Atomizor ieftin si bun in 2023

Cauti atomizor ieftin si bun? Atomizorul de gradina face parte din categoria instrumentelor indispensabile atunci cand vrei sa te bucuri de cea mai frumoasa gradina si vrei sa o intretii asa cum trebuie. Orice pasionat de gradinarit, care vrea sa se laude cu munca sa, trebuie sa detina acest obiect indispensabil pentru ca stradaniile sale, sa nu fie in zadar. Atomizorul de gradina este un aparat ce permite pulverizarea de lichide, cel mai adesea substante pentru combaterea daunatorilor. Acest model de atomizor ieftin este mai performant si mai sofisticat decat un aparat de stropit manual.

Vrei sa folosesti un atomizor ieftin pentru a scapa de buruieni? Pentru a trata culturile contra daunatorilor ? Pentru a aplica fertilizant ?  Inainte de a alege cele mai bune modele de atomizoare ieftine pentru gradina, cel mai bine ar fi sa incerci sa raspunzi la aceste intrebari. Atomizorul de gradina este modelul de utilaj care iti va permite sa obtii presiunea necesara pentru a aplica substantele chiar si in cele mai inaccesibile locuri si ofera un plus de confort atunci cand muncesti pe o suprafata mai mare. Calitatea pulverizarilor este una constanta, uniforma si regulata.

Atomizorul se poate fixa pe spate, se poate atasa unui carucior sau se poate trage, ceea ce inseamna ca este foarte ergonomic. In ceea ce priveste utilitatea acestui aparat trebuie sa mentionam faptul ca acesta permite o pulverizare de la o distanta mai mare, ceea ce se traduce automat prin o udare uniforma a gradinii sau livezii, chiar si de la distante de 10 metri, in functie de aparatul ales. Atomizorul ieftin este mai eficient in ceea ce priveste aplicatiile produselor de uz fitosanitar, in domeniul agriculturii si dezinsectiei sau in cazul tratamentelor de igiena publica.

A.1. Ruris A 103S

Atomizor Ruris A 103S

Cei in cautarea unor atomizoare ieftine si bune pentru gradina si livada vor fi cu siguranta impresionati de acest model, Ruris A 103 S. 

A.1.1. Atomizorul Ruris A 103S il gasiti:

Verifica pretul pe site-ul emag!

Verifica pretul si pe vexio!

Un pret bun gasesti si pe mathaus..

Modelul este unul semi-profesional si se poate folosi cu succes pentru dispersarea de pesticide si substante in stare lichida. Cu ajutorul acestui aparat se obtine o ceata de vapori deosebit de eficient atomizata. Presiunea de lucru a aparatului este una destul de scazuta, de 2.5 bari insa puterea motorului din dotare, TEZ, de 3 CP este mai mult decat suficienta pentru a face fata cu brio treburilor din curte si din gradina.

Singurul lucru cae te-ar putea deranja la acest aparat ar fi faptul ca pornirea se face manual. Nici consumul nu reprezinta un impiediment care sa te preocupe, acesta fiind unul moderat, de aproximativ 0,65l de benzina pe ora. Rezervorul pentru substanta vine cu o capacitate de 16 litri ceea ce inseamna maxim o umplere in timp ce lucrezi la o gradina cu o suprafata medie. Cele patru trepte de pulverizare si manerul ergonomic ii asigura acestui produs o manevrare usoara. Aparatul cantareste doar 14  kilograme iar raza sa de actiune este de 12 metri. Vei lupta cu cea mai mare eficienta contra parazititilor si vei reusi sa iti protejezi in acelasi timp culturile cu productivitatea. Ruris A 103 S este un atomizor ieftin si foarte util in orice gospodarie. Avantaje : permite lucrul pe suprafete extinse si aplicarea solutiilor pe 99% din suprafete, datorita jetului sau rotativ; viteza motorului este comandata de catre butonul sau multifunctional; nu trebuie sa cheltui bani in plus pentru accesorizarea oferita de Ruris;  pretul convenabil. Dezavantaje : pornirea este manuala ceea ce poate constitui un impediment pentru utilizatorii inceptori.

A.2. Ruris A 102

Atomizor Ruris A 102

Folosit cu succes in arboricultura, horticultura sau in lupta impotriva parazitilor, acest model de atomizor ieftin rezista in fata celor mai robuste materiale de exploatare industriala.

A.2.1. Atomizorul Ruris A 102:

Verifica daca ai un pret promotional la emag.

Verifica pretul pe vexio!

Verifica pe mathaus!

Datorita celor mai rezistente materiale, mai ales pentru rezervor si pentru tubul flexibil, vei lupta cu cea mai mare eficienta contra parazititilor si vei reusi sa iti protejezi in acelasi timp culturile cu productivitate. Atomizorul Ruris A102 poseda 4 moduri diferite de pulverizare.

Ruris A 102 se numara printre cele mai ieftine atomizoare de pe piata, deoarece orice gospodar isi poate permite achizitionarea sa. In ciuda pretului scazut, este un aparat care reuseste sa isi demostreze calitatile redutabile: un motor destul de puternic, de 2,9 CP, in doi timpi, alimentat cu benzina, o capacitate maxima de dispersie de 99%, posibilitatea de a lucra cu substante de orice gen, lichide sau solide si un rezervor coceput dintr-un plastic desoebit de rezistent.

Cu siguranta iti vor fi utile cele patru trepte de pulverizare capabile sa disperseze lichidul sub forma de jet, picaturi sau vapori deoarece asigura o intrebuintare mai versatila. Raza de actiune este de 10-12 metri ceea ce demonstreaza ca este ideal pentru o gradina sau pentru o livada de dimensiuni mai mici, consuma in jur de 1 litru de benzina pe ora iar pornirea se face manual insa aceste doua aspecte nu sunt suficiente pentru a ezita sa alegi acest model. Cu o greutate de 14 kilograme si o capacitate a rezervorului de 13 litri acest atomizor este usor de transportat si de manevrat. Are inclus un sistem anti-vibratii ceea ce inseamna ca atenueaza socurile posibile transmise de miscarea motorului. Avantaje: permite lucrul pe suprafete extinse si aplicarea solutiilor pe 99% din suprafete datorita jetului sau rotativ; volumul rezervorului are capacitatea generoasa; viteza motorului este comandata de catre butonul sau multifunctional. Dezavantaje : pornirea se face manual.

A.3. Cifarelli M1200

Atomizor Cifarelli M1200

Noul model de atmizor M 1200 este rezultatul a peste 40 de ani de experienta. Experienta care a permis consolidarea si ameliorarea performantelor, a fiabilitatii si a facilitatii de utiizare.

A.3.1 Atomizorul Cifarelli M1200 il gasiti la:

Verifica pretul pe emag.

Noul difuzor de lichide poate regla pulverizarea acestora in 9 pozitii, permitand astfel un tratament calibrat si regulat fara risipirea produsului. Noul sistem de ventilatie si evolutia motorului C7 de 5HP, mareste volumul aerului si capacitatea de tratament vertical sau orizontal. Atomizorul M 1200 este un aparat modular, ale carui accesorii, chiar si pompele, pot sa fie instalate foarte repede, chiar si dupa achizitionare sa.
De asemenea, acest nou model de atomizor dispune de un nou panou de comanda care integreaza controlarea distribuirii de lichide si acceleratorul. Atomizorul Cifarelli este un utilaj foarte versatil, indicat fie profesionistilor, fie amatorilor care au nevoie sa efectueze anumite operatiuni de tratament foarte repede si foarte eficient. Dar si foarte fiabil. Eficienta sa este determinata si de marimea picaturilor distribuite. Micronizarea lor permite astfel un tratament cu un volum mai scazut. Atomizorul are un sistem de demontare foarte simplu, putandu-se astfel facilita si accelera toate operatiile de interventie. Acum, cu o singura cheie doar, se pot demonta aproape toti compusii sai.
Avantaje: ergonomia sa redesenata si regandita fac din acest model de atomizor un produs ideal pentru profesionisti; este un aparat foarte usor de manevrat si foarte confortabil; facilitatea mentenantei este un alt avantaj important; poate sa fie utilizat in domeniul agriculturii pentru aplicarea de pesticide in livezi, vii, diferite culturi si plantatii sau pomi care ajung pana la 11 metri; calitatea este garantata de un produs fabricat in Italia in intregime, cu cele mai bune materiale. Modelului standard pot sa fie aplicate foarte usor, accesorii care se vand separat. Dezavantaje : pretul ridicat, tip pornire manual.

A.4. Booster Evo Tools

Atomizor Booster Evo Tools

Daca esti in cautarea unui atomizor cu pompa ieftin si bun atunci Booster Evo Tools este aparatul de care ai nevoie. La fel ca o mare parte din atomizoarele semi-profesionale, atomizorul cu pompa Evo Tools este dotat cu un motor in doi timpi si cu o capacitate cilindrica de 41,5 cm3.

A.4.1. Atomizorul Booster Evo Tools il gasiti la:

Verifica daca ai un pret promotional…

Are capacitatea de a genera o putere maxima de 3,4 cai putere, este extrem de folositor pentru a imprastia solutiile pentru daunatori dar si a ingrasmintelor solide. Booster Evo Tools este un dispozitiv portabil cu ajutorul caruia utilizatorul are posibilitatea de a pulveriza solutii si suspensii lichide si pulberi. Este un aparat flexibil si deosebit de eficient in aplicarea tratamentelor pentru protectia plantelor prin prevenirea bolilor si combaterea daunatorilor in cadrul plantatiilor de mai mari dimensiuni sau aplicarea de ierbicide si de pesticide.

Pulverizarea se face prin intermediul mai multor duze sub forma de ceata, presiunea fiind de 2,5 bari. Alimentarea reprezinta un amestec de benzina si ulei. Pornirea se face in mod manual cu demaror cu cablu retractabil. Atomizorul cu pompa Booster Evo Tools este special conceput pentru folosirea sistematica, beneficiaza de un design ergonomic si de protectie impotriva vibratiilor, pentru a nu afecta sanatatea. Spre deosebire de alte modele din aceeasi categorie, Booster Evo Tools are o raza de actiune destul de mare, de 12 metri pe orizontala, astfel incat va acoperi o suprafata destul de mare de teren.

Produsul beneficiaza de un rezervor pentru combustibil cu un volum de  de 1,4 litri si inregistreaza un consum destul de scazut, de 0,4 litri pe ora fiind extrem de economic in comparatie cu puterea generata. Viteza de accelerare a motorului este de 7500 de rotatii pe minut. Toate acestea impreuna cu o viteza de refulare de 100 de kilometri pe ora ceea ce asigura o activitate deosebit de eficienta. Booster Evo Tools este un atomizor ieftin care a inceput sa fie foarte popular in Romania.

Cum alegem un atomizor ieftin si bun pentru gradina?

Un atomizor ieftin este un accesoriu practic care ne permite nu doar intrerinerea cu mai mare usurinta a gradinii sau a livezii ci si curatarea peretilor exteriori sau acoperisului. Exista in momentul de fata pe piata o multime de modele, cu optiuni si caracteristici diferite. Drept umare, alegerea unor atomizoare ieftine si bune devine destul de dificila. Ne este greu sa alegem intre pret si calitate, sa diferentiem optiunile utile de cele mai putin utile. Asadar, daca ai hotarat sa cumperi un atomizor, iti propunem sa analizezi mai jos o serie de criterii indispensabile pentru buna functionare a unui asfel de aparat.

Tipul. Reprezinta primul criteriu de care trebuie sa tii cont in alegerea unor amortizoare ieftine si bune. Tipul atomizorului va fi adaptat gospodariei detinute dar va fi ales si in functie de frecventa utilizarii. Se disting trei mari categorii in cazul acesta: atomizoare conventionale, semi-profesionale si profesionale.

  1. Atomizoarele conventionale. Acesta, este un aparat de stropit care pulverizeaza doar substante lichide folosind un suflu de aer moderat.  Raza sa de actiune este destul de redusa, intre 3-6 metri iar capacitatea unui astfel de produs este de maxim 10 litri.
  2. Atomizoarele semi-profesionale vin cu o capacitate de pulverizare ceva mai ridicata, de pana la 15 meri si de colectare de pana la 20 de litri. Aceste aparate vin cu posibilitatea de a stropi nu doar cu subtante in forma lichida ci si in forma solida.
  3. Atomizoarele profesionale ofera in general cele mai multe optiuni dar si cele mai importante facilitati. Chiar daca pretul lor este mai ridicat decat in cazul modelelor amintite anterior, acestea compenseaza prin timp si prin caracteristicile tehnice. Sunt capabile sa pulverizeze aproape orice tip de substanta iar volumul de incarcare este unul considerabil.

Putere si performanta. Aflat in cautarea unor atomizoare ieftine si bune, este important, inainte de toate, sa ti cont de puterea si performanta unui astfel de aparat. Un atomizor este dotat cu o pompa  menita sa ii permita aparatului sa atinga o proiectie de 10 metri sau mai mult. Puterea motorului este deosebit de importanta deoarece acesta functioneaza pe baza unui motor termic alimentat cu carburant. Puterea motorului este capabila sa indice eficienta si forta suflului de aer totodata, care, la randul sau, influenteaza raza de actiune a jetului.

Cu alte cuvinte, cu cat motorul este mai performant, cu atat raza de actiune a aparatului va fi mai mare. Puterea motorului este calculata in CP si difera in functie de tipul de atomizor. Pentru cele mai bune atomizoare o valoare decenta este de minim 2CP.

Pulverizare si functii superioareIn general, diferenta dintre un atomizor de calitate superioara si unul de o calitate inferioara este data de functiile acestora. Atomizoarele ieftine si bune trebuie sa vina cu un suflu puternic, sa atenueze vibratiile, sa aiba un harnasament ergonomic si sa pemita mai multe moduri de stropire precum : tip ceata, tip jet, tip picaturi

Siguranta. In mod clar, este si ea extrem de importanta in cazul celor mai ieftine si mai bune atomizoare. Cu alte cuvinte, utilizarea unui astfel de produs nu trebuie sa aiba efecte negative asupra celui care il foloseste. Trebuie sa stii ca ai nevoie de un raport 30 :1 benzina: ulei, ca atotmizorul trebuie rotit la o viteza redusa imediat dupa pornire si ca nu se poate adauga combustibil in momentul in care aparatul este pornit. In plus, aparatul are elemente pe care nu trebuie sa le atingi precum conductorul sau capacul bujiei deoarece poate duce la electrocutare in timpul functionarii. In plus, suprafata tobei de esapament  si suprafata cilindrului trebuie sa stea cat mai departe de pielea ta deoarece pot fi extrem de fierbinti.

Mentenanta. Cele mai bune si mai ieftine atomizoare vor fi si usor de intretinut. Utilizatorul nu are prea mult timp pentru a investi multa grija intr-un astfel de aparat iar producatorii sunt constienti de acest lucru. Drept urmare, au creat aceste aparate astfel incat sa reziste si la conditii extreme de munca.  Atata timp cat utilizatorul va respecta conditiile minime de functionare nu va fi nevoie de multe costuri de intretinere. Cea mai importanta investitie intr-un astfel de aparat este combustibilul, in cazul in care functioneaza cu motor pe benzina in special.

Usurinta in administrare. Aceasta rezulta din diferitele posibilitati de reglaj, capacitatea de stocare pentru solutie, pornirea usoara si un design ergonomic, trebuie sa te asiguri de faptul ca esti familiarizat cu metoda de pornire – cea la sfoara fiind mai problematica la persoanele incepatoare – si ca beneficiezi de comenzi simple si la indemana.

Alte lucruri de care ar mai trebui sa tii cont in alegerea unui atomizor sunt producatorul, greutatea produsului sau capacitatea rezervorului pentru solutia de pulverizat. De alegerea asta depinde foarte mult sanatatea gradinii tale dar si productia pe care o vei obtine, deci ar trebui sa tii cont de toate aceste criterii.

Cum intretinem un atomizor ieftin si bun?

Folosirea unor produse pentru tratarea gradinii este un lucru destul de riscant si trebuie sa ne luam cateva masuri de precautie. In plus, un atomizor pentru gradina trebuie sa fie intretinut si curatat cat mai bine cu putinta.

Curatarea unui atomizor pentru gradina este un lucru foarte important pentru intretinerea sa. Dupa ce ai terminat de stropit suprafata de tratat, trebuie sa ai grija sa nu ramana niciun produs pe cuva sa. Clateste-l de trei ori cu apa si scoate presiunea din el. Apa va trece si prin teava flexibila pentru o curatare mai mult decat perfecta iar pe urma lasa atomizorul la uscat. Se recomanda folosirea unui carburant de calitate si doar uleiul recomandat de producator.

Un atomizor este un aparat ce nu are nevoie de multa mentenanta, insa, ca sa il mentii in forma trebuie neaparat sa il cureti dupa fiecare utilizare, sa nu il suprasoliciti prea tare in timpul muncii, adica sa nu il folosesti la o viteza maxima sau sa il opresti brusc, sa verifici periodic filtrul de aer si sa folosesti doar combustibilul sau amestecul indicat de producator.

Cum se foloseste un atomizor ieftin?

Foloseste atomizorul in mod corect si eficient. Un atomizor se poarta pe umeri si se regleaza lungimea bretelelor astfel incat sa fie perfect asezata pe umerii si spate. Tubul de evacuare a solutiei trebuie indreptat spre zona sau plantele care trebuie tratate. La nivelul acestei parti, este pozitionata si maneta de acceleratie a motorului si robinetul care regleaza debitul de solutie. Trebuie sa mentionam faptul ca atomizoarele ca utilaj de gradina trebuie folosite cu masca de protectie respiratorie, ochelari de protectie, manusi si eventual casti pentru protectia auzului.

Deoarece pentru a face propria munca mai usoara si pentru a fi mai productiv un fermier are nevoie de o productivitate cat mai ridicata, iar un aparat practic si fiabil, esential in munca sa este atomizorul, un produs dedicat stropirii plantelor cu pesticide sau ingrasaminte foliare.

Ti-a placut articolul despre atomizoare ieftine si bune?  Viziteaza DeGradina pentru mai multe informatii despre agricultura si gradinarit! 

1 Comment
  1. Ruris pe locurile 1 si 2 si Cifarelli M1200 pe loc 5? hai ca ma faceti sa rid.

Leave a reply

Your total score