VIDEO: taieri la par efectuate primavara

VIDEO: taieri la par efectuate primavara

Taieri la par efectuate primavara. Taierile de fructificare se executa atat in perioada de repaus, cat si in perioada de vegetatie. Pentru majoritatea soiurilor de par, in cazul unor tehnologii recomandate si a unor conditii ecologice normale, ...

Taieri la par efectuate primavara. Taierile de fructificare se executa atat in perioada de repaus, cat si in perioada de vegetatie. Pentru majoritatea soiurilor de par, in cazul unor tehnologii recomandate si a unor conditii ecologice normale, cresterile anuale in tinerete sunt 30-40 de centimetri, iar in plina productie de 15-30 centimetri.

Taieri la par efectuate primavara

Parul sau Pyrus comunis, numit in unele regiuni din Moldova si prasad, este un arbore cu frunze cazatoare din familia Rosaceae care poate creste pana la 10 chiar 20 m inaltime. Fructele de par se numesc pere. Varsta unui par este de aproximativ 65 ani dar poate ajunge si la aproape 400 ani in cazuri exceptionale.

Parul (Pyrus communis) provine din Europa orientala si Asia Mica. In excavatiile arheologice s-au gasit resturile unui arbore domesticit datand din anul 3000 i.Hr. Romanii au imbunatatit si raspandit cultivarea.

In ziua de azi principalii producatori sunt: China, Italia, Statele Unite,  Spania,  Argentina,  Germania,  Coreea,  Japonia,  Turcia si Africa de Sud. Cea mai mare productivitate o are Austria cu 44 tone pe hectar.

Taieri la par pentru majoritatea soiurilor de par, in cazul unor tehnologii recomandate si a unor conditii ecologice normale, cresterile anuale in tinerete sunt 30-40 de centimetri, iar in plina productie de 15-30 centimetri.

Video preluat de la : Toutube sezon agricol

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score