Cel mai bun insecticid pentru trips

Cauti cel mai bun insecticid pentru trips? Pe cat de minuscule sunt aceste insecte, pe atat de mari sunt ravagiile pe care acestea le pot cauza in gradini sau in sere. Cu alte cuvinte, sunt insecte extrem de periculoase, asta in ciuda dimensiunilor lor extrem de mici. Tripsi sunt deci insecte foarte greu de observat cu ochiul liber care ataca atat serele, cat si solariile, dar si culturile de pe camp sau din gradini.

Tripsii sunt insecte parazite ce se pot regasi pe numeroase plante. Si chiar daca provoaca foarte rar moartea plantei, problemele pe care le cauzeaza sunt de ordin estetic mai ales. Pot sa afecteze deci mai ales calitatea recoltei.

Deci daca frunzele plantelor tale sunt marcate de minuscule pete gri care odata cu trecerea timpului iau aspectul unor striatii argintii, inseamna ca si tu te confrunti cu un atac al tripsilor. Lastarii, fructele sau frunzele se pot deforma si apoi se necrozeaza si pana la urma, frunzele se usuca de tot.

Aceste insecte minuscule sunt discrete si foarte greu de observat cu ochiul liber. Poti observa totusi, prezenta lor de aproape, studiind cu atentie frunzele. Pot sa fie observate de asemenea, minuscule excremente pe frunze. Tripsii pot slabi plantele si pot transmite anumite maaladii virale. La rosii de exemplu, pot cauza boala alternarioza sau patarea bruna. Despistarea precoce a prezentei lor pe plante este un lucru foarte important.

 

1.Karate Zeon 50 CS

Karate Zeon

Vezi Oferta ! 

Karate Zeon 50 CS este un tip de insecticid de contact cu un efect extrem de rapid contra tripsilor. Are cel mai bun efect instant, dar si de durata, datorita tehnologiei sale, Zeon. Datorita faptului ca are o substanta foarte activa care ajunge repede la insectele daunatoare, va ataca mai ales sistemul sau nervos, paralizandu-le si omorandu–le repede.
Se poate folosi pentru daunatorii tripsi atat din gradina de legume cat si de pe multi pomi fructiferi sau chiar si pe viata de vie.
Este un insecticid extrem de eficient, cu o actiune foarte rapida, oferind si o protectie contra razelor UV si a intemperiilor. De asemenea, nu este iritant pentru ochi sau pentru piele. Acest insecticid contine 50g/l lambda-cihalotrin si face parte din familia chimica a piretroizilor. Pe langa eficienta sa fara pereche si un efect de soc asupra minusculilor daunatori, protectia sa va fi de lunga durata. Se poate folosi la un numar destul de mare de plante si de culturi si nu prezinta deloc o toxicitate pentru ele.
Are si cel mai eficient rezultat sau efect repelent si se poate folosi in cantitati destul de mici pe culturile unde este nevoie. In acest fel, nu se risipeste produs in atmosfera.

2. Faster 10 CE

Faster 10 CE

Vezi Oferta !

Faster 10 CE este un insecticid cu o actiune dubla, atat prin contact, cat si prin ingestie. Va actiona asupra tripsilor, afectandu-le atat sistemul nervos central, cat si cel periferic. Are un spectru foarte larg de actiune. Faster 10 CE face parte din categoria insecticidelor de tip piretroizi si substanta sa activa se numeste cipermetrin.
Se poate folosi in doze foarte mici si in acest fel va actiona asupra sistemului nervos central, dar si asupra celui periferic al celor mai minusculi daunatori. Are cea mai buna actiune pe plantele care sunt atacate de catre acestia.

Faster 10 CE se poate folosi atat pentru plantele din gradina de legume, pentru cele din sere sau solarii, cat si pentru pomi sau si plantele ornamentale. Este foarte eficient si pentru vita de vie.
Faster 10 CE este un concentrat emulsionabil care va inhiba de asemenea hranirea insectelor fitofage.Acest insecticid se poate folosi in mod preventiv sau de poate aplica la avertizare. Timpul de pauza intre tratamente trebuie sa fie de minimum 7 zile la unele legume si de 14 zile la vita de vie, la varza sau la alte fructe.

3. Mospilan 20 SG

Mospilan 20 SG

Vezi Oferta !

Mospilan este un insecticid foarte eficient, care se poate folosi pentru a combate tripsii ce pot afecta culturile mai mari, legumele din gradina, vita de vie, dar si pomii. Poate distruge astfel tripsii in toate stadiile sale de dezvoltare- de la oua, pana la larve si adulti. Actiunea sa poate dura pana la 3 saptamani si nu este afectat de caldura mare.

Va afecta sistemul nervos al acestor insecte daunatoare, astfel ca acestea vor paraliza si apoi vor muri. Doza care trebuie folosita la recolte este destul de redusa deci nu trebuie sa se foloseeasca foarte mult produs.

Este un produs ce se absoarbe foarte rapid si eficienta sa nu va depinde de temperatura de afara. Substanta sa activa se numeste acetamiprid 200 g/kg.

Se poate folosi pentru un spectru foarte larg de daunatori deoarece pentru o mai mare eficienta se poate folosi in alternare cu alte tipuri de insecticide din alta grupa chimica. Are un mod unic de actiune si se poate folosi atat in legumicultura sau pomicultura, cat si in viticultura. Mospilan 20 SG este prezent pe piata sub forma de granule, care nu sunt insa sfaramicioase.

4. Match 050 EC

Match 050 EC

Vezi Oferta !

Match 050 EC este un tip de insecticid pentru combaterea tripsilor foarte modern, care are cel mai eficient efect asupra larvelor si oualor. Poate afecta in mod indirect si adultii de tripsi. Este un insecticid destul de nou, care combate mai ales insectele ce ataca pomii.

La larve si la oua va actiona, intrerupand ciclul lor de dezvoltare. In plus, adultii vor fi si ei afectat printr-un efect de sterilizare. Are cel mai puternic efect atunci cand actioneaza prin ingestie si unul mai redus atunci cand actioneaza prin contact. Va combate atat tripsul de pe legume din gradina, sera sau solarii, cat si tripsul care afecteaza pomii. Se poate aplica pe culturi cu titlu preventiv inca de cand apar primii daunatori.

Insecticidul trebuie sa fie aplicat de la a treia frunza complet dezvoltata si pana cand acstea intra in parga. Este un tip de insecticid care va afecta biosinteza chitinei larvelor, adica va bloca formarea cuticulelor si va impiedica naparlirea. Au un efect larvicid si unul ovicid pe ouale care sunt proaspat depuse, dar mai pot avea si un efect secundar, ducand la sterilizarea oualor depuse de adulti.

5. Fastac Active

Fastac Active

Vezi Oferta !

Fastac Active este un insecticid contra tripsilor, foarte eficient si foarte rezistent la lumina in acelasi timp. Acesta va combate atat larvele de tripsi cat ouale de la inscte sau adultii. Este un insecticid care actioneaza atat prin contact, cat si prin ingestie.

Dar asta nu este totul. Fastac Active este unul din cei mai eficienti din categoria piretroizilor de sinteza. Este cu cea mai rapida actiune, cu un efect de soc. Are cel mai bun rezultat pe suprafata frunzelor. Cu Fastac Active se pot face 2 tratamente la un interval de 7-10 zile. Pentru Tripsii cerealelor se poate face un singru tratament. Tratementul este de asemenea, rezistent la ploaie, daca acesta s-a uscat inainte de incepe ca ploaia sa cada.

Substanta activa pe care o contine acest insecticid este alfa-cipermetrin 50 g/l. Acest tip de insecticid se prezinta ca si un  lichid destul limpede, cu o structura omogena, dar si mobila, in nuante de galben pai.

6. Mavrik 2 F

Mavrik 2 F

Vezi Oferta !

Mavrik 2 F este unul din cele mai eficiente si mai stabile insecticide care sunt prezente pe piata. In plus, detine o structura chimica unica, asta insemnand ca este mult mai eficient fata de alte produse prezente pe piata. Are o toxicitate foarte redusa si nu distruge fauna din jur.

Mavrik 2 F este un insecticid de contact, care se poate folosi pe culturi atat pe timp de primavara, cat si pe timp de toamna.  Se poate folosi atat la cereale, cat si la legume sau la pomi. Are o actiune dubla, atat prin contact, cat si prin ingestie. Substanta activa pe care acest insecticid o contine este tau-fluvalina. Aceasta este cea care va actiona direct asupra sistemului nervos al daunatorilor.

Mavrik 2 F insa, spre deosebire de alte tipuri de insecticid care fac parte din aceeasi familie a piretroizilor, actioneaza mult mai diferit asupra sistemului nervos al tripsilor. Astfel ca, acesta va provoca perturbări metabolice destul de grave, dar si o hiperactivitate mai dezordonată, care va duce pana la urma la moartea daunatorilor. Este in acelasi timp, cel mai rezistent la spalarea sa de pe frunze cauzata de ploi, este deci mai stabil si are o perioada de actiune mai indelingata.

7. Movento 100 SC

Movento 100 SC

Vezi Oferta !

Movento 100 SC este un insecticid foarte eficient, care actioneaza mai ales asupra larvelor imature de tripsi. In acealsi timp, afecteaza destul de tare reproducerea femelelor adulte si fertilitatea oualor. Substanta activa pe care o contine se numeste spirotetramat, care are un mod destul de nou de actiune.

Movento 100 SC se poate folosi la mar, la prun, la par, dar si la rosii. Este in acelasi timp, foarte rezistent la spalarea sa de pe frunze cauzata de ploi, este deci mai stabil si are o perioada de actiune mai indelungata. Acest tip de insecticide este cel care  contine o substanta total noua, activa, care se numeste spirotetramat si care face parte  din grupa chimica a ketoenolilor si care prezinta un nou mod de actiune, prin inhibarea biosintezei lipidelor.

Va afecta astfel, mai ales larvele in stadiile lor imature, dar si nimfele, la doar cateva zile de aparitie. Combate tripsii indiferent de localizarea lor pe planta, mai ales pe radacini, pe lastari sau pe frunzele noi aparute.

8. Benevia

Benevia

Vezi Oferta !

Benevia este un insecticid contra tripsilor, cu un efect dublu, atat prin contact, cat si prin ingestie. Tripsii vor fi expusi astfel la o doza toxica de substanta activa, astfel ca acestia nu se vor mai hrani si vor muri intr-o scurta perioada de timp.

Garanteaza cea mai bune protectie culturilor pentru care este folosit. Substanta activa pe care o contine acest insecticid, pe numele sau, cyazypyr va afecta comportamentul tripsilor, deoarece le va bloca functionarea muschilor. Deci pana la urma, se va ajunge la paralizia si la  moartea insectei. Este cel mai eficient atat in ceea ce priveste formele mai sensibile, cat si in ceea ce priveste cele mai rezistente.

Benevia are o actiune dubla, atat prin contact, cat si prin ingestie. Iar tripsii, cei mai minusculi daunatori pot sa fie controlati in totalitate dupa 3-6 zile de la aplicare. Trebuie sa fie aplicat cat mai devreme, cand este observat atacul tripsilor. Si va controla daunatorii in toate stadiile lor de dezvoltare.

Cum alegem cel mai bun insecticid pentru trips

Cel mai bun insecticid pentru trips il alegem in funtie de cultura pe care o avem si gradul de infestare. Tratamentele cu insecticide se vor face inca de la prima aparitie a adultilor (pot fi depistati cu capcane) si se continua pe toata durata sezonului.

Intrebari si raspunsuri

Ce sunt tripsii?

Tripsii sunt insecte deosebit de periculoase, au dimensiuni foarte mici ( 1,9 mm) si foarte greu pot fi observati cu ochiul liber. Tripsii sunt insecte ce apar mai ales atunci cand este cald si uscat afara. Deci atacurile lor apar mai ales pe timp de vara. Iar atunci cand au cele mai bune conditii, dezvoltarea lor este una extrem de rapida.

Cat de periculosi sunt tripsii?

Depistarea lor este deci un lucru extrem de important deoarece din cauza faptului ca se reproduc atat de repede, vor fi mai dificil de controlat. Tripsii sunt daunatori destul de greu de controlat, dar mai multe produse si mai multe tehnici au dus la rezultate promitatoare si satisfacatoare.

Tripsii sunt greu de combatut?

Tripsii sunt destul de greu de controlat din cauza mai multor factori:

  • localizarea lor de sub frunze.
  • reproducerea lor rapida cu un ciclu de viata foarte rapid.
  • mobilitatea lor extrem de rapida.
  • detectarea lor destul de dificila din cauza dimensiunii lor minuscule.
  • capacitatea lor de a provoca pagube importante.
  • o mare densitate de specii existente.
  • capacitatea de a transmite virusii.

Cel mai bun insecticid pentru trips va fi unul care raportat la calitate si pret este te va ajuta sa salvezi cultura pe care o ai in curte. Te poti uita si peste articolul despre un atomizor ieftin si bun .

Vom fi bucurosi sa va expuneti parerea

Leave a reply

Your total score