in

Atomizor ieftin si bun – TOP 10 – Ghid 2021

Cauti atomizor ieftin si bun? Atomizorul de gradina face parte din categoria instrumentelor indispensabile atunci cand vrei sa te bucuri de cea mai frumoasa gradina si vrei sa o intretii asa cum trebuie. Orice pasionat de gradinarit, care vrea sa se laude cu munca sa, trebuie sa detina acest obiect indispensabil pentru ca stradaniile sale, sa nu fie in zadar. Atomizorul de gradina este un aparat ce permite pulverizarea de lichide, cel mai adesea substante pentru combaterea daunatorilor. Acest model de atomizor ieftin este mai performant si mai sofisticat decat un aparat de stropit manual.

Vrei sa folosesti un atomizor ieftin pentru a scapa de buruieni? Pentru a trata culturile contra daunatorilor ? Pentru a aplica fertilizant ?  Inainte de a alege cele mai bune modele de atomizoare ieftine pentru gradina, cel mai bine ar fi sa incerci sa raspunzi la aceste intrebari. Atomizorul de gradina este modelul de utilaj care iti va permite sa obtii presiunea necesara pentru a aplica substantele chiar si in cele mai inaccesibile locuri si ofera un plus de confort atunci cand muncesti pe o suprafata mai mare. Calitatea pulverizarilor este una constanta, uniforma si regulata.

Atomizorul se poate fixa pe spate, se poate atasa unui carucior sau se poate trage, ceea ce inseamna ca este foarte ergonomic. In ceea ce priveste utilitatea acestui aparat trebuie sa mentionam faptul ca acesta permite o pulverizare de la o distanta mai mare, ceea ce se traduce automat prin o udare uniforma a gradinii sau livezii, chiar si de la distante de 10 metri, in functie de aparatul ales. Atomizorul ieftin este mai eficient in ceea ce priveste aplicatiile produselor de uz fitosanitar, in domeniul agriculturii si dezinsectiei sau in cazul tratamentelor de igiena publica.

1. Ruris A 103S

Atomizor Ruris A 103S

 

 

Cei in cautarea unor atomizoare ieftine si bune pentru gradina si livada vor fi cu siguranta impresionati de acest model, Ruris A 103 S.  Modelul este unul semi-profesional si se poate folosi cu succes pentru dispersarea de pesticide si substante in stare lichida. Cu ajutorul acestui aparat se obtine o ceata de vapori deosebit de eficient atomizata. Presiunea de lucru a aparatului este una destul de scazuta, de 2.5 bari insa puterea motorului din dotare, TEZ, de 3 CP este mai mult decat suficienta pentru a face fata cu brio treburilor din curte si din gradina.

Singurul lucru cae te-ar putea deranja la acest aparat ar fi faptul ca pornirea se face manual. Nici consumul nu reprezinta un impiediment care sa te preocupe, acesta fiind unul moderat, de aproximativ 0,65l de benzina pe ora. Rezervorul pentru substanta vine cu o capacitate de 16 litri ceea ce inseamna maxim o umplere in timp ce lucrezi la o gradina cu o suprafata medie. Cele patru trepte de pulverizare si manerul ergonomic ii asigura acestui produs o manevrare usoara. Aparatul cantareste doar 14  kilograme iar raza sa de actiune este de 12 metri. Vei lupta cu cea mai mare eficienta contra parazititilor si vei reusi sa iti protejezi in acelasi timp culturile cu productivitatea. Ruris A 103 S este un atomizor ieftin si foarte util in orice gospodarie.

Avantaje : permite lucrul pe suprafete extinse si aplicarea solutiilor pe 99% din suprafete, datorita jetului sau rotativ; viteza motorului este comandata de catre butonul sau multifunctional; nu trebuie sa cheltui bani in plus pentru accesorizarea oferita de Ruris;  pretul convenabil.

Dezavantaje : pornirea este manuala ceea ce poate constitui un impediment pentru utilizatorii inceptori.

2. Ruris A 102

Atomizor Ruris A 102

 

Folosit cu succes in arboricultura, horticultura sau in lupta impotriva parazitilor, acest model de atomizor ieftin rezista in fata celor mai robuste materiale de exploatare industriala. Datorita celor mai rezistente materiale, mai ales pentru rezervor si pentru tubul flexibil, vei lupta cu cea mai mare eficienta contra parazititilor si vei reusi sa iti protejezi in acelasi timp culturile cu productivitate. Atomizorul Ruris A102 poseda 4 moduri diferite de pulverizare.

Ruris A 102 se numara printre cele mai ieftine atomizoare de pe piata, deoarece orice gospodar isi poate permite achizitionarea sa. In ciuda pretului scazut, este un aparat care reuseste sa isi demostreze calitatile redutabile: un motor destul de puternic, de 2,9 CP, in doi timpi, alimentat cu benzina, o capacitate maxima de dispersie de 99%, posibilitatea de a lucra cu substante de orice gen, lichide sau solide si un rezervor coceput dintr-un plastic desoebit de rezistent.

Cu siguranta iti vor fi utile cele patru trepte de pulverizare capabile sa disperseze lichidul sub forma de jet, picaturi sau vapori deoarece asigura o intrebuintare mai versatila. Raza de actiune este de 10-12 metri ceea ce demonstreaza ca este ideal pentru o gradina sau pentru o livada de dimensiuni mai mici, consuma in jur de 1 litru de benzina pe ora iar pornirea se face manual insa aceste doua aspecte nu sunt suficiente pentru a ezita sa alegi acest model. Cu o greutate de 14 kilograme si o capacitate a rezervorului de 13 litri acest atomizor este usor de transportat si de manevrat. Are inclus un sistem anti-vibratii ceea ce inseamna ca atenueaza socurile posibile transmise de miscarea motorului.

Avantaje: permite lucrul pe suprafete extinse si aplicarea solutiilor pe 99% din suprafete datorita jetului sau rotativ; volumul rezervorului are capacitatea generoasa; viteza motorului este comandata de catre butonul sau multifunctional.

Dezavantaje : pornirea se face manual.

3. HECHT 459

Atomizor HECHT 459

 

Atomizorul Hecht 459 este un produs util oricarui gospodar care isi iubeste gradina si livada. Debitul mare de aer ii asigura acestui model o raza mare de imprastiere a solutiei – 16 metri – precum si un tratament corespunzator plantelor. In mod clar, este un echipament de pulverizare profesional, cu un motor puternic, de 3,6 cp si un design compact. In plus, este usor de manevrat ceea ce va face munca utilizatorului mai facila.

Atomizorul de la brandul Hecht este ideal in preventia bolilor plantelor cat si in controlul impotriva daunatorilor din culturile de grau, bumbac, orez sau pomi fructiferi. Este utilizat de obicei pentru imprastierea ierbicidelor drept tratament de prevenire a diferitelor epidemii dar si pentru raspandirea ingrasamintelor sau substantelor chimice granulate. Rezervorul pentru substanta are o capacitate de 14l, iar cel pentru combustibil, de 1.5 l. Gratie kit-ului din dotare, acest atomizor se poate converti usor pentru imprastierea granulelor sau pulberelor. De asemenea, datorita jetului puternic si debitului mare de aer, acest atomizor ieftin se poate folosi si pe post de suflanta deoarece este un aparat ideal pentru suprafetele mai extinse.

Avantaje: ofera un randament excelent gratie motorului de 3.6 CP; este usor, are doar 10 kilograme si vine cu un design compact; include vasul pentru granulare si ofera posibilitatea de imprastiere praf; are un motor puternic, de 3,6 CP ce ajuta marind raza de pulverizare la orizontala la 9 metri; vasul pentru mentinerea lichidului de pulverizare este spatios, de 14 litri; dispune de pompa auxiliara pentru barbotare, adica amesteca lichidul de stropit; se poate folosi pe post de suflanta pentru indepartarea frunzelor.

Dezavantaje: pornirea se face manual ceea ce ar putea impune unele dificultati persoanelor fara experienta.

4. Stihl SR 430

Atomizor Stihl SR 430

 

Acest model de atomizor ieftin este unul foarte puternic, ideal deci pentru imprastierea de produse fitosanitare pe suprafete mai mari. Aparatul va putea face fata oricarei situatii.  Este un pulverizator portabil cu o greutate totala de 12 kilograme fara incarcatura, dotat cu un motor in 2 timpi cu o capacitate cilindrica de 63,3 cmc. Are o putere de 3,9CP si o capacitate a rezervorului de combustibil de 1,7 litri.

Stihl SR 430 are un rezervor de 14 litri cu un orificiu mare de umplere. Vei putea sa lucrezi mult timp fara sa fii nevoit sa realimentezi. Pulverizatorul are in dotare un maner multifunctional pentru o singura mana. La nivelul acestuia se afla elementele de operare pentru comanda motorului si supapa de admisie a agentului de pulverizare. Este dotat cu un sistem anti-vibratii care reduce gradul de vibratii ale motoului, un lucru deosebit de confortabil pentru musculatura spatelui. Bataia de pulverizare este de 14,5 metri pe orizontala. Acest model are in dotare sistemul ElastoStart ceea ce duce la o demarare uniforma, fara socuri de forta sacadata. Stihl SR 430 are un pret ceva mai mare fata de orice atomizor ieftin dar este un produs foarte des folosit de catre gradinarii cu suprafete medii.

Avantaje: rezervor cu o capacitate generoasa; este echipat cu un sistem ant-vibratii STIHL, pentru ca munca ta sa fie eficienta fara sa depui prea multe eforturi; sistemul ElastoStart care simplifica pronirea aparatului.

Dezavantaje:pretul destul de ridicat;tipul de pornire tip sfoara.

5. Cifarelli M1200

Atomizor Cifarelli M1200

 

Noul model de atmizor M 1200 este rezultatul a peste 40 de ani de experienta. Experienta care a permis consolidarea si ameliorarea performantelor, a fiabilitatii si a facilitatii de utiizare. Noul difuzor de lichide poate regla pulverizarea acestora in 9 pozitii, permitand astfel un tratament calibrat si regulat fara risipirea produsului. Noul sistem de ventilatie si evolutia motorului C7 de 5HP, mareste volumul aerului si capacitatea de tratament vertical sau orizontal. Atomizorul M 1200 este un aparat modular, ale carui accesorii, chiar si pompele, pot sa fie instalate foarte repede, chiar si dupa achizitionare sa.

De asemenea, acest nou model de atomizor dispune de un nou panou de comanda care integreaza controlarea distribuirii de lichide si acceleratorul. Atomizorul Cifarelli este un utilaj foarte versatil, indicat fie profesionistilor, fie amatorilor care au nevoie sa efectueze anumite operatiuni de tratament foarte repede si foarte eficient. Dar si foarte fiabil. Eficienta sa este determinata si de marimea picaturilor distribuite. Micronizarea lor permite astfel un tratament cu un volum mai scazut. Atomizorul are un sistem de demontare foarte simplu, putandu-se astfel facilita si accelera toate operatiile de interventie. Acum, cu o singura cheie doar, se pot demonta aproape toti compusii sai.

Avantaje: ergonomia sa redesenata si regandita fac din acest model de atomizor un produs ideal pentru profesionisti; este un aparat foarte usor de manevrat si foarte confortabil; facilitatea mentenantei este un alt avantaj important; poate sa fie utilizat in domeniul agriculturii pentru aplicarea de pesticide in livezi, vii, diferite culturi si plantatii sau pomi care ajung pana la 11 metri; calitatea este garantata de un produs fabricat in Italia in intregime, cu cele mai bune materiale. Modelului standard pot sa fie aplicate foarte usor, accesorii care se vand separat.

Dezavantaje : pretul ridicat, tip pornire manual.

6. Ruris A105

Atomizor Ruris A105

 

Atomizorul Ruris A105 este folosit cu succes in domenii precum pomicultura, horticultura si deratizare. Este un atomizor ieftin care rezista exploatarii industriale gratie materialelor rezistente care intra in compozitia sa. Materialul plastic din care este conceput bazinul si tubul deflector are o rezistenta sporita la orice tip de substanta chimica si fungicida, folosite de obicei in pomicultura.

Atomizorul Ruris beneficiaza de patru moduri de pulverizare a solutiei. Pompa de presiune cu care este dotat acest atomizor permite stropirea la 90 de grade dar si o presiune controlata a jetului de solutie. Atomizorul Ruris are avantajul de a beneficia de un tub deflector, ce are in dotarea standard un cilindru rotativ, pentru formarea jetului elicoidal. Astfel, stropirea este cat se poate de naturala, prin aplicarea totala a 99% din solutie, pe intreaga suprafata a fructelor si frunzelor.

Fara acest sistem de formare a jetului, plantele sunt stropite doar partial si tratamentul nu isi va face efectul.
Motorul in doi timpi al atomizorului Ruris A105 se alimenteaza cu ajutorul unui amestec de benzina si ulei intr-o proportie de 25:1, avand o putere de 3CP. Se poate folosi cu succes la dispersarea de pesticide prin mai multe duze sub forma de ceata la o presiune de 3,5 bari. Are un rezervor generos ceea ce permite folosirea sa pe suprafete mai extinse.

Atomizoarele Ruris sunt in asa fel concepute incat sa protejeze 99% orice tip de planta si se poate efectua intreaga gama de tratamente. Un alt avantaj prezentat de atomizorul Ruris A105 este urmatorul: dotarea de serie a atomizoarelor Ruris cu sistemul de pulverizat fungicide sau produse chimice, atat prafuri cat si granulatii solide. Utilizatorul de atomizor Ruris are avantajul de a nu trebui sa cheltuie pentru accesorizarea oferita de Ruris, serviciile si calitatea produselor sunt de cea mai inalta calitate si vi le recomandam cu caldura. Ruris A105 face parte dintre editiile noi si se incadreaza foarte bine in categoria de atomizor ieftin si bun.

7. O-MAC 3WF-14B

Atomizor O-MAC 3WF-14B

 

Cu ajutorul atomizorului O-MAC 3 WF vei obtine culturi sanatoase in cel mai scurt timp. Atomizorul are abilitatea de a pulveriza substanta in mod traditional sau extrem de fin. In cazul in care optezi pentru pulverizarea fina, specialistii iti recomanda sa montezi filtrul ULV si filtrul pentru lichide.

Atomizorul este dotat cu un rezervor de 1,3 litri, pe benzina si cu un rezervor special conceput pentru substantele lichide care beneficiaza de o capacitate de 14 litri. Distanta orizontala de pulverizare este, in conditii normale, de 12 metri si inaltimea maxima de pulverizare este de 10 metri. Ceea ce inseamna ca atomizorul O-MAC este un aparat deosebit de eficient, reuseste sa acopere o suprafata destul de mare de teren, de aproape 1000mp. Are un motor puternic pe benzina, in 2 timpi care dezvolta maxim 3,4 cai putere. Producatorul specifica ca este un atomizor dedicat pentru hobby insa ar putea fi clasat fara probleme intr-o categorie semi-profesionala.

Consumul atomizorului este de 0,4 litri pe ora ceea ce inseamna ca, cu un rezervor plin, se poate folosi timp de 3 ore in continuu. Intensitatea se poate regla in patru trepte pentru ca utilizatorul sa poate lucra fara probleme in conditiile dorite. Aprinderea se realizeaza electronic ceea ce inseamna ca utilizatorul nu este supus unui proces chinuitor de pornire. Exista si butonul Boos pentru momentele in care utilizatorul are nevoie de mai multa putere. Numeroase sunt persoanele care s-au declarat multumite de acest aparat si de fiabilitatea oferita ceea ce il plaseaza in topul vanzarilor magazinelor online.

In ceea ce priveste aspectul si designul nu sunt foarte multe de spus, O-MAC 3WF arata ca orice alt atomizor existent pe piata, este vopsit intr-o combinatie de culori alb-portocaliu. Este comod in timpul utilizarii. Are o durata lunga de viata daca este depozitat in mod corect.

8. BSR WFB 600

Atomizor BSR WFB 600

 

BSR WFB 600 este un atomizor destul de bun pe care il recomandam persoanelor ce nu au foarte mari pretentii, prea mari exigente. Este ideal pentru persoanele care detin o gradina de mai mici dimensiuni. Cu ajutorul acestuia se pot pulveriza substantele necesare bunastarii plantelor fara un efort excesiv si intr-o perioada scurta de timp.

Chiar daca nu este tocmai cel mai avansat model de atomizor de pe piata, face treaba foarte buna pentru pretul afisat. In ceea ce priveste design-ul, atomizorul BSR WFB arata ca orice alt atomizor existent la momentul actual pe piata. Este usor de manevrat chiar si de persoanele nu foarte pricepute in acest domeniu. In privinta motorizarii, suntem in prezenta unui motor pe benzina in doi timpi care poate dezvolta o putere maxima de 3,4 CP. Rezultatele obtinute sunt foarte bune, peste media altor atomizoare existente in aceasta categorie de pret. Chiar daca se specifica de catre producator ca acest model de atomizor este conceput pentru hobby, performantele sunt similare cu cele oferite de un atomizor semi-profesional.
Intensitatea jetului poate fi reglata in trei intenstitati, in functie de situatiile intalnite. Beneficiaza de un singur tip de pulverizare, cel de tip ceata. Un dezavantaj din punctul nostru de vedere deoarece fiecare persoana are nevoi diferite.

Specificatiile suplimentare sunt urmatoarele: capacitatea rezervorului de solutie de 14l si capacitatea rezervorului de combustibil care poate stoca pana la 1,2 litri. Atomizorul consuma in jur de 1litru la fiecare 100l de solutie pulverizata. Ceea ce inseamna ca, cu un singur plin poti pulveriza in jur de 120-130l.  Distanta maxima de pulverizare pe orizontala este de 10 metri si, din nefericire, pentru pulverizarea verticala nu exista informatii.

Pornirea se realizeaza manual, nu avem la dispozitie un sistem electronic ceea ce este pacat. Cu toate acestea, pornirea nu este una grea, nu presupune effort din partea utilizatorului.

9. Booster Evo Tools

Atomizor Booster Evo Tools

 

Daca esti in cautarea unui atomizor cu pompa ieftin si bun atunci Booster Evo Tools este aparatul de care ai nevoie. La fel ca o mare parte din atomizoarele semi-profesionale, atomizorul cu pompa Evo Tools este dotat cu un motor in doi timpi si cu o capacitate cilindrica de 41,5 cm3. Are capacitatea de a genera o putere maxima de 3,4 cai putere, este extrem de folositor pentru a imprastia solutiile pentru daunatori dar si a ingrasmintelor solide.

Booster Evo Tools este un dispozitiv portabil cu ajutorul caruia utilizatorul are posibilitatea de a pulveriza solutii si suspensii lichide si pulberi. Este un aparat flexibil si deosebit de eficient in aplicarea tratamentelor pentru protectia plantelor prin prevenirea bolilor si combaterea daunatorilor in cadrul plantatiilor de mai mari dimensiuni sau aplicarea de ierbicide si de pesticide.

Pulverizarea se face prin intermediul mai multor duze sub forma de ceata, presiunea fiind de 2,5 bari. Alimentarea reprezinta un amestec de benzina si ulei. Pornirea se face in mod manual cu demaror cu cablu retractabil.

Atomizorul cu pompa Booster Evo Tools este special conceput pentru folosirea sistematica, beneficiaza de un design ergonomic si de protectie impotriva vibratiilor, pentru a nu afecta sanatatea. Spre deosebire de alte modele din aceeasi categorie, Booster Evo Tools are o raza de actiune destul de mare, de 12 metri pe orizontala, astfel incat va acoperi o suprafata destul de mare de teren.

Produsul beneficiaza de un rezervor pentru combustibil cu un volum de  de 1,4 litri si inregistreaza un consum destul de scazut, de 0,4 litri pe ora fiind extrem de economic in comparatie cu puterea generata. Viteza de accelerare a motorului este de 7500 de rotatii pe minut. Toate acestea impreuna cu o viteza de refulare de 100 de kilometri pe ora ceea ce asigura o activitate deosebit de eficienta. Booster Evo Tools este un atomizor ieftin care a inceput sa fie foarte popular in Romania.

10. PROGARDEN 3WF-3

Progarden CT-3WF-3

 

Daca te pregatesti pentru o lucrare ca la carte atunci ai nevoie de un atomizor pe masura. Progarden 3WF-3 este dotat cu un motor de 1.37 kW, cu o capacitate cilindrica de 42,7 cc si cu un ciclu de functionare 2 timpi, acest atomizor putand sa te ajute sa stropesti sau sa pulverizezi intr-un timp relativ scurt o suprafata mica sau medie de teren.

Un aparat eficient, o solutie moderna care te va ajuta sa oferi culturii agricole protectie de lunga durata asta deoarece atomizoarele de la producatorul Progarden sunt cele mai recomandate utilaje in tratarea uniforma a culturilor astfel incat substanta activa sa ajunga si sa ramana pe frunza plantelor pentru a asigura un tratament complet. In cazul in care optezi pentru alta tehnologie (pulverizator manual clasic de exemplu) risti pierderea solutiei sau picurarea acesteia pe sol, in acest caz planta va ramane fara o aparare completa in fata diferitilor daunatori.

Modelul de fata se poate utiliza in livezi, culturi de vie sau pepiniere, cu substante impotriva insectelor sau ciupercilor care ataca plantele dar si in gradini sau parcuri, pentru a se asigura protectia oamenilor si animalelor de tantari, capuse sau alti paraziti.

Gratie pompei de presiune se realizeaza o pulverizare activa la o distanta destul de mare, inclusiv pe verticala, fara sa dauneze in vreun fel plantei gratie fortei curentului de aer format. Razele de actionare ale acestui atomizor ieftin sunt de 13 m pe orizontala si 10 m pe verticala. Este un atomizor usor de manevrat astfel incat se poate folosi in orice conditii chiar daca este vorba despre primul atomizor folosit vreodata.

Cum alegem un atomizor ieftin si bun pentru gradina?

Un atomizor ieftin este un accesoriu practic care ne permite nu doar intrerinerea cu mai mare usurinta a gradinii sau a livezii ci si curatarea peretilor exteriori sau acoperisului. Exista in momentul de fata pe piata o multime de modele, cu optiuni si caracteristici diferite. Drept umare, alegerea unor atomizoare ieftine si bune devine destul de dificila. Ne este greu sa alegem intre pret si calitate, sa diferentiem optiunile utile de cele mai putin utile. Asadar, daca ai hotarat sa cumperi un atomizor, iti propunem sa analizezi mai jos o serie de criterii indispensabile pentru buna functionare a unui asfel de aparat.

Tipul. Reprezinta primul criteriu de care trebuie sa tii cont in alegerea unor amortizoare ieftine si bune. Tipul atomizorului va fi adaptat gospodariei detinute dar va fi ales si in functie de frecventa utilizarii. Se disting trei mari categorii in cazul acesta: atomizoare conventionale, semi-profesionale si profesionale.

  1. Atomizoarele conventionale. Acesta, este un aparat de stropit care pulverizeaza doar substante lichide folosind un suflu de aer moderat.  Raza sa de actiune este destul de redusa, intre 3-6 metri iar capacitatea unui astfel de produs este de maxim 10 litri.
  2. Atomizoarele semi-profesionale vin cu o capacitate de pulverizare ceva mai ridicata, de pana la 15 meri si de colectare de pana la 20 de litri. Aceste aparate vin cu posibilitatea de a stropi nu doar cu subtante in forma lichida ci si in forma solida.
  3. Atomizoarele profesionale ofera in general cele mai multe optiuni dar si cele mai importante facilitati. Chiar daca pretul lor este mai ridicat decat in cazul modelelor amintite anterior, acestea compenseaza prin timp si prin caracteristicile tehnice. Sunt capabile sa pulverizeze aproape orice tip de substanta iar volumul de incarcare este unul considerabil.

Putere si performanta. Aflat in cautarea unor atomizoare ieftine si bune, este important, inainte de toate, sa ti cont de puterea si performanta unui astfel de aparat. Un atomizor este dotat cu o pompa  menita sa ii permita aparatului sa atinga o proiectie de 10 metri sau mai mult. Puterea motorului este deosebit de importanta deoarece acesta functioneaza pe baza unui motor termic alimentat cu carburant. Puterea motorului este capabila sa indice eficienta si forta suflului de aer totodata, care, la randul sau, influenteaza raza de actiune a jetului.

Cu alte cuvinte, cu cat motorul este mai performant, cu atat raza de actiune a aparatului va fi mai mare. Puterea motorului este calculata in CP si difera in functie de tipul de atomizor. Pentru cele mai bune atomizoare o valoare decenta este de minim 2CP.

Pulverizare si functii superioareIn general, diferenta dintre un atomizor de calitate superioara si unul de o calitate inferioara este data de functiile acestora. Atomizoarele ieftine si bune trebuie sa vina cu un suflu puternic, sa atenueze vibratiile, sa aiba un harnasament ergonomic si sa pemita mai multe moduri de stropire precum : tip ceata, tip jet, tip picaturi

Siguranta. In mod clar, este si ea extrem de importanta in cazul celor mai ieftine si mai bune atomizoare. Cu alte cuvinte, utilizarea unui astfel de produs nu trebuie sa aiba efecte negative asupra celui care il foloseste. Trebuie sa stii ca ai nevoie de un raport 30 :1 benzina: ulei, ca atotmizorul trebuie rotit la o viteza redusa imediat dupa pornire si ca nu se poate adauga combustibil in momentul in care aparatul este pornit. In plus, aparatul are elemente pe care nu trebuie sa le atingi precum conductorul sau capacul bujiei deoarece poate duce la electrocutare in timpul functionarii. In plus, suprafata tobei de esapament  si suprafata cilindrului trebuie sa stea cat mai departe de pielea ta deoarece pot fi extrem de fierbinti.

Mentenanta. Cele mai bune si mai ieftine atomizoare vor fi si usor de intretinut. Utilizatorul nu are prea mult timp pentru a investi multa grija intr-un astfel de aparat iar producatorii sunt constienti de acest lucru. Drept urmare, au creat aceste aparate astfel incat sa reziste si la conditii extreme de munca.  Atata timp cat utilizatorul va respecta conditiile minime de functionare nu va fi nevoie de multe costuri de intretinere. Cea mai importanta investitie intr-un astfel de aparat este combustibilul, in cazul in care functioneaza cu motor pe benzina in special.

Usurinta in administrare. Aceasta rezulta din diferitele posibilitati de reglaj, capacitatea de stocare pentru solutie, pornirea usoara si un design ergonomic, trebuie sa te asiguri de faptul ca esti familiarizat cu metoda de pornire – cea la sfoara fiind mai problematica la persoanele incepatoare – si ca beneficiezi de comenzi simple si la indemana.

Alte lucruri de care ar mai trebui sa tii cont in alegerea unui atomizor sunt producatorul, greutatea produsului sau capacitatea rezervorului pentru solutia de pulverizat. De alegerea asta depinde foarte mult sanatatea gradinii tale dar si productia pe care o vei obtine, deci ar trebui sa tii cont de toate aceste criterii.

Cum intretinem un atomizor ieftin si bun?

Folosirea unor produse pentru tratarea gradinii este un lucru destul de riscant si trebuie sa ne luam cateva masuri de precautie. In plus, un atomizor pentru gradina trebuie sa fie intretinut si curatat cat mai bine cu putinta.

Curatarea unui atomizor pentru gradina este un lucru foarte important pentru intretinerea sa. Dupa ce ai terminat de stropit suprafata de tratat, trebuie sa ai grija sa nu ramana niciun produs pe cuva sa. Clateste-l de trei ori cu apa si scoate presiunea din el. Apa va trece si prin teava flexibila pentru o curatare mai mult decat perfecta iar pe urma lasa atomizorul la uscat. Se recomanda folosirea unui carburant de calitate si doar uleiul recomandat de producator.

Un atomizor este un aparat ce nu are nevoie de multa mentenanta, insa, ca sa il mentii in forma trebuie neaparat sa il cureti dupa fiecare utilizare, sa nu il suprasoliciti prea tare in timpul muncii, adica sa nu il folosesti la o viteza maxima sau sa il opresti brusc, sa verifici periodic filtrul de aer si sa folosesti doar combustibilul sau amestecul indicat de producator.

Cum se foloseste un atomizor ieftin?

Foloseste atomizorul in mod corect si eficient. Un atomizor se poarta pe umeri si se regleaza lungimea bretelelor astfel incat sa fie perfect asezata pe umerii si spate. Tubul de evacuare a solutiei trebuie indreptat spre zona sau plantele care trebuie tratate. La nivelul acestei parti, este pozitionata si maneta de acceleratie a motorului si robinetul care regleaza debitul de solutie. Trebuie sa mentionam faptul ca atomizoarele ca utilaj de gradina trebuie folosite cu masca de protectie respiratorie, ochelari de protectie, manusi si eventual casti pentru protectia auzului.

Deoarece pentru a face propria munca mai usoara si pentru a fi mai productiv un fermier are nevoie de o productivitate cat mai ridicata, iar un aparat practic si fiabil, esential in munca sa este atomizorul, un produs dedicat stropirii plantelor cu pesticide sau ingrasaminte foliare.

Ti-a placut articolul despre atomizoare ieftine si bune?  Viziteaza DeGradina pentru mai multe informatii despre agricultura si gradinarit! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cel mai bun insecticid pentru plosnite

Cea mai buna pompa de stropit

Cea mai buna pompa de stropit