Cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie 2023

Ai cautat cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie?  Putine reprezentante ale regnului insectelor au o reputatie atat de proasta ca si gandacii. Gandacii sunt creaturi dezgustatoare, care se hranesc cu resturi, care nu se tem de razele radioactive si care sunt capabile sa reziste indiferent de conditii. Deci daca intr-o zi, candva ar sosi sfarsitul lumii, se pare ca gandacii de bucatarie ar putea supravietui.

1. Insecticid K-Othrine WG 250, 20 g

Insecticid K-Othrine WG 250, 20 g (cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie care poate fi aplicata cu pompa)

Insecticidul K-Othrine WG 250 este cea mai buna solutie impotriva gandacilor de bucatarie. Poate fi folosit atat de persoanele cu pregatire profesionala in combaterea insectelor dar si de catre persoanele care nu au pregatire in domaniul DDD (Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie).

K-Othrine WG 250 manifesta o eficacitate deosebita impotriva intregului spectru de insecte daunatoare: gandaci, muste, tantari, purici, paduchi, plosnite, molii, carabusi, urechelnite, paduchi de carte, furnici etc. Datorita concentratiei ridicate de substanta activa (deltamethrin) si calitatii acesteia, este recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru aplicari reziduale cu remanenta sporita impotriva tuturor vectorilor purtatori de boli transmisibile (meningita, malaria, etc.). Insecticidul K-Othrine WG 250 este de departe cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie pe care o poate folosi o firma de DDD din Romania.

Avantaje: Are o remanenta de pana la 12 saptamana de la aplicare; Este recomandat pentru spatii interiorare fara sa fie periculos pentru oameni; Nu lasa pete pe mobilier sau pereti; Nu are un miros puternic deranjant.

2. Insecticid gel Max Force IC

Insecticid gel Max Force IC

; Vezi Oferta 2 !

Insecticidul gel Mac Force IC este o momeala insecticida care este formulata sub forma de gel de culoare alba. Este cea mai buna solutie pentru a combate infestarile de gandaci de bucatarie din case, apartamente, spatii comerciale, etc. Avantajul principal este ca poate fi utilizat de oricine fara sa fie nevoie de o pregatire profesionala in domeniu. Insecticidul gel Max Force IC poate fi utilizat fara sa fie nevoie de o pompa de stropit, vermorel sau atomizor.

Dupa o monitorizare a nivelului de infestare se va trata suprafata infestata prin aplicarea metodica la distante de 1-2 m a boabelor(0.1-0.2 g) de gel Max Force IC, insistandu-se acolo unde gandacii se ascund: in zona tevilor de scurgere de la bucatarii si bai, sub si in spatele electrocasnicelor (aragaze, frigidere, masine de spalat), in zona tocurilor de usa, a contoarelor electrice, in colturile ascunse luminii, unde sunt crapaturi in perete sau podea.

Studiile efectuate au aratat ca 1 gr. de Max Force Ic 8 – 10 boabe de gel omoara in 48 de ore circa 200 de gandaci prin contact direct si, in 5-7 zile, peste 1000 de gandaci prin efectul cascada. Insecticidul gel Mac Force IC este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie care poate fi folosite de orice persoana fara pregatire profesionara in combaterea daunatorilor.

Avantaje: Utilizare fara alte unelte pentru stropit; Foarte eficient in spatiile inchide; Poate fi utilizat fara pregatire profesionala.

3. Insecticid Foval Gel pentru gandacii de bucatarie

Insecticid Foval Gel pentru gandacii de bucatarie

; Vezi Oferta 2 ! 

Foval Gel este un insecticid de ultima generatie formulat sub forma de momeala insecticida. Are un efect de pana la 120 de zile. Continutul dintr-o singura seringa poate fi folosit pana la 6 luni de zile pentru un singur apartament.

Este un insecticid gel impotriva gandacilor (nimfe si adulti) ce poate fi utilizat cu maxima eficienta in toate spatiile locuite sau nelocuite. Aplicati doze de 4 – 6 picaturi in locurile unde daunatorii sunt prezenti si mai ales in locurile greu accesibile. Gandacii mor in primele ore de la ingestie si, pe cat posibil vor trebui lasati in acelasi loc deoarece speciile de gandaci se hranesc cu resturile lor creand astfel un efect in cascada.

Avantaje: Un produs eficient si ieftin; Foarte utilizat in retail de catre orice persoana; Poate fi utilizat si de persoanele care nu au o pregatire in domeniul DDD.

4. Capcane pentru gandaci Raid

Capcane pentru gandaci Raid

Capcanele pentru gandaci Raid sunt create pentru a proteja familia si casa de insectele  taratoare precum gandacii de bucatarie. Are actiune puternica impotriva insectelor si poate fi utilizat in siguranta de dumneavoastra si familia dumneavoastra. Elimina gandacii, ouale gandacilor si gandacii ascunsi timp de 12 saptamani. Produs cu actiune continua, activ 24/24. Poate fi asezat oriunde vezi gandacii (in casa sau afara). Este practic, nu murdareste si este inodor. Functioneza garantat chiar si impotriva infestarilor severe cu gandaci. Gandacul de bucatarie  este atras de sursa de mancare din capcana. O data intrat in capcana acesta preia substanta insecticida si se intoarce cu ea la cuib, unde infesteaza intreaga colonie de gandaci. Capcanele pentru gandaci Raid este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie oferita de gama Raid.

Avantaje: Nu are un miros urat, Usor de folosit, Foarte curat si nu lasa urme; Are o actiunea de pana la 12 saptamani; Are o actiune 24/24.

5. Insecticid Perfect Killer

Insecticid Perfect Killer

Perfect Killer este un insecticid profesional si pentru uz casnic. Daunatorii tinta ai produsului sunt: gandacu rosu de bucatarie, gandacu american ( gandac de canalizare ), purici, plosnite, capuse, muste, tantari, molii, furnici. Insecticidul Perfect Killer este formulat sub forma de emulsie concentrata de culoare alb-laptos. Produsul se utilizeaza prin diluare in apa si se aplica cu pompa de stropit, vermorelul sau cu pompa de stropit.

Avantaje: Este un produs care poate fi utilizat si pentru exterior sau pentru spatii verzi; Poate fi folosit atat pentru insecte taratoare (gandaci) cat si pentru insecte zburatoare (tantari, muste, viespi, etc).

6. Capcana pentru gandaci  Blatrap

Capcana pentru gandaci Blatrap (cele mai bune solutii pentru gandacii de bucatarie)

Blatrap este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie pentru infestarile scazute. Capcana este creata din carton si atractanti alimentari. Dimensiunile unei capcane: 120 x 85 x 15 mm. Daunatorii tinta: Blatella Germanica, Blatta Orientallis, Periplaneta Americana (American Cockroach).

Suprafata adeziva interna, cu un gel adeziv preaplicat, cu putere ridicata de atractie, eficace impotriva tuturor speciilor de gandaci, usor de asamblat si utilizat. Blatrap este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie in varianta ecologica.

Avantaje: Utilizare foarte usora pentru orice tip de incapere. Poate fi utilizat in paralel cu alte tipuri de solutii impotriva gandacilor de bucatarie.

7. Spray insecticid K300

Spray insecticid K300 (nu este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie)

K300 este un insecticid sub forma de spray pe care il puteti gasi in orice magazin sau supermarket. Este un produs utilizat strict de catre amatori. Poate fi folosit doar pentru infestari mici si in locuri limitate.

Insecticidul Sano K 300 contine o formula puternica pentru un tratament periodic impotriva insectelor taratoare: gandaci (inclusiv gandacii de bucatarie ), greieri, furnici, etc. Este usor si comod de folosit, ieftin si eficient.

Pulverizati direct pe insectele taratoare si le exterminati imediat! Utilizati-l sub frigider si in jurul instalatiilor electrice. O aplicare preventiva este recomandata dupa 6-8 saptamani, sau oricand se dovedeste necesar. Produsul are efect imediat si de lunga durata. K300 nu este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie dar este una din solutiile usor de utilizat si care se gaseste foarte repede (la orice magazin sau supermarket din Romania).

Avantaje: Usor de utilizat; Pretul este unul foarte scazut; Usor de gasit in magazine.

8. Insecticid gel Pestman CG1000

Insecticid gel Pestman CG1000 (cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie pe baza de gel insecticid)

Insecticidul gel Pestman CG1000 este un produs profesional cu o substanta contra gandacilor de bucatarie care nu este toxica pentru oameni sau animale. Are un efect de durata, de pana la 6 luni de zile de la aplicare. Actioneaza in primele 24 de ore de la plicare.

Pestman CG1000 este un insecticid gel, de culoare galbuie, ce are ca substanta activa Fipronil, destinat combaterii gandacilor de bucatarie din spatiile publice, restaurante, bucatarii, depozite, apartamete si case, spatii de birouri, etc.  PestmanCG1000 este o momeala insecticida formulata ca gel cu atractanti alimentari si feromoni sexuali

Pestman CG1000 se aplica sub forma de picaturi ca un bob de orez (0,2 grame) in urmatoarele locatii:  Locuinte individuale: cu precadere in bucatarii, debarale, camari – locuri in care sunt depozitate alimente – dar si in perimetre cu umezeala si temperatura ridicata (bai) sau in alte zone umede, calde si intunecate. Insecticidul gel Pestman CG1000 este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie pe baza de gel insecticid.

Avantaje: Usor de folosit; Un produs profesional care poate fi folosit de persoane fara pregatire speciala. Un produs foarte eficient datorita unei substante chimice noi.

Intrebari despre: cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie

Ce sunt gandacii de bucatarie?

Gandacii de bucatarie, aceste “bestiute”, ne invadeaza casa pe timp de noapte si se plimba prin bucatarie. Si chiar daca pot sa trasmita anumite boli, mai ales prezenta lor este cea mai deranjanta.

Dar am putea spune despre gandaci ca sunt campioni atunci cand vine vorba despre jocul de-a -v-ati ascunselea. Au obiceiul de a sta foarte bine ascunsi pe timp de zi si doar dupa ce seara se lasa, incep sa se activeze. Deci pot chiar sa treaca neobservati.

Gandacii de bucatarie apartin familiei Blatopterelor. Acest nume vine de latinescul « blatta », care inseamna, cei care fug de lumina. Primele fosile ale gandacilor dateaza de acum 355 de milioane de ani, dar acestea erau foarte diferite de speciile de acum. Dar sunt printre cele mai comune insecte care pot provoca o stare de disconfort foarte neplacuta in casa.

Gandacii de bucatarie  au nevoie de un contact cu suprafetele pentru a se putea deplasa. Durata lor de viata este in jur de 100 de zile iar o femela poate sa aiba pana la 30 de oua in cursul a 2-3 cicluri. Nimfa are nevoie de 60 de zile pentru a ajunge la varsta adulta. Iar la un moment dat, o populatie de gandaci de bucatarie poate sa aiba un procent de 20% adulti si de 80% nimfe.
Viata in compania lor este insuportabila. Ne dau un sentiment de nesiguranta si de mizerie. In plus, sunt printre cele mai daunatoare specii, destul de greu de eliminat sau prevenit.

Cum arata gandacii de bucatarie?

Majoritatea persoanelor pot sa recunoasca aproape instant gandacii de bucatarie. Sunt in nuante de maro sau de negru si au 12-50mm in functie de specie. Capul lor este mereu in jos, ca si cum ar fi gata tot timpul sa porneasca la razboi.

Gandacii de bucatarie sunt insecte cu o forma ovala mai alungita. Capul dotat cu antene se ascunde sub prothoraxul lor. Antenele lor, cel mai adesea, la fel de lungi ca si corpul,  ii ajuta sa se orienteze in spatiu, sa detecteze hrana si pradatorii si reprezinta o modalitate de a comunica cu alti gandaci.

Femelele gandacilor de bucatarie sunt in general, cu mult mai închise la culoare fata de masculii. Masculii, in ceea ce ii priveste au pe platosa gatului (care se numeste Pronotum) doua dungi in nuante de maro inchis. Iar partea posterioara a corpului femelelor este mai lata si mai rotunjita la spate, spre deosebire de cea a masculilor. Animalele ajunse la varsta adulta au aripile destul de bine dezvoltate, dar nu pot zbura. Dar aceasta incapacitate de a zbura este compensata insa din plin de agilitatea gândacilor.

Chiar daca reputatia lor proasta, ii distinge de alte insecte, gandacii de bucatarie au multe lucruri in comun cu acestea. Corpul gandacilor este sustinut de picioare lungi care le permit sa alerge cu cea mai mare viteza. Pot parcurge chiar 130 cm/s. Majoritatea gandacilor de bucatarie au doua perechi de aripi. Alte varietati nu au deloc sau au aripi de dimensiuni reduse. Scheletul lor rigid este schimbat de mai multe ori de-a lungul ciclului lor de viata.

Datorita formei aplatizate a corpului, gandacul de bucataraie se poate strecura in cele mai stramte locuri de la tine din casa. Unele specii chiar se pot aplatiza si ajunge pana la doar 5 cm latime. Iar aspectul acesta aplatizat le permite accesul in cele mai mici crapaturi din casa.

Ce mananca?

Sunt omnivori si devoreaza aproape tot, de la resturi animale sau vegetale, pana la material, hartie, carton sau chiar si cadavrele camarazilor lor. Gandacul de bucatarie este o insecta nocturna care se arata foarte rar pe timp de zi. Daca se intampla sa fie remarcat pe timp de zi, este un semn foarte rau. Este un semn de infestare destul de ridicat sau de important.

Unde se ascund gandacii de bucatarie?

Cum prefera locurile mai calde si umede, se gasesc cel mai adesea in bucatarie si baie. Dar au capacitatea de a patrunde chiar peste tot- fisuri, in spatele plintelor, in spatele mobilierului sau peste tot unde se afla tevi…

Unde se ascund gandacii de bucatarie
Locuri unde se ascund gandacii de bucatarie

Cum se inmultesc?

Aceste insecte sunt ingrijoratoare si din cauza vitezei lor de reproductie- un singur cuplu de gandaci de bucatarie poate sa ajunga chiar pana la 10000 de descendenti. Femelele pot pastra samanta masculului de-a lungul intregii lor vieti si se pot reproduce chiar si in lipsa acuplarii.

La o saptamana dupa ce a avut loc copulatia, apar pachete de ouă (ooteci) in nuante maronii, care au chitina. O ooteca are in jur de 36 de oua si este tinuta de catre femela in jur de patru saptamani pe partea posterioară a corpului. In acest fel, se asigura si lichidele si substantele nutritive care le sunt necesare. Ouale sunt foarte bine protejate de toate conditiile nefavorabile si pot face fata la temperaturi de pana la 22° C. Ele sunt protejate chiar si impotriva insecticidelor. Femelele expulzeaza ootecile cu putin timp inainte de eclozarea larvelor, asta in apropierea unei surse de apa.

Cum iti dai seama ca ai gandaci de bucatarie?

Insecte nocturne si discrete, gandacii de bucatarie nu pot sa fie observati chiar atat de usor. Si totusi, este important sa se remarce prezenta lor inca de la inceputul infestarii pentru a se putea preveni o infestare masiva si consecintele sale:

  • poti gasi prin casa gandaci morti sau vii.
  • prezenta excrementelor.
  • poti gasi oua sau resturi de cocon.
  • mizerie pe mancare. Gandacii de bucatarie sunt innebuniti dupa zahar si fructe mai ales. Iar ambalajele nu sunt o problema pentru ei, deoarece pot devora atat hartia, cat si plasticul.
  • mirosul neplacut si puternic degajat de gandacii de bucatarie nu este deloc un semn bun. Inseamna ca reproducerea a avut deja loc sau este pe cale sa se intample.

Cel mai adesea, gandacii de bucatarie sunt asociati cu locuri murdare, insalubre, dar nu e chiar asa. Se pot gasi chiar si in locuri foarte curate. De exemplu, daca te muti intr-un loc nou, se poate intampla chiar sa duci cu tine in bagaje un gandac sau mai multi, care se vor reproduce mai mult ca sigur.

Ce daune provoaca?

Chiar daca gandacii de bucatarie nu provoaca pierderi atat de mari ca si soarecii, acestia pot prezenta totusi probleme, deoarece contamineaza rezervele de alimente. Pierderile sunt importante mai ales atunci cand vorbim despre un restaurant sau o firma de productie alimentara.

Cel mai adesea, gandacii provoaca un dezgust imens din cauza aspectului lor si a faptului ca ii vedem misunand peste tot. Dar pericolul prezentat de acestia se afla dincolo de aparenta lor. In realitate, gandacii de bucatarie sunt periculosi si daunatori, deoarece lasa peste tot microbi si mizerie. Prezenta lor in interiorul casei, o face pe aceasta sa devina insalubra si nesigura.

Gandacii de bucatarie isi lasa excrementele pe blatul de la bucatarie, pe ustensile sau pe diferitele aparate electrocasnice de aici. Materiile lor fecale contin substante extrem de daunatoare pentru sanatate. Alergenii sunt in cap de lista si riscurile pentru persioanele astmatice sunt si mai ridicate. Daca vei inhala cumva substantele toxice prezente in excrementele de gandac de bucatarie, te vei confrunta cu probleme respiratorii, cu o tuse uscata sau productiva. La persoanele sensibile, prezenta acestor daunatori, pot cauza probleme asemanatoare cu cele aduse de acarieni. Mai ales daca problema lor este asociata cu mucegaiul, pot fi responsabili de probleme alergice, precum rinite. Dar acestia joaca un rol important si in propagarea unor probleme mai grave precum pesta, lepra sau colera.   Excrementele lasate peste tot pe unde trec, ajung sa lase pana la urma un miros foarte neplacut.

Alte riscuri pentru oameni: transmiterea de bacterii- Salmonella; alte riscuri patogene- gastroenterice, dizenterie, tuberculoza sau virusi hepatici.

Riscurile pentru locurile in care apar: o neconformitate cu normele de igiena; contaminarea productiiler agroalimentare;  consecinte economice in caz de responsabilitate sanitara;  consecinte economice pe termen lung in domeniile agricole, ale hotelurilor sau restaurantelor.
Se poate pierde astfel clientela, deteriorarea materialelor, o infestatie importanta care poate duce chiar la o inchidere a unor localuri sau la degradarea imaginii de marca.

Care este raspandirea gandacilor de bucatarie?

In ultimii 200 de ani, acest daunator a stiut cum se adapteze celor mai grele conditii de viata, chiar si celor mai complexe. Se poate hrani cu absolut tot ce gaseste- faina, firmituri sau chiar si lipici. Poate chiar sta fara sa manance ceva timp de cateva saptamani.

Gandacii de bucatarie sunt printre cele mai vechi si mai rezistente insecte de pe planeta. Sunt experti atunci cand vine vorba despre a gasi surse de mancare, chiar si cele mai inaccesibile.

Gandacii de bucatarie se simt cel mai bine in interiorul casei noastre din 2 motive- este cald si pentru ca in general, interiorul casei este foarte umed. Nu pot sa traiasca in locuri unde nu este apa, din acest motiv, ii putem gasi cel mai adesea in jurul chiuvetei. In plus, atunci cand termometrele afiseaza temperaturi foarte ridicate, acestia se pot reproduce cel mai usor.

Gandacii de bucatarie se simt deci cel mai bine acolo unde mediile sunt calde si umede. Temperatura optima pentru acestia se afla in jur de  25-30° C.

Iar acestia sunt foarte intalniti mai ales in hoteluri sau alte locuri ce tin de gastronomie sau alimentatie, in bucatarii de restaurante si hoteluri, in camine, in spitale, in brutarii, in gradini zoologice sau chiar si sere etc. Dar asta nu este totul. Mai pot fi gasiti si in case si apartamente care sunt private. Ajung in casele oamenilor chiar cu ajutorul transporturilor de alimente, deoarece stau ascunsi în ambalaje. Iar  la o clădire care este deja afectat si infestata,  (aici poate fi vorba de exemplu despre o fabrica de alimente) gandacii de bucatarie se pot raspandi si mai departe si in vecinatatea acesteia.

Raspandirea se mai poate face prin zbor sau prin mers pe jos. Gandacii de bucatarie pot ajunge astfel in locuintele oamenilor din cauza ambalajelor ce au fost infestate si care au fost tinute in locuri prost intretinute. Transportul care se face pe distante mai mari cu avionul, vaporul sau alte vehicule poate duce si el la raspandirea gandacilor de bucatarie.

  • Prevenire – 300 cuvinte

Primul lucru pe care trebuie sa il faci – sa iti indrepti atentia inspre conditiile favorabile instalarii gandacilor de bucatarie si sa le elimini. Concentreaza eforturile acolo unde sunt cei mai multi. Ai grija mai ales la micile fisuri din pereti unde, gandacii se freaca cu spatele sau cu abdomenul.

Pentru a preveni aparitia gandacilor de bucatarie si instalarea lor la tine in casa, trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi si sa iti iei cateva masuri de precautie:

  • pentru a nu avea niciodata gandaci de bucatarie, este de ajuns daca respecti cateva reguli de igiena mai stricte.
  • nu lasa in bucatarie mai mult timp tot ce este « viu », adica mancare, apa sau alte substante rasturnate.
  • pastreaza toate alimentele in cutii ermetice.
  • nu lasa vasele murdare sa se acumuleze in chiuveta. Cel mai rau este sa le lasi in chiuveta peste noapte.
  • curata in mod regulat bucataria, toate aparatele electrocasnice, mai ales, precum si hota care poate provoca pete de grasime.
  • da cu aspiratorul in mod regulat.
  • lupta contra umiditatii si a mucegaiului. Gandacii de bucatarie sunt innebuniti dupa apa si dupa locurile caldute si umede.
  • incearca sa reduci pe cat posibil nivelul de umiditate din interiorul casei tale. Pentru asta, trebuie sa aerisesti in mod regulat si sa cureti ventilatia.
  • resturile biodegradabile trebuie sa fie duse cat mai des in afara casei si aruncate.
  • fisurile din casa ar trebui sa fie sigilate sau astupate pentru a se putea preveni aparitia daunatorilor.

Cea mai buna modalitate deci de a-i preveni este de a incerca sa nu ii atragi. Poti recurge si la un tratament profesional pentru a rezolva problema in mod eficient si durabil. O reactie rapida este esentiala pentru ca gandacii sa dispara si sa nu se propage si la vecini.

Esti lamurit care este cea mai buna solutie pentru gandacii de bucatarie ? Trebuie sa retii ca fiecare solutie prezentata mai sus este utila in felul ei care a fost creat. 

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score