un fierastrau pentru pomicultura si presupune indepartarea anumitor parti lemnoase ale pomilor sau a partilor verzi, dar si taierea catorva ramuri in totalitate, cele care nu au crescut normal si nici nu ar putea sa se dezvolte corect.

Procedura este necesara tocmai pentru a permite pomilor fructiferi sa aiba mai multa lumina. In momentul in care ramurile se raresc, atunci lumina patrunde mult mai usor printre ramuri, in dreptul mugurilor si rezulta o dezvoltare armonioasa a fructelor.

Intreaga procedura de ingrijire a pomilor fructiferi se face doar cu scopul de a regenera planta. Se taie lastarii imbatraniri, tocmai pentru a le da voie celor tineri sa creasca si sa se dezvolte.

De asemenea, stopeaza imbolnavirea ramurilor tinere deoarece se indeparteaza complet organele bolnave ce ar putea dauna ramurilor sanatoase. Odata cu taierea lastarilor batrani, se corecteaza si pozitia ramurilor, in felul acesta nu vor mai exista ramuri incalecate una peste cealalta si nici imposibilitatea resurselor de a ajunge in fiecare zona.

Sursa video: Youtube sezon agricol 

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score